11/7/17

Εξέγερση στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια -Φωτιές, πετροπόλεμος και χημικά [εικόνες]

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Φωτογραφίες: Intimenews
Μεγάλες ήταν οι καταστροφές, που προκλήθηκαν από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Μόρια το μεσημέρι της Δευτέρας, ανάμεσα σε εξαγριωμένους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μεταναστών και τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι εικόνες καταστροφής που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό, δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από την εξέγερση των προσφύγων.

Oλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό.
Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.
Στην προσπάθεια σύλληψης του μετανάστη όμως, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα χέρια των αστυνομικών το μετανάστη. 
Τότε εισέβαλαν στο ΚΥΤ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. 
Η σύγκρουση σύντομα γενικεύτηκε και σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες.
Επίσης κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.
Τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Fire in #Moria #Lesvos again. I am told riots are due to conditions especially for those to be deported (infamous section B) #refugeesgr pic.twitter.com/SB0KFi9xlg
Πηγή: Εξέγερση στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια -Φωτιές, πετροπόλεμος και χημικά [εικόνες] | iefimerida.gr 

4 σχόλια:

  1. Ο ΛΑΘΡΟΣτρατός του Οζάλ-Ερντογάν είναι έτοιμος και θα ΔΡΑΣΕΙ όταν χρειαστεί και ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
    Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!
    Το διαβάσαμε από το: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ …ΒΟΥΛΑ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/blog-post_3609.html#ixzz4mUw2zvdg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά η είδηση δεν είναι εδώ οι συνηθισμένες εικόνες επεισοδίων απο τους λεγόμενους..."μετανάστες", η είδηση αφορά την εθνικότητα του "μετανάστη" που έγινε αφορμή για τα επεισόδια αυτά, "μετανάστης" από την Αϊτή! Είμαστε για γέλια! Εχει ιδέα κανείς κατά που πέφτει η Αϊτή; Πάντως είναι εντελώς στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη των πολεμικών μετώπων Συρίας και Ιράκ...αυτά για κάθε (πολιτικά) αγεωγράφητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ενταξει,την Αιτη την γνωριζουμε κατα που πεφτει αλλα μπορεις να μου πεις πως καταγραφουν ως 'προσφυγες' ανθρωπους που δεν λενε την χωρα καταγωγης τους?.
      Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν καταγωγη απο μια χωρα?.
      Και ομως συμβαινει γιατι ετσι τους εχουν δασκαλεψει οι 'επιχειρηματιες' ντοπιοι και ξενοι.

      Διαγραφή
  3. Είσαι λαθρομετανάστης νεαρός ικανός από κεντρική ασία ή βόρειο αφρική; Δεν έχεις κανέναν λόγο να βρίσκεσαι εδώ. Ακόμα κι αν καλύπιτεις πάγιες ανάγκες ικανοποίησης γούστων όλων των λούγκρων, πάλι είστε πάρα πολλοί. Η συντριπτική πλειοψηφία πρέπει να αναχωρήσει. Όχι για θέμα ρατσισμού και τα τοιαύτα. Απλά είστε πάρα πολλοί και χωρίς κανένα σκοπό. Ούτε μεταξύ σας δεν αντέχεστε. Ε Μουζάλα, τι λές; Δεν το έθεσα θαύμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.