3/7/17

Τον Ιούλιο του 1974 η χούντα άνοιγε την πόρτα στον Αττίλα και οι πολιτικοί συνεργούσαν με τη σιωπή τους - Μήπως γίνεται και πάλι το ίδιο, στη Γενεύη, ένα νέο πραξικόπημα;

Σάββας Καλεντερίδης: Η παρωδία του Κραν Μοντανά εν εξελίξει πραξικόπημα
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή απόγευμα), συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά της Γενεύης, στο πλαίσιο της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που συνεκλήθη υποτίθεται με πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Και λέμε υποτίθεται, γιατί ο Γκουτιέρες, ως ο κορυφαίος όλων στον σημαντικότερο οργανισμό της ανθρωπότητας, αν ενδιαφερόταν για το Κυπριακό θα έπρεπε να αρνηθεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα που έχει κατηγορηθεί από τον ίδιο τον οργανισμό τον οποίο υποτίθεται ότι συντονίζει, ότι έχει πραγματοποιήσει παράνομη εισβολή και κατοχή, ενώ το ΣΑ του ίδιου οργανισμού έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις με τις οποίες καλεί τη χώρα αυτή να αποσύρει το ταχύτερο και άνευ όρων τα στρατεύματά της από την Κύπρο.

Το άλλο τραγελαφικό είναι το εξής: Η σύνθεση της Πενταμερούς είναι ό,τι πιο σχιζοφρενικό μπορεί να διανοηθεί κανείς στις διεθνείς σχέσεις.
Στο ίδιο τραπέζι ο θύτης με το θύμα, απολύτως εξισωμένοι, για να μην πούμε ότι ο θύτης επιδιώκει και διεκδικεί να ολοκληρώσει το έγκλημα που έμεινε ανολοκλήρωτο.
Όχι, θύτης δεν είναι μόνο η Τουρκία, θύτης είναι η Αγγλία, η οποία είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και ο ιθύνων νους της δημιουργίας αυτού που λέμε Κυπριακό Πρόβλημα.
  • Η Αγγλία το δημιούργησε, για να αποφύγει την αυτοδιάθεση ή την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, μετά τον ηρωικό και μνημειώδη απελευθερωτικό αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ.
  • Η Αγγλία έβαλε στο «παιχνίδι» την Τουρκία, η οποία είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος στην Κύπρο και επισήμως, με τη Συνθήκη της Λοζάνης.
  • Η Αγγλία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ δημιούργησαν την ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ των Τουρκοκυπρίων, με λεφτά δικά τους την οργάνωσαν, με λεφτά δικά τους την εξόπλισαν και την έστρεψαν εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου.
  • Η Αγγλία έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επέβαλε τις επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, με βάση τις οποίες κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι οι θύτες και το θύμα.
  • Η Αγγλία ήταν αυτή που εξώθησε τον Μακάριο να κάνει τις συνταγματικές αλλαγές που οδήγησαν στις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις του 1963-64, οι οποίες οδήγησαν στον ρατσιστικό διαχωρισμό Ελλήνων και Τούρκων και στο ρατσιστικό εξάμβλωμα που λέγεται διζωνική-δικοινοτική.
  • Η Αγγλία μαζί με τις ΗΠΑ ενορχήστρωσαν το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, μαζί χάραξαν πάνω στο χάρτη της Κύπρου την πληγή από την οποία έτρεξε το αίμα των θυμάτων της εισβολής και κατοχής του πρώτου και του δεύτερου Αττίλα.
Και επειδή τότε τους ξέφυγε να δολοφονήσουν τον Μακάριο και μαζί μ’ αυτόν και την Κυπριακή Δημοκρατία – που αν και με το ένα της πόδι έμεινε όρθια, πρόκοψε, μεγαλούργησε και κατόρθωσε να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.
Γι’ αυτό έπρεπε να πεθάνει, η Κυπριακή Δημοκρατία έπρεπε να πεθάνει.
Γι’ αυτό έφεραν σε πρώτη φάση το Σχέδιο Ανάν, το οποίο προωθούσε με νύχια και με δόντια ο Γιώργος Παπανδρέου, που οδήγησε στον οικονομικό θάνατο την Ελλάδα με το πρώτο και φαρμακερό μνημόνιο. Βοηθός και ιθύνων νους του, ο Νίκος Κοτζιάς, σημερινός υπουργός Εξωτερικών.
Τότε τη δολοφονία της Κύπρου την απέτρεψε με το μεγάλο «Όχι» στο Σχέδιο Ανάν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος όντας υπουργός σε ηλικία 23 ετών, είχε αντιληφθεί τα ύπουλα σχέδια...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

27 σχόλια:

  1. Δεν έπρεπε να πάνε εξαρχής εκεί.Τώρα γιατί πήγαν είναι άλλο θέμα.Αναμένω τι θα συμφωνήσουν αν εν τέλει συμφωνήσουν.Το θέμα είναι ότι με τους χειρισμούς τους νομιμοποίησαν την Τουρκία!Θα δούμε είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι θα παρουσιάσουν.Μακάρι οι φωνές μας να τους κάνουν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να σώσουν την παρτίδα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι πήγαμε εκεί χωρίς ένα στοιχειώδη σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι να μην πανε φιλε μου ,θα καθοντουσαν με τετοιο καυσωνα εδω και στην Κυπρο ?.
      Το ιδιο ειναι να τρως τα χαβιαρια σου και τις κρασαρες σου και το ιδιο να ψηνεσαι εδω ?.
      Στην τελικη λες οτι δεν επετευχθη συμφωνια και την κανεις με ελαφρα πηδηματακια.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς, με τον έναν ή άλλον τρόπο η κυπριακή δημοκρατία θα περάσει στα χέρια τρίτων, στους επόμενους μήνες. Οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου, δυστυχώς, είναι έωλες διότι δεν ακολουθούν τις προτιμήσεις του λαού, ο οποίος θέλει τη ελευθερία στην Κύπρο. Όποια λύση και αν προταθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα ευνοήσει το χάος και φυσικά την τουρκοβρετανική πλευρά, που περιμένει να υφαρπάξει και το υπόλοιπο 64% του ελεύθερου κράτους και συνάμα να καθυποτάξει τους ελληνοκύπριους, οι οποίοι σιγά σιγά και μεθοδικά θα χάσουν την πατρίδα τους και φυσικά ως Ελληνισμός θα έχουμε μια ακόμα μεγάλη ήττα στις πλάτες μας και ο ζωτικός μας θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο. Και έπεται και συνέχεια, με τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και αυτονόμηση της δυτικής Θράκης. Η Τουρκία, η Βρετανία και λοιπές χώρες δεν τρέφουν συναισθήματα, έχουν ζωτικά συμφέροντα, και τα ζωτικά τους συμφέροντα είναι η χώρα μας και η Κύπρος να περάσουν στα χέρια τους, και γι' αυτό εδώ και δεκαετίες να μην πω, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους προωθούν γραικύλους για να μας κυβερνήσουν. Και το χειρότερο, το καταφέρνουν, όπως τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ ἀφωνία τῶν κομμάτων τῆς Ἐλλάδος (γίνεται λόγος σχετικῶς μέ τέτοια ἀφωνία στό τέλος τοῦ ἄρθρου, στό Πόντος-Νιούζ) δείχνει τήν ἀνεπάρκεια τῶν ἡγεσιῶν τους.
    Μακάρι ἡ ἀνεπάρκεια αὐτή νά εἶναι μόνον πολιτική. Αὐτό διορθώνεται μέ ἀλλαγή τῶν ἡγεσιῶν τους. Ἐννοεῖται καί τῶν ἡγετικῶν ὁμάδων τους.
    Αὐτό πού δέν διορθώνεται εἶναι ἡ ἀνεπάρκεια σέ ἐθνική αὐτοσυνειδησία καί ἐγρήγορση.
    Ἐπίσης, δέν διορθώνεται ἡ δουλοπρέπεια χάριν χρίσματος ὑπό ξένων. - Δηλαδή ὑπό τῶν ΗΠΑ, δηλαδή ὑπό τῶν Ἐγγλέζων (στήν Ἑλλάδα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. We all know what happens to traitors after their crimes. Maybe it is time to apply the law during the act.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μόνο για συνδικαλιστικούς/κομματικούς λόγους οργανώνονται πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς. Η πατρίδα είναι κάτι ντεμοντέ. Τι θες δηλαδή ; να τους χαρακτηρίσουν ως φασίστες ;

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ σε όλα όσα γράψατε εκτός Μακαρίου. "Ξεχάσατε" να γράψετε ότι ο Μακάριος μετά την απόπειρα εναντίον του βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ καλώντας τις εγγυήτριες δυνάμεις να παρέμβουν. Ουσιαστικά ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ διότι οι άλλες δύο εγγυήτριες δυνάμεις ήταν εκεί. Η Ελλάδα ήταν εκεί με το πραξικόπημα, η Αγγλία ήταν εκεί διότι είχε βάσεις, ποιος έλλειπε από το "πάρτυ";;; Η ΤΡΙΤΗ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο Μακάριος έδωσε νομιμοποίηση στο αισχος της Κύπρου.

    Ο έχων κάνει εξορία είς τις Σεϋχέλλες (υπεροχος τόπος για εξορία) Μακάριος υπεβλεπε από την αρχή μέχρι το τέλος την ελληνική "μεραρχία" και δεν πρέπει να στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα όταν εφυγε από το νησί του....

    Εκτός των παραπάνω ο Μακάριος έκανε το κορυφαίο γεωπολιτικό λάθος βρεθεί η Κύπρος σε γεωπολιτικό κενό, καθώς ήθελε να το παίζει ουδέτερος και τρίτος πόλος μιμούμενος τον Τίτο. Ο οποίος βέβαια είχε την πολυτέλεια να κάνει κάτι τέτοιο με 20 εκατομμύρια Γιουγκοσλάβους, ο παπάς με κάτι χιλιαδες νοματαιους που είχε + τους Εγγλέζους πανταχού παρόντες στο νησι τι νόμιζε ότι θα κάνει;;; Η Κύπρος ή θα έπρεπε να χωθεί στο ΝΑΤΟ ή θα έπρεπε να πάει με την ΕΣΣΔ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί σε γεωπολιτικό κενό. Να μην υπάρχει καμία μεγάλη δύναμη διατεθημενη να την προστατέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι οἱ ἴδιες ἀνοησίες περί τοῦ ὅτι τάχα φταίει ὁ Μακάριος πού εἰσέβαλαν οἱ Τοῦρκοι στήν Κύπρο τό 1974. Δηλαδή δέν ἔφταιγε τό χουντικό πραξικόπημα, δέν ἔφταιγε τό ὅτι εἶχαν ἑτοιμασθῆ γιά εἰσβολή οἱ Τοῦρκοι, μέ πρόσχημα ὅτι θά προστάτευαν τούς Τουρκοκυπρίους καί μέ τίς πλάτες τοῦ Κίσσινγκερ, καί ἔφταιγε ὁ Μακάριος!
      Μεταξύ ἐμπάθειας καί ξένης προπαγάνδας γιά τόν διχασμό μας, δέν ὑπάρχει διαφορά στό κακό πού προξενεῖται. Ἀκόμη καί σήμερα, ἡ ἀνωτέρω ἐπιχειρηματολογία κατά Μακαρίου, λειτορυγεῖ γιά τήν νομιμοποίηση τῆς παρουσίας τῶν Τούρκων, ἐνῶ εἶναι φανερό ὅτι αὐτός κάλεσε τίς Τρεῖς (3, 3!) ἐγγυήτριες δυνάμεις (καί ὄχι τούς Τούρκους), νά παρέμβουν (καί ὄχι νά εἰσβάλουν).

      Διαγραφή
    2. SOCRATES ALEXANDRINOS Τι εννοείτε οτι κάλεσε τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις(και οχι τους Τούρκους)Τα λάθη του Μακαριου ξεκινουν απο πολύ ενωρίτερα με κυριώτερο απ ολα την απόρριψη του σχεδίου Ατσεσον το 1964 οπου απο Εθνάρχης θα γίνονταν απλος Νομάρχης.Η ανάρτηση του Uknovwn ειναι η σωστότερη ολων

      Διαγραφή
    3. Φίλε SOCRATES ALEXANDRINOS αν διάβαζες προσεκτικά την ανάρτηση μου θα έβλεπες ότι Ξεκινάει με τη φράση "Συμφωνώ με όσα γράψατε"
      Άρα τι καταλαβαίνεις εσύ;;; Μέσα στα όσα έγραψε ο κ. Καλεντεριδης είναι οι ευθύνες χούντας και πολιτικών, άρα κρουεις ανοικτές θύρες αγαπητέ! Ποτέ δεν έγραψα ότι φταίει μόνο ο Μακάριος αλλά ότι φταίει ΚΑΙ ο Μακάριος. Αντί λοιπόν να μου λες ότι γράφω ανοησίες επειδή μαζί με τους υπεύθυνους της κυπριακής προδοσίας, προσέθεσα ΚΑΙ τον Μακάριο, καλό θα ήταν να διαβάζεις πιο προσεκτικά τις αναρτήσεις των άλλων και να μη βιάζεσαι.
      Αυτό που γράφεις για τις εγγυήτριες δυνάμεις το εξηγώ επαρκώς. Οι δύο από τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις ήταν ήδη εκεί. Μόνο η Τουρκία έλλειπε. Δε θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανένας....
      Το τελευταίο που γράφεις "να παρέμβουν κι όχι να εισβάλουν" είναι εξαιρετικά παιδικη δικαιολογία. Καλούσε τις εγγυήτριες δυνάμεις να επέμβουν για την αποκατάσταση της τάξης. Με ποιο τρόπο γίνεται αποκατάσταση της τάξης από ξένη δύναμη, αν όχι δια των όπλων;;;; Με τσάι και συμπόνια θα παρεμβαιναν οι Τούρκοι;; Σοβαρεψου!

      Διαγραφή
  7. Οι Κύπριοι όπως και οι Έλληνες επέλεξαν τις ηγεσίες τους εν πλήρη συνειδήσει. Ήξεραν τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο το τι πρεσβεύει ο κάθε "ηγέτης". Δεν μπορεί ούτε ένας να πει ότι εξαπατήθηκε. Οπότε αδίκως φωνάζετε για τους κινδύνους που έρχονται. Όσο για το αν είναι προδότες, δωσίλογοι ή κάθε άλλο επίθετο που θα τους κολλήσετε πρέπει να να απαντήσετε μετά και στο ερώτημα το τι είναι αυτοί που τους ψήφισαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζόρτζ ΤΣ Πτ....
      _ Δέν φταίει κατά τήν γνώμη σας, ὅτι προδίδει κάποιος ἡγέτης τήν λαϊκή ἐντολή πού ἔλαβε, εἴτε πρός ἴδιον ὄφελος εἴτε γιά ὄφελος ἄλλων ἀπό τούς ὁποίους ἐξαρτᾶται καί ἀπό τούς ὁποίους θέλει νά ἐξαρτᾶται. Φταίει ὁ λαός, πού ὅταν ψήφιζε, δέν τόν κατάλαβε!

      _ Τό ὅτι φταῖνε οἱ ψηφοφόροι, δηλ. ὁ λαός, γιά τίς προδοσίες τῆς ἡγεσίας, εἶναι καραμέλα παραπληροφορήσεως στίς μέρες μας.
      Στήν Κύπρο ὅπως καί στήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί σέ ἄλλες χῶρες, μέ καταγεγραμμένες τίς προτιμήσεις καί ἐλεγχόμενη τήν πολτικο-κοινωνική καί οἰκονομική ἀτζέντα τῶν ψηηφοφόρων, ὁ λαός μέ μία μειοψηφία του, ἐπιλέγει "πλειοψηφικά", αὐτό πού τοῦ φαίνεται ὀλιγότερο χεῖρον, ἀπό τίς ἐπιλογές πού τοῦ προσφέρει ὁ ξένος παράγων διά τῶν προδοτικῶν ΜΜΕ μεγάλης ἐμβέλειας.
      Τό μή χεῖρον ὡς βέλτιστον, στήν παγκοσμιοποίηση, δέν ὑπάρχει.

      Διαγραφή
    2. Εξήγησέ μου πως προδίδει την λαϊκή εντολή ο υποστηρικτής του σχεδίου ΑΝΑΝ? Δεν ήξεραν οι Κύπριοι ποιος είναι ο Αναστασιάδης? Δεν γνώριζαν τι πρεσβεύει? Δεν γνώριζαν τις απόψεις του? Πόσες εκατοντάδες video υπάρχουν με συνεντεύξεις που παρουσιάζει τις απόψεις του? Τι περίμεναν από αυτόν που είπε ναι σε όλα στο σχέδιο ΑΝΑΝ, να πει τώρα όχι? Άρα γνώριζαν πολύ, πάρα πολύ καλά ποιος είναι και κυρίως τι είναι ο Αναστασιάδης.

      Η καραμέλα φίλε μου είναι η αποποίηση της ευθύνης του ψηφοφόρου που προσπαθούν να μας περάσουν. Ψήφισε εσύ ότι σου κατέβει και μετά κατηγόρησε αυτόν που ψήφισες ότι δεν έπραξε τα όσα εσύ ονειρεύτηκες. Δεν διαβάζεις τις προγραμματικές δηλώσεις του εκάστοτε υποψηφίου? Δεν γνωρίζεις τι έχει δηλώσει στο παρελθόν? Δεν γνωρίζεις από ποιον ιδεολογικό χώρο προέρχονται? Και στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις (αν πχ. είσαι τυφλός και κουφός ταυτόχρονα...) πως τολμάς να ψηφίσεις και να καταδικάσεις και τους υπόλοιπους με την ψήφο σου σαν άσχετος? Ψήφος στην Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη, όχι ανευθυνότητα...

      Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί ελεγχόμενης ατζέντα κτλ. να σου αναφέρω ότι δεν είναι και υποχρεωτικό να τους ψηφίσεις. Το σύστημα σου βάζει τις διαφημίσεις, όχι το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Αυτό το κάνεις μόνος σου...

      Διαγραφή
    3. Δέν ἔχεις δίκηο Γ... ΤΣ Πτολ.
      Μετά τήν πλήρη ἀποτυχία Χριστόφια (φυσικά, ἀφοῦ ὅπως φαίνεται αἰσθάνεται μόνο Κύπριος καί ὄχι Ἕλληνας), ὁ λαός τῆς Κύπρου εἶχε νά ἐπιλέξει μόνο Ἀναστασιάδη (πού ...δέν αἰσθάνεται ὅτι εἶναι κάτι ἐθνικῶς συγκεκριμένο καί βέβαιο).
      Τό ψηφοδέλτιο λές, ....κλπ. Δέν βλέπεις τήν ἀφύσικα μεγάλη ἀποχή; Τά λευκά ψηφοδέλτια, καί τά ἄκυρα (μέ βρισιές) γιά τήν ἔλλειψη πραγματικῶν ἐπιλογῶν;

      Ἄς μένανε κενά τά ἔδρανα στήν Βουλή, ἀνάλογα μέ τίς ψήφους πού δέν φτάνουν πλέον στήν κάλπη, καί θά βλέπαμε ὅλοι πόσο θά μειωνόταν ὁ οἷστρος ἀνομίας καί προδοσίας τῶν παγκοσμιοποιημένων ἀνδρείκοιλων καί...γκεϋ-είκοιλων.
      [Μέ τέτοιες "πλειοψηφίες", καί δή ἐπιλεγμένες ἄνευ πραγματικῶν διαφορετικῶν ἐπιλογῶν, μόνο διαχείριση γιά τρέχοντα νοεῖται].

      Διαγραφή
    4. Πλήρη αποτυχία Χριστόφια? Πλήρης αποτυχία είναι ο Αναστασιάδης που κατέλυσε την Κυπριακή δημοκρατία εν καιρό ειρήνης. Οι Κύπριοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν κακό Χριστόφια που παρ' όλα αυτά παρέμενε Κύπριος, αρνούμενος να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και σε έναν Αναστασιάδη που είχε δηλώσει ανοιχτά τις προθέσεις του. Άρα εν πλήρη συνειδήσει επέλεξαν τον Αναστασιάδη που κάνει αυτά που δήλωνε παλαιότερα. Πως γράφεις λοιπόν ότι έχω άδικο?

      Όσον αφορά την αποχή στις εκλογές στην Ελλάδα, προσωπικά περίμενα αποχή πάνω από το 80%. Αφύσικο είναι να βλέπεις τις πολιτικές επιλογές που έχεις και να πας εντούτοις να ψηφίσεις αυτούς που σε κατέστρεψαν ξανά και ξανά. Αφύσικο είναι να ψηφίζεις πολιτικά απολιθώματα χαμένα στον χωροχρόνο και να έχεις και την ελπίδα ότι θα σε σώσουν. Πολλά είναι αφύσικα σε αυτή την χώρα, η αποχή όμως από αυτές τις πολιτικές παρωδίες είναι παντελώς φυσιολογική.

      Διαγραφή
  8. Συγγνώμη άλμα τι συζητάμε; Τι περιμενουμε να πράξουν Σαρδανάπαλοι για την Κύπρο και το Αιγαίο; Εδω ο άλλος ανεβάζει δημόσια οτι κατέκτησε το διάστημα , ο άλλος λέει θα σας κανουμε σοβιετια η παρέμβαση στη δικαιοσύνη εχει πλέον θεσμοθετηθεί δικαστές ειναι οι παππαδες και οι Πολάκηδες. προχθές έδιωξαν αστυνομικό από το Μαξίμου γιατί επέτρεψε να τραβηχτούν πλάνα από τους απεργούς!!! Δεν έχετε καταλαβει με τι σκουπίδια και τι προδότες έχετε να κανετε τόσο απλά! Μην περιμένετε για την Κύπρο τιποτα εχει ήδη παραδοθεί στην Τουρκία όπως και το Αιγαίο τώρα συζητάνε το πως θα σας το πουλήσουν ....αυτος ειναι ο ρόλος του πολυ Κοτζια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφτά ώρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος επικοινώνησα με τον υπουργό ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ και τον ρώτησα:http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_384.html

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
    http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_21.html

    Υπάκουαν τυφλά στις ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ των ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ Και ΛΟΥΝΣ.

    Η ανησυχία του Μπουρουτσού ήταν, αν θα κατόρθωναν να εκδιώξουν τον Γλαύκο Κληρίδη από συνομιλητή.

    Τους καθησύχασα, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί αφού μπλοκαριστεί ο ΜΠΙΤΣΙΟΣ να υπογράψει μια δέσμη συμφωνιών. Να αποκρύψει ο Κληρίδης από τον Μακάριο ορισμένα βασικά στοιχεία των μυστικών αυτών συμφωνιών και τότε θα παραγκωνισθεί σίγουρα.

    Άλλωστε ούτε ο Μακάριος τον ήθελε, ούτε ο Καραμανλής. http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_89.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ...(Γ') Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ: «Αν δώσω στους Τούρκους το 30% του εδάφους, θα φροντίσετε να επιτευχθεί συμφωνία; http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/12/30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΠΡΟΣ: Οι εντολές του Χένρυ Κίσσιγκερ και ΗΠΑ, για την εισβολή και τις δολοφονίες!.....Έγγραφα!...(Α') http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_156.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μην εμπλακούν ΕΛΛΑΔΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ σε πόλεμο!.....ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!... Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το ΝΑΤΟ…! «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» ΚΥΠΡΟΣ: Οι εντολές του Χένρυ Κίσσιγκερ και ΗΠΑ, για την εισβολή και τις δολοφονίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! Ο Έκτος Στόλος ΗΠΑ, φράζει το δρόμο προς την Κύπρο, μήπως και στείλουμε ενισχύσεις από την Ελλάδα!....http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/04/nsa_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσα στην νυχτα ενω πλεαμε κατασκοτεινοι,μας ελουσαν τα φωτα του αεροπλανοφορου Κεννεντυ αν θυμαμαι και μας εδωσαν εντολες με τον οπτικο να γυρισουμε πισω γιατι στον ασυρματο καναμε τους μουγκους.

      Διαγραφή
  14. Η Ελλαδα με τον τοτε υπουργον εξωτερικων κ. Αβερωφ εβαλε στο παιχνιδι την Τουρκιαν, Ελλαδα σχιδιασε και εκτελεσε το πραξικοπημα βασει των σχεδιων των συμμαχων της κλπ.
    Και τωρα η μητερα Ελλαδα θα βοηθησει τους συμμαχους της να πετυχουν εκεινα που δεν καταρθωσαν στρατιωτικως.
    Πολλοι τα γνωριζουν αλλ δυστυχως μας φταινε οι αλλοι.
    Αν δεν σκυψεις κανεις δεν σε καβαλικευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φταίνε Αγγλοι, Τουρκοι και ιδίως οι εν Ελλάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν θεωρώ τον Κοτζιά ανόητο ώστε να πιστεύει ότι η κατάργηση των εγγυήσεων και η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων 70 μίλια παραπέρα θα αρκούσαν για μια βιώσιμη λύση του κυπριακού..ειδικά αν το πακέτο συνοδευόταν με τη γνωστή συνταγή ομηρίας της Κύπρου στην Τουρκία (μέσω εναλλασσόμενης προεδρίας, δυνατότητας βέτο Τ/Κ σε όλα τα σοβαρά θέματα, παραμονή εποίκων κλπ κλπ). Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια διπλωματική διαπραγμάτευση πέρα από τους αντικειμενικούς στόχους που (υποτίθεται) ότι έχει, έχει και στόχους επικοινωνιακούς: το γνωστό blame game - ποιός δηλ. θα φορτωθεί την ευθύνη κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων, θα παρουσιαστεί ως αδιάλλακτος κοκ ώστε μετά να ανοίξει ο δρόμος της ευκολότερης επιβολής ή αποδοχής άλλων λύσεων. Για να είμαστε λοιπόν αντικειμενικοί, θεωρώ ότι η Τουρκία (και άλλοι μαζί με αυτή) αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να μας φορτώσει την ευθύνη της αποτυχίας. Και αυτό διότι ενώ η δική μας πλευρά έδειξε να υποχωρεί, εκείνη δεν έκανε καμιά παραχώρηση σε τίποτα. Όλο αυτό λοιπόν μπορεί να ήταν ένας επιτυχής διπλωματικός ελιγμός σε μια διαπραγμάτευση καταδικασμένη ούτως ή άλλως σε αποτυχία. Η ιστορία του μέλλοντος θα μας διαφωτίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.