17/6/17

Τέλλογλου: Η Siemens έδωσε μίζες έως και 10% στα μεγάλα κόμματα

Συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το σκάνδαλο Siemens, με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.
«Το δέκα τοις εκατό επί του τζίρου της στην Ελλάδα “δώριζε” η Siemens στα μεγάλα πολιτικά κόμματα» κατέθεσε στην δίκη για την σύμβαση «8002» του ΟΤΕ, ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος όσα είχαν ακουστεί στην δίκη για «τα μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού, στο Μόναχο.
Ο δημοσιογράφος, που ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με τις «ωφέλιμες πληρωμές» της Siemens, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα τα στοιχεία που αφορούν τις διαδρομές των «δώρων» αλλά και τα πρόσωπα που αναλάμβαναν να μοιράσουν τα παράνομα ποσά.
Στην κατάθεσή του, ο κ. Τέλλογλου αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο του Μονάχου, όπου στελέχη της μητρικής εταιρίας λογοδότησαν για την τακτική του κολοσσού επί σειρά ετών. Όπως είπε ο μάρτυρας, επικαλούμενος τους ισχυρισμούς στην δίκη του Μονάχου του πρώην στελέχους της Siemens, Reinhard Herbert Siekaczek (Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ), κατηγορούμενου στην παρούσα δίκη:
«Αποδέκτες του 2% από τα “μαύρα ταμεία” σύμφωνα με τον Σίκατσεκ, ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα».

Για τη συνέχεια Tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.