1/7/17

Quiz

------------------------------

1. Τι ποσοστό των συντάξεων στα… ευγενή ταμεία είναι «πρόωρες» στην Μπανανία;
Α: 20%
Β: 91%!
2. Τι ποσοστό όσων συνταξιοδοτήθηκαν-αποχώρησαν από το Δημόσιο Της Συμφοράς το 2015 ήταν ΚΑΤΩ των 55 ετών;;;
Α: Κανένας. Έχουμε μνημόνια. Αυτά δεν γίνονται.
Β: 47.99%!
3. Η ΜΕΣΗ ηλικία αποχώρησης από το Δημόσιο για το 2015, εν μέσω αυξήσεων εισφορών για το ασφαλιστικό και περικοπών συντάξεων, ήταν…
Α: 65 έτη
Β: 54,8 έτη!

4. Οι ανώτατες αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων του Βαθέος Κράτους στην χρεοκοπημένη, μνημονιακή, καταρρέουσα Ελλάδα…
Α: Αντιστοιχούν στο 150%, άντε… 200% του μέσου μισθού της χώρας… μάξιμουμ.
Β: Αντιστοιχούν στο 550% του μέσου μισθού της χώρας… μίνιμουμ!
5. Όταν το ελληνικό Κράτος ρώτησε πρόσφατα «ποια ΝΠΙΔ λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση σε επίπεδο άνω του 50% του προϋπολογισμού τους», έλαβε απάντηση …
Α: Από όλα τα Υπουργεία. Εννοείται.
Β: Από 3 Υπουργεία μόνο!
6. Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ( 8,1 δις ) και της επιδότησης στα ταμεία ΔΕΗ –ΟΤΕ (1,114 δις) «ισοδυναμεί» με την κατάργηση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ΕΝΦΙΑ (2,84 δις) , την κατάργηση ΚΑΘΕ φόρου σε νομικά πρόσωπα ( 2,66 δις ) και την κατάργηση του 49% της φορολογίας ΟΛΩΝ των φυσικών προσώπων ( 7,8 δις ).
Α: Λάθος
Β: Σωστό!
7. Πόσα χρόνια απαιτούνται για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας;;;
Α: 1 χρόνος
Β: 10 ολόκληρα χρόνια!
8. Τι διάστημα απαιτήθηκε για να σταματήσουν να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ για δολοφονία ΔΥ, που ομολόγησαν το έγκλημα τους, επειδή το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο… «καθυστερούσε» να συνεδριάσει;;;
Α: Η μισθοδοσία διεκόπη αμέσως.
Β: 3 ολόκληρα χρόνια!
9. Οι… επίσημοι φορείς – φοΝεις του Δημοσίου, εκτός από τα… φαντάσματα, που ΔΕΝ έχουν απογραφεί ακόμα αλλά χρηματοδοτούνται από τον φορολογούμενο μετά από 3 μνημόνια είναι:
Α: Έχουν απογραφεί όλοι.
Β: 178!
10. Σε σύνολο 148 χωρών σε ότι αφορά τη γραφειοκρατία και το κρατικό βάρος προς τις επιχειρήσεις σε έρευνα για λογαριασμό του World Economic Forum η Ελλάδα κατέλαβε την θέση Νο…
Α: Κάπου στη μέση… Την 70η θέση
Β: Την 144η θέση!
11. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ η ανώτατη σύνταξη που δίνεται στην Αυστρία ανέρχεται στο 145% του μέσου μισθού. Στην Ισπανία 153%. Στην Γερμανία ανέρχεται στο 150% του μέσου μισθού της χώρας. Ο Μ.Ο. 20 χωρών του ΟΟΣΑ είναι στο 191% του μέσου μισθού κάθε χώρας. Στην Ελλάδα η ανώτατη σύνταξη που επιτρέπεται να δοθεί είναι…
Α: Στο 153% του μέσου μισθού όπως στην Ισπανία.
Β: Στο 327% του μέσου μισθού!
12. Στην Ισπανία απαιτούνται 10 μέρες για μία εξαγωγή. Πόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για μία εξαγωγή ελληνικών προιόντων;;;
Α: 10 και εδώ. Ποια η διαφορά;;;
Β: 16 έως 20! Αφού 11 με 14 ημέρες χρειάζονται για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων
13. Την ανώτατη σύνταξη στην Γερμανία (η οποία το ’13 ήταν 2.800 μεικτά) την ελάμβαναν 11 άντρες και 7 γυναίκες σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Bild. Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του ΄16 ο αριθμός των συνταξιούχων που λαμβάνουν περισσότερα από 2.500 ευρώ είναι…
Α: Περίπου 200…
Β: 11.805! (251 λαμβάνουν περισσότερα από 4.000.)
14. Σύμφωνα με την ΔΟΕ τα κενά στα σχολεία υπολογίζονταν πρόσφατα σε 1500 και η κυβέρνηση ανακοίνωνε προσλήψεις. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε βουλευτικά γραφεία, στους δήμους και σε υπουργικά γραφεία είναι…
Α: Δεν είναι δυνατή η απόσπαση εκπαιδευτικών σε γραφεία βουλευτών.
Β: 1058!
15. Το ποσοστό του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ανταποδοτικού τέλους που πληρώνει ο φορολογούμενος (έχει δεν έχει) στην ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ, «κερδοφόρα» και «υγιή» ΕΡΤ στα συνολικά της έσοδα είναι:
Α: 60%
Β: 96,3%!

Δυστυχώς φίλοι, η σωστή απάντηση είναι το Β σε όλες τις ερωτήσεις, σε μια χώρα υπόδουλη σε ένα άρρωστο κομματικό σύστημα… Τα «Β» είναι εκατοντάδες και είναι αυτά που «χτίζουν» εκείνο το ανυπέρβλητο τείχος των παθογενειών της χώρας που παραμένει η κοιτίδα του κρατισμού, το άντρο της γραφειοκρατίας και το λίκνο του δημοσιοϋπαλληλισμού.
Όσο τα «Β» δεν αλλάζουν, όταν η πολιτική βούληση είναι 0 και όταν κυριαρχεί μία προκρούστεια λογική που προσπαθεί να φέρει την πραγματικότητα στα «δικά μας» μέτρα, ούτε 40 χρόνια δεν φτάνουν, ούτε 400 μνημόνια δεν είναι αρκετά, ούτε 4.000 «αξιολογήσεις» δεν αρκούν για να πάψουμε επιτέλους να είμαστε ένα ανίκητο σύμπλεγμα κομματικών και ιδιωτικών συμφερόντων…
Από σχόλιο του psiloritis01 http://www.capital.gr/forum/thread/6076318…

12 σχόλια:

  1. Το quiz δεν είναι για δυνατούς λύτες.Έχει αρκετά σωστά αλλά από απαντήσεις με Α και Β δεν παίρνεις πάντα την αλήθεια.Προφανώς ο άνθρωπος περνάει την δικά του οικονομική αγωνία στην σημερινή Ελλάδα.Δεν μπορώ να γνωρίζω το επάγγελμά του και δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω τα λεγόμενα του.Αυτό όμως που στην Ελλάδα της κρίσης ο καθένας μας έχει πάντα έτοιμο και από ένα ένοχο για την κατάντια της χώρας μου αφήνει μεγάλη πικρία.Εγώ ένα θα πω, αν θέλουμε να ψάξουμε ενόχους και να αναθεματίσουμε κάποιους για το σημερινό μας τέλμα ας κοιτάξουμε πρώτα τους ίδιους μας τους εαυτούς.Όταν καταφέρουμε και τον δικάσουμε ή τον δικαιολογήσουμε για την πρότερη συμπεριφορά του τότε να αρχίσουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο και τους άλλους!! Και για να τελειώσω λίγο χιουμοριστικά...καταναλώνουμε 800000 τόνους ντομάτας και παράγουμε 300000.....βάλτε κόφτη στους 299999 τόνους μπας και σωθούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε ένας γραφει το μακρύ του και το κοντό του. Για του λόγου το αληθές στο σχολιο μου παραθετω λινκ που είναι απ' ευθείας από την ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου στη σελίδα 6 ο αναγνωστης θα δει τι κοτσάνες γραφονται περί μη αυτάρκειας.

    Με κλικ εδώ στο λινκ στη σελίδα 6 διαψεύδονται οι διάφοροι εκ του προχείρου συγγραφείς του διαδικτύου....

    ΥΓ: Η Ελλάδα πράγματι έχει χάσει στο μέγιστο -συνεχώς μειούμενη η παραγωγή της από το 1978 και εντεύθεν- από την βιομηχανική της παραγωγή, όπως επίσης η πρωτογενής παραγωγή της η οποία θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την συμμετοχή του ανθρώπινου ελληνικού δυναμικού σε ότι αφορά στα πληρώματα του εμπορικού ναυτικού. Αλλά ήμαρτον με αυτό δεν δικαιολογείται ο κάθε είς να πετάει κοτσανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερώτημα είναι ποιός ευθύνεται στα κεντρικά της Ευρωμαφίας και έχουμε ακόμη παραγωγή Ελληνικής ντομάτας και δεν έχουν υποκατασταθεί και οι 300.000 τόννοι με εισαγωγές.

    Απαιτείται άμεση έρευνα και σχεδιασμός του κατάλληλου "προαπαιτούμενου" για την άρση των σχετικών αγκυλώσεων και την έναρξη της ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσες δεκαετίες επιδοτούν με τόσα εκατομύρια την ελληνική παραγωγή για να την καταστρέψουν, είναι προφανές!

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα άλλο για τον γκουρού της αγροτικής παραγωγής.Εικόνα παραγωγής ντομάτας δεν έχω αλλά θα κάνω τον μπακάλη.Το 2016 η Ελλάδα τον 11 εκ. δέχτηκε 30 εκ. τουρίστες!!Το πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το ελληνικό τραπέζι είναι η χωριάτικη.Δηλαδή είναι δύσκολο να καταναλώσεις 3 φορές επάνω από την παραγωγή σου??Τώρα μπορούμε να πιάσουμε και την πατάτα..Τώρα για τα υπόλοιπα για κάθε ένα που ανέφερε θέλει να συζητούμε ημέρες.Και επιμένω να λέω ότι στα ερωτήματα που έκανε ο κύριος σωστή απάντηση θεωρώ ότι είναι το Γ(συνήθως ποτέ δεν λέγεται)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα και ειμαστε σχεδόν απαντες (απαντηση Γ) σε μικροτερο η
      μεγαλυτερο βαθμο συνενοχοι αλλα εδώ η αναφορα είναι για τους
      πρωταιτιους.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,δεν είμαι στην λογική Πάγκαλου φίλε μου.Ναι λέει στο τέλος για τους πρωταίτιους αλλά όλο το αφήγημα με τις ερωτήσεις του που έφτασαν τον αριθμό 15 έβαλε στο κάδρο ανθρώπους.Εγώ δεν είμαι στην λογική της κολυμβήθρα του Σιλωαμ αλλά θα μπορούσε με μερικές λέξεις να περιγράψει την κατάσταση ...πολιτικό κατεστημένο!!!Πιάνω τυχαία το 1. Γιατί είναι 91% οι πρόωρες συντάξεις στα ευγενή ταμεία(ΟΤΕ, τράπεζες κ.λ.π) δεν ξέρουμε ??Ξέρουμε όλοι διότι όταν πουλήθηκαν οι ιδιώτες επενδυτές δεν ήθελαν να πάρουν την επιχείρηση με εργαζομένους που είχαν πάνω από 15 χρόνια και αντί να την πάρουν ως έχει και να απολύσουν αργόσχολους και άλλους και να αναγκαστούν να δώσουν υπέρογκες αποζημιώσεις σκέφτηκαν και πίεσαν την κυβέρνηση να τους προσφέρει εθελουσία με εφάπαξ κλπ και τους φορτώθηκε το Ελληνικό κράτος για να πλουτίσει ο ιδιώτης!!!Αυτά έγιναν και τα ξέρουμε όλοι. Ποιος φταίει λοιπόν??Ήθελε πράγματι να τονίσει τους πρωταίτιους??Εμένα μου φαίνεται ότι τα τσουβάλιασε όλα και όλους!!!Πάντα σε αυτή την χώρα όλοι είναι διεφθαρμένοι εκτός από εμάς τους ίδιους!!Και εγώ ποιόν να πιστέψω τον φίλο από το Κατάκολο Ηλίας ή τον κ.Κλάους Ρέγκλινγκ που μας τόνισε σήμερα στα Νέα ότι σκίζουμε και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις??

      Διαγραφή
  5. Το ότι η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση του κουϊζ είναι η Β είναι προφανές.
    Το ότι όλα μα όλα τα πιο πάνω σχόλια δεν αποδέχονται το προφανές κι εφευρίσκουν άλλοθι είναι λυπηρό μετά από επτά χρόνια πρωτοφανούς κρίσης.
    Κύριοι και κυρίες είστε ο λόγος που η πατρίδα θα σκάσει με κρότο και η Βενεζουέλα της σήμερον θα μοιάζει ο παράδεισος επί της Γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Τάσο το λυπηρό δεν είναι τα σχόλια αλλά το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν όλους τους υπόλοιπους ότι προέρχονται από παρθενογένεση! Ως ένας καινούργιος φοίνικας αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους και έχουν την ιδιότητα του εξυγιαντή αλλά και του δικαστή. Και όλα αυτά αφού με την ψήφο τους από 1981 έως το 2015 υπηρέτησαν με πίστη κομματικούς μηχανισμούς όλου του πολιτικού φάσματος, είτε αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί βρισκόντουσαν στην κυβέρνηση είτε στην ευρύτερη αντιπολίτευση. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν πολιτικούς απατεώνες συνεχίζουν να κατηγορούν όλους τους άλλους εκτός τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι οι ίδιοι που στην εποχή των δανεικών , επιχειρούσαν στον ιδιωτικό τομέα κόβοντας μηδέν αποδείξεις και ζούσαν στα ''όρια΄΄ της φτώχειας (αυτό φαινόταν στις φορολογικές τους δηλώσεις) χρόνο με το χρόνο… αλλά η porsche cayenne ήταν παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο!!Ήταν οι ίδιοι που έκαναν προσλήψεις 50 κηπουρών σε Υπουργεία που δεν είχαν κήπους, και είναι οι ίδιοι που έπαιρναν στον ΟΤΕ επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου. Είναι επίσης όλοι αυτοί που στο πρωτογενή και δευτερογενή τομέα προσλάμβαναν κόσμο και δεν κόλλαγαν ένσημα. Είναι όλοι οι υπάλληλοι που δέχονταν να δουλεύουν ανασφάλιστοι προκειμένου να βάλουν στο παντελόνι την διαφορά κλέβοντας στην ουσία όχι το ΙΚΑ αλλά το ίδιο τους το μέλλον !!Είναι επίσης ο κτηματίας της Ηλείας που είχε Πακιστανούς στην εργασία του (φτηνοί εργάτες) ξυλοκοπώντας τους για να μην δώσει τα 10 ευρώ μεροκάματο!!Με απλά λόγια είμαστε όλοι εμείς!!Δεν ήταν μόνο το δημόσιο δεν ήταν μόνο ο ιδιωτικός τομέας.Το ότι κανείς μας δεν δέχεται την ευθύνη που του αναλογεί είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε. Το ότι όμως υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που υπηρετούν τους ίδιους κομματικούς μηχανισμούς θεωρώντας ότι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς είναι ένα θέμα που με ξεπερνάει. Τα περί Βενεζουέλας να τα πείτε εκεί που πιάνουν τόπο!!Δηλαδή σε αυτούς που χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη χώρα για μοντέλο και σε αυτούς που την χρησιμοποίησαν για αντιπολίτευση, στους ίδιους ανθρώπους που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι!!Θεωρήστε το σχόλιο μου ότι δεν απευθύνετε προσωπικά σε εσάς διότι από τα λεγόμενα σας έχω καταλάβει ότι είστε 18 ετών και δεν έχετε ψηφίσει ποτέ στην ζωή σας. Επίσης δεχτείτε την ταπεινή μου συγνώμη διότι προσπαθώ να μην είμαι προβατίνα και δεν μένω στο προφανές για απάντηση το οποίο προσπαθούν κάποιοι να μου παρουσιάσουν αλλά σαν σκεπτόμενος πολίτης ψάχνω το μη προφανές!!Για αυτό άλλωστε ενημερώνομαι χρόνια από αυτό το site . Καταλαβαίνω ότι είμαι ότι χειρότερο περπατά πάνω στην Ελλάδα. Αυτό του σκεπτόμενου πολίτη. Να έχετε μια όμορφη ημέρα.
      Υ.Γ1 Κανείς μα κανείς μας δεν είναι αμέτοχος στην κατάντια της χώρας. Εύκολες και μαγικές λύσεις όπως και προφανείς απαντήσεις δεν υπάρχουν!!Το καλύτερο για όλους μας θα είναι συζητώντας να δούμε τι έφταιξε και τι φταίει χωρίς αλληλοκατηγορίες και αναθέματα. Στην ουσία εφόσον είμαστε πολίτες της ίδιας χώρας ο ένας επηρεάζει τον άλλο σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας.
      ΥΓ2. Η πρωτοφανής κρίση δεν μαστίζει την χώρα τα τελευταία 7 χρόνια .Στην ουσία η χώρα βρίσκεται σε κρίση από το 1981 και μετά. Και η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση πολιτική, θεσμική. Είναι κρίση παιδείας και αξιών. Είναι κρίση των πάντων σε όλα τα φάσματα της Ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε χαμπάρι.

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τους ανωτέρω σχολιαστές αλλά αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη του αντικειμενικού προβλήματος της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων και ένας λόγος της κατάρρευσης είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση και μάλιστα σημαντικός. Το να μην το βλέπουμε δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύνταξη στα 65 για όλους.Οι Στρατιωτικοί που έχουν μεταθέσεις μπορούν να πηγαίνουν έπειτα από 10-15 χρόνια στον τόπο κατοικίας τους. Όσοι βγήκαν στα 35- 45 στη σύνταξη και πήραν εφάπαξ να αρχίσουν να πληρώνουν
    επιπλέον 1000 Ευρώ φόρο το χρόνο.
    Η σύνταξή τους να κατέβει στα 586 Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.