2/6/17

“Παίζουν” με τη φωτιά οι Τούρκοι! Το επεισόδιο στη Ζουράφα

Παίζουν με τη φωτιά αλλά και με ανθρώπινες ζωές οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρούν με ακραίες ενέργειες την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος, επιδιώκωντας προφανώς την κλιμάκωση της έντασης.
Το σοβαρότερο απ΄ αυτά τα περιστατικά σημειώθηκε προχθες το μεσημέρι πέριξ της νησίδας Ζουράφα (Λαδόξερα), την ελληνική κυριαρχία της οποίας ευθέως αμφισβητούν οι Τούρκοι. 

Κορβέτα του τουρκικού ναυτικού έπλευσε στη περιοχή παραβιάζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα. Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ του Στόλου, έσπευσε στη περιοχή και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Ο τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε να αποχωρήσει. Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο τούρκος κυβερνήτης μ΄ έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό άλλαξε ξαφνικά πορεία περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από τη πλώρη του ελληνικού πολεμικού. Η σύγκρουση που θα ήταν σφοδρή και με απροσδιόριστο αποτέλεσμα αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία του κυβερνήτη και του πληρώματος της φρεγάτας! Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο επικίνδυνος θαλάσσιος ελιγμός δεν έγινε τυχαία. Οι Τούρκοι δείχνουν να επιζητούν το ατύχημα στο Αιγαίο.

4 σχόλια:

  1. Η Ζουράφα - Λαδοξέρα, απέχει περί τα 4 μίλια από την Σαμοθράκη, συνεπώς αν η τουρκικη Κορβέτα ήταν σε αυτή την περιοχή τότε βρισκόταν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ζουράφα - Λαδοξέρασε βρίσκεται σε απόσταση 5,8 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Άγκιστρο (ή Σκεπαστό) της Σαμοθράκης.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν στ' αλήθεια θέλουν επεισόδιο. Εφ΄ όσον εμείς δεν τσιμπάμε ποιώντες την αδυναμία φιλοτιμία και αυτοί πιστεύουν ότι ΟΠΩΣΔΗΟΤΕ πρέπει να ανάψει το πελεκούδι δεν έχουν παρά να κάνουν αυτό που κάνουν πάντα όσοι "ψάχνονται". Ο Χίτλερ έντυσε με Πολωνικές στολές Γερμανούς να σκοτώσουν Γερμανούς στα σύνορα με την Πολωνία και άλλοι λαοί άλλα παρόμοια. Αφού δεν το κάνουν για μένα σημαίνει ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή δεν τους αφήνουν ή και τα τρία και απλώς συντηρούν την ευτελοποίησή μας για να τους μείνει και κάτι. Οπότε Ελληική άχουσα τάξη, κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα, κάτω από οποιονδήποτε πολιτικό μανδύα. Φάε πιέ άρπαξε βγάλε έξω χρήμα και δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να πάθεις τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουτε οι Ρωσοι ουτε οι Αμερικανοι θελουν να βοηθησουν τους μακακες Ελληνες !!! Ρε πως μας εχουν καταντησει τα γαιδουρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.