20/6/17

Συρία: Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ παρενέβη εναντίον του συριακού βομβαρδιστικού για να προστατεύσει μια πολύ ειδική φάλαγγα του Ντάες

Ο πιλότος του παμπάλαιου συριακού ελαφριού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Sukhoi Su-22 («ο Τεχνίτης») που καταρρίφθηκε από F / A-18E Σούπερ Χόρνετ των ΗΠΑ για να προστατέψει μια ειδική φάλαγγα βετεράνων του Ντάες (αραβικό υποτιμητικό ακρωνύμιο για τη τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους) κοντά στην Αλ-Ράκκα, κατάφερε ο ίδιος να εκτοξευτεί εγκαίρως αποφεύγοντας το πρώτο πύραυλο. Το όνομά του είναι Αλί Φαχντ και είναι πατέρας τριών παιδιών. 
Ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού μπήκαν τη νύκτα στη περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος  για να προσπαθήσουν να τον σώσουν. Μια επιχείρηση SAR από τις πιο ακραίες καθώς οι ορδές του Νταές και Κούρδοι μισθοφόροι υποστηριζομένοι από Navy Seals των ΗΠΑ είναι στα ίχνη του Σύρου πιλότου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πιθανότητες επιβίωσης του Αλί Φαχντ είναι ελάχιστες, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ωστόσο, όλα είναι πιθανά. Κανένας δεν περίμενε ότι ένα παμπάλαιο αεροπλάνο όπως το Su-22, προορισμένο κυρίως για επίγειες επίθεσεις μπορούσε να αποφύγει με επιτυχία μια πρώτη δέσμη πυραύλων ΑΑ (Αέρος-Αέρος) τελευταίας γενιάς.

 Αχρονολόγητη φωτογραφία του πιλότου Αλί Φαχντ των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας σε άγνωστο μέρος, που προβλήθηκε από έναν συγγενή του στο Twitter. Στο πίσω μέρος, η μύτη ενός Su-22

Το μυστήριο παραμένει ως προς το γιατί τα F / A-18E των ΗΠΑ από το Κατάρ έσπευσαν επάνω στο συριακό αεροπλάνο  για να προστατεύσουν μια ειδική φάλαγγα που κινούταν νότια της Τάμπκα και πολύ μακριά από τις Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ). 

Η Ουάσιγκτον δικαιολόγησε αυτή την πράξη που εκφράζει μια ακραία αγονία, με τους κανόνες εμπλοκής για την προστασία των συμμάχων του Συνασπισμού από τους οποίους  είναι και οι  Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Μια δικαιολογία που δεν στέκει. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από πηγές πολύ καλά ενημερωμένες για το σκιώδη πόλεμο στη Συρία, το κομβόι μετέφερε βετεράνους του Ντάες σε φάση μετάθεσης για να υπηρετήσουν στους Maghawir Al-Thawra (οι «Κομάντος  της Επανάστασης», ένας τυπικός όρος που επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον) και μαζί τους βρίσκονταν δύο πράκτορες του τμήματος επιχειρήσεων της CIA και Άραβες πράκτορες  της ισραηλινής Μοσάντ. 

strategika51


6 σχόλια:

  1. Νομίζω πως το αεροπλανοφόρο Bush ήταν στη Μεσόγειο όταν απογειώθηκαν τα αμερικανικά αφη για να πλήξουν το συριακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης ασάφεια για το τόπο προέλευσης και επιστροφής των αμερικανικών μαχητικών που στάλθηκαν στη περιοχή της Τάμπκα με σαφή εντολή κατάρριψης ενός βομβαρδιστικού πολεμικού αεροπλάνου της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

      Στην ανακοίνωση του αμερικανικού Συνασπισμού κατά του ΙΚ, δεν αναφέρεται καμία πληροφορία: https://pbs.twimg.com/media/DCqtppJXgAAcNDN.jpg

      Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο CVN-70 GEORGE H.W. BUSH έφτασε στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στις 14/6/2017 προερχόμενο από το Κατάρ: https://southfront.org/wp-content/uploads/2017/06/maritime_16_06_2017.jpg?x47952

      Οι πρώτες αναφορές για την επιδρομή των αμερικανικών μαχητικών δόθηκαν στο χάρτη του https://syria.liveuamap.com/, αμερικανής προέλευσης, υπάρχει σχετική ανάρτηση μου λίγο μετά της ώρας του συμβάντος.

      Προσωπικά, όταν είδα την είδηση ξαφνιάστηκα και αναρωτήθηκα «μα από πού πέρασαν αυτοί οι κάου μποϊδες και δεν τους πήραν χαμπάρι;».
      Μια εξέταση του χάρτη και των περιοχών που ελέγχουν τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη δείχνει ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για τους κάου μποϊδες-πειρατές είναι από το Ιράκ-Ροζάβα, με υπερπτήσεις πάνω από εδάφη που ελέγχουν πλήρως –και δεν τα ελέγχει καθόλου ο αντίπαλος.

      Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το συριακό αεροπλάνο είχε απογειώσει μόλις 15 λεπτά πριν και στη περιοχή υπήρξε και ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο: https://southfront.org/syrian-su-22-downed-us-warplane-despite-presence-russian-aircraft-western-raqqa/

      Αλλά –αν όλ’ αυτά είναι ακριβή- οι κάου μποϊδες-πειρατές ήταν πολύ κοντά –μάλλον εκτελούσαν περιπολίες σε περιοχές υπό τον έλεγχο τους, π.χ. Μοσούλη ή στα συρο-ιρακινά σύνορα.

      Ιδού που η αναφορά «Κατάρ» του πονηρού strategika51 μπορεί να μην είναι ούτε λάθος ούτε αληθής.

      Διαγραφή
    2. Στο κάτωθι λινκ φαίνεται η πορεία του σκάφους και οι ημερομηνίες των συμβάντων.
      https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.uscarriers.net/cvn77history.htm&ved=0ahUKEwiww8i3lszUAhXHYVAKHV5rAcEQFgjsATAr&usg=AFQjCNHNR87U4DdOz8jVoTAUY8Q2Vz_68A&sig2=zKXmh8fGWSuxcFGoJvAjEQ

      Μάλλον στη Μεσόγειο βρισκόταν, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός πως ήδη εδώ και 22 ώρες έχει δέσει στη Χάιφα.

      Διαγραφή
  2. Έχουν ξεβρακωθεί πια για τα καλά οι αμερικάνοι, ξεκάθαρα υποστηρίζουν με τις ενέργειες τους, ιδίως με την πανίσχυρη αεροπορική τους δύναμη, τους τρομοκράτες ακραίους ισλαμιστές την ίδια στιγμή που κόπτονται ότι βρίσκονται στην πρωτοπορεία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας! Δεν εννοούν να χωνέψουν πως τα σχέδια τους στη Συρία για την ανατροπή του Ασσαντ απέτυχαν οικτρά. Ο συριακός λαός τους έδωσε ένα γερό μάθημα, κατάφερε να αντισταθεί στη νέα τάξη πραγμάτων συνολικά, το 'χει πληρώσει όμως με ποταμό αίματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία λέξη μόνο ! Αλητεία ! Ό,τι έκαναν και οι τούρκοι με το ρωσικό αεροσκάφος έκαναν και οι Αμερικανοί.Θα πουν τώρα ότι επρόκειτο για λάθος.Όπως η κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι.Βέβαια ο κόσμος από το 1999 έχει αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://hellasforce.com/2017/06/20/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.