6/7/17

Η Κροατία δεν θα εφαρμόσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, δήλωσε ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία η Σλοβενία έλαβε τα τρία τέταρτα του Κόλπου Πιράν.
Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου έδωσε τη δυνατότητα στη Σλοβενία να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα διεθνή ύδατα ενός διαδρόμου στην Αδριατική μέσω των χωρικών υδάτων της Κροατίας.

Ο Πλένκοβιτς είπε ότι η Κροατία πριν από δύο χρόνια εξήλθε από τη διαδικασία της Διαιτησίας επειδή διακυβεύονταν παράνομες ενέργειες από την πλευρά της Σλοβενίας, συγκεκριμένα για υποκλοπές συνομιλιών.

«Ο διάλογος για τα εκκρεμή ζητήματα με τη Σλοβενία συνεχίζεται», δήλωσε ο Πλένκοβιτς, δηλώνοντας ότι θα συζητήσει με τις σλοβενικές αρχές την επόμενη Τετάρτη, 12 Ιουλίου, στη Λιουμπλιάνα.
(makfax.com.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δικαστήριο Χάγης: Η Σλοβενία κέρδισε τη διαφορά με την Κροατία για πρόσβαση στη θάλασσα

Ιούνιος 29, 2017. 23:50
Χάγη.

Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ της Σλοβενίας, στη διαφορά των θαλάσσιων συνόρων με την Κροατία.

Η Σλοβενία πρέπει να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στα διεθνή ύδατα στη βόρεια Αδριατική Θάλασσα με τη χρήση διαδρόμου που θα διασχίζει τα κροατικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με το BBC.

To δικαστήριο αναφέρει: «Η Σλοβενία πρέπει να λάβει μια ζώνη σύνδεσης με τα διεθνή ύδατα που θα συνδέει τη Σλοβενική πόλη Πιράν και που θα επιτρέπει την ελευθερία της επικοινωνίας για τους πολίτες και τα πολεμικά πλοία».

Η ετυμηγορία έγινε δεκτή από τη Σλοβενία, ενώ η Κροατία είπε ότι θα την αγνοήσει.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ ανακοίνωσε την ετυμηγορία ως «ιστορική απόφαση» αναφέροντας ότι «πρέπει τελεσίδικα να εφαρμοσθεί και από τις δύο χώρες»

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα έχει επικοινωνία με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλενκόβιτς ‘για να ξεκινήσει ο διάλογος για την εφαρμογή της απόφασης’.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, δήλωσε ότι η ετυμηγορία «δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση» και δεν έχει πρόθεση να την εφαρμόσει.

Το Ζάγκρεμπ πιστεύει ότι οι απαιτήσεις της Σλοβενίας «είναι να αρπάξουν πόρους υπό το πρόσχημα ενός διαδρόμου για πρόσβαση στη θάλασσα», σημειώνει το δημοσίευμα.
(bbc.com)
--
The Hellenic Information Team

1 σχόλιο:

  1. Τι να πει κανείς για τις ημεδαπές ΜΙΤ-ο-τρύπιες πολιτικάντζες που γαλούχησαν 2 γενεές με τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ την Ευρωπαϊκήν Προοπτικήν της Τουρκίας (χρησιμοποιώ το ευφωνικό "ν" για να καταδείξω από ποιάς εποχής σερνόμαστε στα γεννητικά όργανα του εκάστοτε σουλτάνου). Λες και μόλις έμπαινε η Τουρκιά στην ΕΕ αυτομάτως θα λύνονταν όλα τα μεταξύ μας προβλήματα. Να και η Ιταλία με την Αυστρία κοκ... Από τότε ξαλαρρυγγιαζόμασταν εδώ κι αλλού ότι την επόμενη μέρα της τουρκικής ένταξης θα κυμάτιζε η ημισέληνος καθ' άπασαν την επικράτεια. Το τι Μπακογιάν Χανούμ σύραμε της Ντόρας τότε και τι άκουσε κάποιος Μπίστης και κάποιος Ρουμελιώτης και πολλά άλλα τουρκοτρύπια δε λέγεται!! (Προσοχή, ξαναέρχονται, προ πάντων στο τουρκοεσκυμμένο μέγεθος DORA), Όταν θέλει να βγάλει τον φερετζέ ο φούστης δεν τρέχει τίποτα, όταν θέλει να τον ξαναβάλει είναι το πρόβλημα.Και εξηγούμαι αμέσως. Στην εκπομπή του κ. Μυλωνάκη "εκρηκτικό δελτίο" μεταξύ άλλων ήταν και ένας πολιτευτής της ΝΔ εν δυνάμει κυβέρνησης, ονόματι Κωστόπουλος. Είπε λοιπόν ο τάλας όταν ήρθε το θέμα της μή ένταξης της γείτονος στην ΕΕ: "Εμείς πάντα θα επιζητούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και πάντα θα φροντίζουμε να μην την ερεθίζουμε ως μεγάλη περιφερειακή δύναμη και χώρα που είναι..." και άλλα εμετικά. Όπερ έδει δείξαι. Ο εφιαλτισμός έρχεται με απλωτά βήματα. Αντί να μας φοβάται η Τουρκία χεζόμαστε εμείς. Η βρώμα από τα παμπερς του "κ". Κωστόπουλου πέρασε στα ερτζιανά...θα έχουμε πανηγύρια με Doritos. Κι ο πολύς Μυλωνάκης ένθερμος φωνασκών πάτε... Moon in the stroong... Αυτά και επανερχόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.