2/7/17

Αυτά είναι τα όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους και έχει οδηγηθεί σε παράκρουση ο Ερντογάν

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak έχει κάνει σήμερα αφιέρωμα στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), αναφέροντας μάλιστα ότι αυτές δεν υφίστανται και ότι απλά αποτελούν μια οργάνωση-παραβάν, για να μην κατηγορούνται οι ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους του PYD/YPG, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.

Ασφαλώς και δεν είναι έτσι όπως τα λέει η τουρκική εφημερίδα, αφαλώς και υφίστανται οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας κι εμείς παραθέτουμε τον πίνακα των οργανώσεων που τις απαρτίζουν, με τους Κούρδους πράγματι να αποτελούν την πλειονότητα αλλά και τη ραχοκοκκαλιά τους, κυρίως λόγω της πολεμικής τους παράδοσης και εμπειρίας.
Το πιο ενδιαφέρον όμως του δημοσιεύματος είναι η αναφορά που κάνει στα όπλα που παρέδωσαν οι ΗΠΑ μόνο εντός του Ιουνίου, στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας.
Τα όπλα αυτά, που παραδόθηκαν σε οκτώ αποστολές, είναι:

  • ·         12 χιλιάδες Kalaşnikof,
  • ·         3 χιλιάδες ρουκετοβόλα RPG
  • ·         6 χιλιάδες πολυβόλα 12.7 τύπου Doçka και  BKS
  • ·         3.500 πολυβόλα 23mm
  • ·         100 αντιαρματιά συστήματα SPG-7 και AT-4
  • ·         270 όλμοι 120 mm και 81 mm
  • ·         850 PV-7 διόπτρες νυκτερινής σκοπεύσεως
  • ·         270 διόπτρες λέιζερ, που χρησιμοποιούνται και για κατάδειξη στόχων
  • ·         70 τεθωρακισμένα οχήματα
  • ·         45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής στα χέρια των Κούρδων της Συρίας, επαρκούν για να εξοπλιστεί πλήρως ένας στρατός πενήντα χιλιάδων ανδρών.
Οι περιοχές που υπάρχουν μονάδες που διαχειρίζονται τον οπλισμό αυτό, πάντα με βάση το δημοσίευμα είναι οι: Ιεράπολις/Μένπετζ, Κομπάνι, Χασέκε, Κάμισλο, Γιαρούμπιε, Τάμπκα, Ραουλάιν Ντιρμεπσιγιέ, Γκίρε Σπι και Ράκα, ενώ τα όπλα φυλάγονται σε 17 ξεχωριστές αποθήκες. Οι αποθήκες είναι υπόγειες και σ’ αυτές φυλάσσονται 100 χιλιάδες αυτόματα τυφέκια, που εξασφάλισαν οι Κούρδοι από τις διάφορες περιοχές που απελευθέρωσαν από το Ι.Κ.

Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα στηρίζεται σε κάποια μελέτη που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες του τουρκικού κράτος, με στόχο να καταρτίσουν κατάλογο στόχων, σε περίπτωση αεροπορικής ή άλλης επίθεσης στη βόρεια Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.