11/6/17

Απεβίωσε ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος .


Απεβίωσε ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος στρατοπεδάρχης ΕΛ.ΔΥ.Κ 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το 3ημερο 14-16/8/1974. Γεννημένος στις 31-12-1925 ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ήταν εκείνος που διατάχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιστη του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, με ελλειπή μέσα αλλά και με μικρό αριθμό στρατιωτών. Υπό τις διαταγές του και τον ηρωισμό των στρατιωτών του το στρατόπεδο κράτησε. 
Πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για το τι έγινε και έπεσε το στρατόπεδο. Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος στο βιβλίο του, διηγείται τα γεγονότα αυτού του τριημέρου. Το 2016 παρευρέθη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος αλλά και στη Κύπρο, ώστε να μιλήσει για εκείνες τις ημέρες του 1974. Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα…... 

elkosmos




4 σχόλια:

  1. Ας είναι ελαφρό το χώμα που σκεπάζει αυτόν τον ηρωϊκό Ανώτατο Αξιωματικό που διεσωσε μαζί με άλλους γενναίους Έλληνες μαχητές στην Κύπρο το 1974 την τιμή της Ελλάδος.

    Το βιβλίο του, το διάβασα και το χάρισα στον φίλο μου Έφεδρο Λοχαγό Μηχανικού, ο οποίος ανελύθη σε κλάματα, από την πατριωτική και δραματική περιγραφή των γεγονότων της άνισης μάχης ενός λόγου Διοικήσεως εναντίον πάνοπλων Τούρκων ενισχυμένων με πυροβολικό και άρματα μάχης, καθώς και με την υποστήριξη των .... άτιμων .... Βρετανών.

    Αιωνία του η Μνήμη!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί είναι τα πρότυπά μας.
    Σε αυτούς θέλουμε να μοιάσουμε.
    Αιωνία η μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΩΑΣ
    Ας ειναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...
    Και έναν αδριάντα του Ταξιάρχου στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ως ελάχιστος φόρος τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον ανδριάντα θα το βάλουμε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ όταν με το καλό το απελευθερώσουμε από τους μογγόλους. Θα στηθεί όμως στο ύψωμα απέναντι να αγναντεύει τον Άϊ Γιώργη εκεί όπου έδωσε την 3ήμερο άνισο και προδομένο αγώνα του.. εγκαταλελειμένος αυτός και τα φαντάρια του απ' όλους... Ελλαδίτες και Κύπριους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.