11/6/17

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν την ανατροπή του προέδρου της Συρίας». Οι τελευταίες εικόνες του κ. Άσαντ στους δρόμους της Δαμασκού

assad_festival
Ένας Ρώσος γερουσιαστής υποπτεύεται ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μια επιχείρηση μεγάλης εμβέλειας για να εκθρονίσουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία.

igor_morozov
Igor Morozov
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να αναλάβουν τη στρατηγική πρωτοβουλία στη Συρία χειραγωγώντας μια έγχρωμη επανάσταση που βασίζεται στη χρήση των ενόπλων δυνάμεων. Προετοιμάζουν το έδαφος για την ανατροπή του Άσαντ και να επιβάλουν μια νέα διοίκηση που θα είναι υπό τον έλεγχό τους», δήλωσε ο γερουσιαστής Igor Morozov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik στα αραβικά.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είναι πεπεισμένος  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πάντα για να σπείρουν την αστάθεια στη Συρία και να σαμποτάρουν τη συμφωνία για την επίλυση της συριακής κρίσης που ξεκίνησε στο πλαίσιο των δύο συναντήσεων στην Αστανά και τη Γενεύη. 

Ο κ. Morozov παρατηρεί ότι κάθε φορά που η πολιτική διευθέτηση επιτυγχάνει μια σημαντική πρόοδο, οι Αμερικανοί πραγματοποιούν μια αεροπορική βομβιστική επιδρομή  εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
assad_festival3 
Πρόσθεσε: «Η επόμενη επιδρομή θα είναι πολύ ισχυρή. Στη συνέχεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν την επιχείρηση της επίθεσης κατά της Δαμασκού. Γι 'αυτό το σκοπό, οι μάχιμες μονάδες τέθηκαν επί ποδός: μεταξύ των άλλων οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ιορδανία και οι στρατιωτικές μονάδες της συριακής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον Ρώσο γερουσιαστή, η Ουάσιγκτον ετοιμάζει μια νέα έκδοση των έγχρωμων επαναστάσεων, που αποτελούνται από ένα μίγμα χερσαίων και αεροπορικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
assad_festival100 
Συμβούλεψε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις περιστάσεις. Το ρωσικό επιτελείο θα έπρεπε να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς και τις δυνάμεις του Συνασπισμού, πριν πραγματοποιούνται αυτές οι προκλήσεις, ότι η Ρωσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί αυτό το είδος των πραγμάτων».

 Παρακάτω, εικόνες βίντεο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στους δρόμους της Δαμασκού, ενώ πηγαίνει στο φεστιβάλ «Made In Syria », που διοργανώθηκε στην περιοχή Mazze από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού . Εμφανίζεται χωρίς  εμφανή συνοδεία ή μέτρα ασφαλείας’


Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 11.6.2017


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται ως ενας ευγενέστατος άνθρωπος, πάραυτα τυγχάνει να έχω ρωτήσει λίγους Σύριους της διασποράς για το πως "βλέπουν" τον Ασάντ και η απάντησή τους ήταν πως είναι απλά ένας δικτάκτορας χωρίς όμως να τον επευφημούν. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα σχετικά με την δράση του προ του πολέμου αν έχετε σχετικό άρθρο.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.