4/6/17

Προεκλογικό τρομο-show έστησε η Τερέζα Μέι

Προεκλογικό τρομο-show έστησε η Τερέζα Μέι
Μπορεί επισήμως οι συντηρητικοί να ανέστειλαν τον προεκλογικό αγώνα τους, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι όμως χρησιμοποίησε το βήμα της θέσης και τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο ως αφορμή για προεκλογικού τύπου εξαγγελίες για την αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής πολιτικής και ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας.

Το διάγγελμα της Μέι ακολουθεί την τρομοκρατική επίθεση από την οποία 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 ακόμη τραυματίστηκαν και λίγες ώρες μετά από νέα δημοσκόπηση που δείχνει τη συρρίκνωση της διαφοράς των Συντηρητικών από τους Εργατικούς στη 1 ποσοτιαία μονάδα, από 7% την προηγούμενη εβδομάδα και από 18% προ 15 ημερών.
Η Τερέζα Μέι με διάγγελμά της εξήρε την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Μητροπολιτική αστυνομία, εντός οκτώ λεπτών από την πρώτη αναφορά για το τρομοκρατικό χτύπημα.
Μιλώντας έξω από την προεδρική οικεία, στη Ντάουνινγκ Στρητ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί κανονικά από αύριο, Δευτέρα, έπειτα από την σημερινή προσωρινή διακοπή, ενώ οι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
«Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας» είπε ακόμη η Μέι, εμφανώς σοκαρισμένη από το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα της μέσα σε τρεις μήνες. Είπε ακόμη ότι οι αστυνομικές αρχές απέτρεψαν άλλες πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις από εκείνη που είχε σημειωθεί στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και έπειτα.
Μάλιστα, μίλησε για ένα νέο είδος τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δράστες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.
«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις τρόπους» θέτοντας τους άξονες της μεταρρύθμισης που ετοιμάζει:
– Πρώτον, πρέπει να καταπολεμήσουμε την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας είναι ασύμβατες με το Ισλάμ -και αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.
– Δεύτερον, το Ίντερνετ παρέχει ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό που αναπτύσσεται μέσω του Διαδικτύου.
– Τρίτον, υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας και αυτό πρέπει να αλλάξει.
– Τέταρτον, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική μας πολιτική και να βεβαιωθούμε ότι η Αστυνομία έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται.

1 σχόλιο:

  1. Τα κροκοδειλια δακρυα των εκαστοτε ηγεσιων της Βρεττανιας για τα θυματα των τρεομοκρατων,δεν ξεπλενουν τις ευθυνες τους για την στηριξη ακραιου ισλαμ για τις επιδιωξεις τους στην Μ.Ανατολη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.