19/7/17

20 Ιουλίου 1974

Λάζαρος Α. Μαύρος
Τ Ο ΔΙΔΥΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974 που κατάσφαξε τον Ελληνισμό της Κύπρου, απότυχε να καταργήσει, να διαλύσει, να εξαφανίσει, να «μετεξελίξει» και να παραδώσει το κυβερνώμενο από την 82% ελληνική πλειονότητα κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην «Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία» και, μέσω των Τ/κ, στην Τουρκία.
Σ Τ Ο ΔΙΔΥΜΟ του ’74 προστέθηκε, για ν’ αποτελέσει Τρίδυμο από το 1977, η διαδικασία των υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. των ΗΕ «διακοινοτικών» συνομιλιών προς… εξεύρεση Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδιακής παράδοσης της κρατικής υπόστασης της ΚΔ στους Τούρκους.
Μ Ε Τ Α ΑΠΟ 27 χρόνια «διακοινοτικών» (1977-2004), το προϊόν, το αποτέλεσμα και η κατάληξή τους, ονόματι Σχέδιο Ανάν, τέθηκε στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 ενώπιον του λαού. Και απορρίφθηκε, ιδιοχείρως και αυτοπροσώπως, από το 76% της ελληνικής πλειονότητας της Κύπρου.

Ε Κ Τ Ο Τ Ε ΚΑΙ για άλλα, επιπρόσθετα, 13 χρόνια, περιφρονώντας, απαξιώνοντας και καθυβρίζοντας συστηματικά το ΟΧΙ της λαϊκής πλειοψηφίας, συνεχίστηκαν οι «διακοινοτικές» διαδικασίες μεθόδευσης και περαιτέρω εξειδίκευσης, σε Κοινά Ανακοινωθέντα, Κοινές Διακηρύξεις και Συγκλίσεις, των όρων παράδοσης της κρατικής υπόστασης της ΚΔ στους Τούρκους. Μέχρι σημείου παράδοσης - επισφραγιστικά - και της Τουρκικής Εκ Περιτροπής Προεδρίας.
Κ Α Τ Ε Λ Η Ξ Α Ν , χωρίς να ρωτήσουν τον λαό και περιφρονώντας τον λαό, να μεθοδεύσουν την αποδοχή και της πάγιας απαίτησης των Τούρκων Κατακτητών για «Πενταμερή Διάσκεψη». Για αναγνώριση της Τουρκίας Κατακτητή, ως… ισχύουσας εισέτι νομίμως «Εγγυήτριας», εκ των Τριών «Εγγυητριών Δυνάμεων». Με τα δόλια και ηλίθια - ηλιθιότατα επιχειρήματα του κολοφώνα της μπαγαποντιάς ότι εκεί στη Γενεύη 12η Ιανουαρίου και στο Κρανς Μοντάνα 28η Ιουνίου έως 7η Ιουλίου η Τουρκία, δήθεν, θα έδειχνε τις καλές της προθέσεις ή θα την… εξέθεταν διεθνώς.
Ε Ξ Ε Υ Τ Ε Λ Ι Σ Τ Η Κ Α Ν διαχρονικώς. Η συνολική πολιτική τους, διάρκειας και δοκιμής και ξανά δοκιμής, σαράντα ολόκληρων ετών, από 1977 έως και 2017 έχει καταρρεύσει. Έχει χρεοκοπήσει. Έχει παντελώς αποτύχει.
Δ Ε Ν ΕΧΟΥΝ ούτε την εντιμότητα, ούτε την ανδρεία να το παραδεχθούν, να τ’ομολογήσουν και ως αποδεδειγμένα ανίκανοι, ανάξιοι και αποτυχημένοι, να αποσυρθούν από τις πολιτικές τους καριέρες και να καλέσουν τον λαό να ψάξει να βρει άλλους αξιότερους, προθυμότερους και ικανότερους ηγέτες. Ο λαός, άραγε, τι πρέπει να κάνει;
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.