24/7/17

Έκπληξη στην Τουρκία: Ο Λαβρόφ υπέρ της συμμετοχής των Κούρδων στη διευθέτηση της Συρίας

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ: Οι Κούρδοι μέρος της διαδικασίας διευθέτησης στη Συρία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αξιολογώντας τη διαδικασία στη Συρία, δήλωσε ότι « οι Κούρδοι θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης στη Συρία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι ο Λαβρόφ μίλησε για τα δικαιώματα όλων των εθνοτικών ομάδων.
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Μασούντ Μπαρζανί του προέδρου της Κουρδικής Περιφέρειας στο Βόρειο Ιράκ, ο οποίος μιλώντας στην προσκείμενη σε αυτόν τηλεόραση ‘Rudaw’ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ του είπε ότι:

«Οι Σύροι Κούρδοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες. Όλες οι εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης της Συρίας και πρέπει να εξασφαλισθούν τα δικαιώματά τους στο κρατικό πλαίσιο».

Επιπλέον, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Σταφάν ντε Μιστούρα, δήλωσε, επίσης, ότι οι Σύροι Κούρδοι δεν θα πρέπει να αγνοηθούν και ότι οι εκπρόσωποι των Κούρδων θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία προετοιμασίας του νέου συντάγματος στη Συρία.
(haberler.com)
--
The Hellenic Information Team

2 σχόλια:

  1. Αν ερμηνευω σωστα αυτα που διαβαζω στη δευτερη παραγραφο,ο Λαβρωφ δεν εννοει δημιουργια χωριστου κουρδικου κρατους στη συριακη επικρατεια αλλα συμμετοχη τους στη διαμορφωση ενος νεου συνταγματος οπου θα εχουν τα ιδια δικαιωματα με τις αλλες εθνοτικες και θρησκευτικες ομαδες.Αρα δεν φαινεται να αλλαζει θεση. Παραμενει υπερ ενος ενιαιου συριακου κρατους.Το ιδιο νομιζω οτι λεει και ο Ντε Μιστουρα στην επομενη και τελευταια παραγραφο. Για ποια εκπληξη λοιπον μιλαμε στην Τουρκια; Αυτο δεν θελουν κι αυτοι; Να μη δημιουργηθει ανεξαρτητο κουρδικο κρατος; Τουρκικα παντως δεν γνωριζω κι ετσι δεν καταλαβαινω το σχετικο αποσπασμα της εφημεριδας.Αν καποιος γνωριζει ας μας διαφωτισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνος Κοντός
      τα πράγματα είναι απλά.
      Αν οι Τούρκοι το θεωρούν έκπληξη, που το θεωρούν, εμάς μας πέφτει λόγος τι θα θεωρούν έκπληξη και τι όχι.
      Επί της ουσίας, οι Τούρκοι δεν θέλουν τους Κούρδους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ζητούσαν από τους Ρώσους να τους στηρίξουν στη θέση τους αυτή.
      Οι Ρώσοι δεν το έπραξαν και ιδού η έκπληξη.
      Τα άλλα περί κράτους που λες, άστο, θα το δούμε στο επόμενο επεισόδιο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.