12/6/17

Navy Seals στη Σούδα


Όπως έγινε γνωστό οι Αμερικανοί προτίθενται, με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κυβέρνησης, να εγκαταστήσουν μόνιμα Navy Seals του Naval Special Warfare Group 2 στην βάση της Σούδας. Οι ομάδες που ανήκουν στο Group 2 είναι οι ζυγές (2,4,6,8,10) και κατά την περίοδο του deployment τους στην Ευρώπη, εδράζονται σε στρατιωτική βάση στην Γερμανία, με την εξαίρεση της Seal Team 6 που ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα λόγω της φύσης της αποστολής της.
Είναι σαφές πως με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Τουρκία, το πρόσφατο πραξικόπημα και την αναθεωρητική ρητορική του κ. Ερντογάν, η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως πόλος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Η μοναδική θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα – μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, συνομιλητής και σύμμαχος τόσο του Αραβικού κόσμου όσο και του Ισραήλ και η στάση που τήρησε στην μεταναστευτική κρίση – την έχει αναβαθμίσει στην διεθνή κοινότητα. Εάν η πατρίδα είχε και την αντίστοιχη οικονομική ευρωστία θα μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει την γεωπολιτική της αξία και την στρατηγική της θέση με πολύ καλύτερο τρόπο.

Για τη συνέχεια thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.