14/6/17

Η Ελένη Θεοχάρους δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο στην τουρκοποίηση της Κύπρου

Σάββας Ιακωβίδης
Η Ελένη δηλώνει ότι θα στηθεί εμπόδιο στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συγκρουόμενη με τον παλαιοκομματισμό που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή. Η απόφασή της διασώζει την πολιτική αξιοπρέπειά της και της επιβάλλει να εκφέρει έναν νέο πολιτικό λόγο μακριά από τον παλαιοκομματισμό και τις τεχνοτροπίες του, ώστε να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στους πολίτες.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όταν ιδρύθηκε και αρκετά χρόνια αργότερα, ήταν ένα κόμμα πατριωτικά σκεπτόμενων και εθνικά προβληματιζόμενων Ελλήνων. Όσοι ανήκαν στον Συναγερμό ήταν γνήσιοι πατριώτες και ορθοφρονούντες Έλληνες, με πίστη στην Ελλάδα μας και υπερήφανοι Έλληνες. Σήμερα τι είναι ο ΔΗΣΥ; Ένα κόμμα στενά συναγελαζόμενο με τους άλλοτε και νυν υβριστές του, το ΑΚΕΛ, με το οποίο επιχειρεί να εξαπατήσει τον κυπριακό Ελληνισμό για μια λύση του Κυπριακού που, όσοι μελετούν τις τουρκικές θέσεις και εξοργίζονται με τις υποχωρήσεις της ηγεσίας μας, προκρίνουν ότι οδηγεί αφεύκτως στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ελένη Θεοχάρους ενσωματώθηκε στον ΔΗΣΥ αλλά δεν έδεσε μαζί του. Έδωσε δύναμη στο κόμμα αλλ’ η ηγεσία του την πολέμησε και την λάσπωσε αντί να την ακούσει και να την αξιοποιήσει. Η Ελένη ήταν ξεκάθαρη στις θέσεις της για το Κυπριακό που την βρίσκουν διαμετρικά αντίθετη με την ενδοτική, υποχωρητική πολιτική τής σημερινής ηγεσίας του ΔΗΣΥ.

Από καιρό εφημολογείτο ότι θα αποχωρούσε από τον ΔΗΣΥ. Πολλοί της υπέβαλλαν πως δεν είχε άλλη επιλογή αν ήθελε να είναι συνεπής με τις διαχρονικές θέσεις της και συμβατή με την πολιτική και ηθική αξιοπρέπειά της. Προχθές Παρασκευή εξήγγειλε την αποχώρησή της από τον ΔΗΣΥ. Η απόφασή της διασώζει την πολιτική, ηθική και προσωπική αξιοπρέπειά της έναντι όσων δεκάδων χιλιάδων την ανέδειξαν πρώτη στις κάλπες και έναντι ενός κόμματος που διέγραψε με ασύγγνωστη ευκολία ευγενείς διακηρύξεις, εθνικές θέσεις και πατριωτικές τοποθετήσεις στο όνομα ενός ολέθριου συμβιβασμού και μιας τουρκοφρενούς διζωνικής. Η Ελένη διαφωνεί, είπε, ριζικά με την πολιτική στάση που ο ΔΗΣΥ ακολουθεί στο Κυπριακό, «των συνεχών υποχωρήσεων και των επώδυνων συμβιβασμών». Θεωρεί ότι η τουρκική πολιτική είναι «ξεκάθαρη», λέγοντας ότι «η Τουρκία ουδέποτε την απέκρυψε και αποσκοπεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής με τη δική μας υπογραφή».

Η Ελένη επέκρινε την ηγεσία του ΔΗΣΥ, λέγοντας πως «διολίσθησε σε νοοτροπίες παντελούς υποτίμησης της διαφορετικής άποψης και υπόσκαψης των εκφραστών της, υποκύπτοντας σε πιέσεις για πολιτική αδρανοποίηση των διαφωνούντων». Σημείωσε πως η σημερινή ηγεσία του κόμματος δεν θυμάται τις δεσμεύσεις για μη επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, που ο λαός απέρριψε με δημοψήφισμα το 2004, και υποστήριξε ότι η σημερινή πολιτική της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι «εσφαλμένη και συνιστά εκτροπή από τις διακηρυγμένες θέσεις του κόμματος». «Δεν επιθυμώ να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε όσους άλλα λένε, άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν», ανέφερε.

Η Ελένη κατηγόρησε την ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι δεν αλλάζει νοοτροπία, ότι ουσιαστικά δεν λειτουργούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, λέγοντας πως, όταν αυτά συνεδριάζουν, «δεν παράγουν πολιτική». Κάλεσε δε τον ΔΗΣΥ να κάνει δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του κόμματος για να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό γίνεται αποδεκτή η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική και μίλησε για εσφαλμένες αποφάσεις που θα διακυβεύσουν το μέλλον του λαού. Γι’ αυτό εξέφρασε τη διαφωνία της με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και τις πολιτικές που ακολουθεί και επισήμανε ότι δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι «ενός δήθεν πολυφωνικού δημοκρατικού κόμματος που σκιαγραφεί ως γραφικό όποιον δεν συγκατανεύσει στις προσταγές της ηγετικής ομάδας», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για χλευασμό της, υποτίμηση και προσπάθεια πολιτικής αδρανοποίησής της.
Η Ελένη Θεοχάρους εξήγγειλε την ίδρυση ενός κινήματος «Αλληλεγγύης» που στοχεύει «προς τον πολίτη στην ανατροπή αναχρονιστικών δομών που βασανίζουν τον κόσμο, παρεμποδίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη, καταργούν την κοινωνική συνοχή, δημιουργούν μεγάλες ανισότητες και εκμεταλλεύονται την παρακμή για την επιβολή μιας άδικης λύση που θα σημαίνει και το τέλος της Κύπρου». Στόχος είναι η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ανάκτηση της ηθικής, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κύρους του έντιμου πολίτη σε μια εντιμότερη πολιτική ζωή, έξω από τα γρανάζια του παλαιοκομματισμού. Μερικοί λένε πως η Ελένη δεν έπρεπε να εγκαταλείψει τον ΔΗΣΥ αλλά να παραμείνει σε αυτόν μαχόμενη εκ των ένδον. Μα, το έπραττε για χρόνια! Τι εισέπραττε; Την παραγνώριση, την απαξίωση, την καθύβριση και τον στιγματισμό ως γραφικής που δεν θέλει να δει πως «άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας για λύση» με τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής, Ακιντζί.
Η τραγωδία του κυπριακού Ελληνισμού έχει και την εξής πτυχή: Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι οι Τούρκοι σχεδιάζουν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού του νησιού. Το βροντοφωνάζουν καθημερινά, αλλ’ οι συναγελαζόμενες λαϊκομετωπικές δυνάμεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υποφέρουν από ενσυνείδητη χρόνια κώφωση. Εκείνο που συντρομάζει είναι ότι δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι υποχωρήσεις της ηγεσίας μας, με την υποστήριξη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Η Ελένη δηλώνει ότι θα στηθεί εμπόδιο στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συγκρουόμενη με τον παλαιοκομματισμό που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή. Η απόφασή της διασώζει την πολιτική αξιοπρέπειά της και της επιβάλλει να εκφέρει έναν νέο πολιτικό λόγο μακριά από τον παλαιοκομματισμό και τις τεχνοτροπίες του, ώστε να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στους πολίτες. 
Σημερινή

7 σχόλια:

  1. Πολύ άξια, γενναία και Ελληνίδα γυναίκα η Θεοχάρους!Μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και συγχαρητήρια, αλλά εάν εκτεθεί στην ψήφο του Κυπριακού λαού θα πάρει τα "άγραφα" γιατί καθότι οι Φιλοτομαριστες Κύπριοι ψηφίζουν τους Ανανιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρίσταρχε το σχόλιό σου φανερώνει και την "γνώση" και την "αγάπη" σου για εμάς, τους Έλληνες της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρίσταρχε η ερμηνεία σου για το φαινόμενο της υπερψήφισης πολιτικών που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν, δείχνει πόσο άσχετος είσαι με τον Ελληνισμό της Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου επειδή δεν έτυχε να παρακολουθείς τοποθετήσεις μου, να σου θυμήσου τις αλλεπάλληλες αναφορές μου και για Φιλοτομαριστές Έλληνες (Ελλαδίτες) που ψήφιζαν και ψηφίζουν Ανανιστές(πχ Γιωργάκη,Ντόρα κλπ).
      Το εαν είμαι άσχετος με τον Ελληνισμό της Κύπρου ειναι μεγάλο θέμα αλλά μπορεί να στο βεβαιώση μια επίσκεψη στον τύμβο της Μακεδονιτισας(για κάποιον Κατσάνη) εαν έχεις ακουστά και όχι μόνο.

      Διαγραφή
    2. Μη το ψάχνεις Δημήτριε, δεν είναι θέμα ασχετοσύνης φοβούμαι. Για κάποιους οι γνήσιοι Έλληνες είναι 400 χιλιάδες κι όλοι οι άλλοι είναι φιλοτομαριστες, προδότες, πουλημένοι, σλαβόσποροι, αλβανόσποροι, εβραίοι κλπ κλπ που φαντάζομαι πρέπει να εκκαθαριστούν κάποια στιγμή..

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς οι Ψαγμενοι και οι κονομημένοι μας κατάντησαν σ΄αυτά τα χάλια.
      Υπάρχουν όμως και οι άλλοι (οι άσχετοι και οι αφελείς για τους ψαγμένους παράγοντες) που ακόμα περιμένουμε για να τους ανάψουμε κανένα κεράκι γιατί έτρεξαν στο πρωτο σάλπισμα και θα ξανατρέξουν όταν χρειαστεί.
      Άλλοι βέβαια έμαθαν να τρέχουν στα υπόγεια για να πάρουν αξιοκρατικά σειρά (Μπλέ-Πρασινα Κομματόσκυλα).

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.