8/6/17

Οι ΣΥΡΙΖΑιοί έσπασαν όλα τα ρεκόρ στην ταχύτητα μετάλλαξης - Ο σπρίντερ στη μετάλλλαξη Τζανακόπουλος

Σάλος στα social media για το τριήμερο του Τζανακόπουλου στην Κέα και τη χρέωση των 900 ευρώ - Τι αποκαλύπτει έγγραφο

Μόνο για την «υπηρεσιακή μετακίνηση» δύο φρουρών του πολιτικού του γραφείου από την Παρασκευή 2/6 μέχρι την Τρίτη 6/6 χρεώθηκε αυτό το ποσό στον προϋπολογισμό του υπουργείου
Με δύο άντρες ασφαλείας και όλα τα έξοδα πληρωμένα πέρασε το τριήμερο στην Κέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εγκρίνεται η συγκεκριμένη δαπάνη «υπηρεσιακής μετακίνησης», ύψους 900 ευρώ! 
Μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων που απόλαυσαν μια πρώτη δόση διακοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε την Τζια για να ξεκουραστεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως κάθε ζευγάρι που έφυγε ταξίδι πλήρωσε τελικά 900 ευρώ για λίγες μέρες διακοπών. Το τριήμερο του υπουργού έγινε βέβαια σχεδόν πενθήμερο, καθώς οι ημερομηνίες που αναγράφονται στο έγγραφο είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου ως αναχώρηση, με επιστροφή την Τρίτη 6 Ιουνίου - άγνωστο πρωί ή απόγευμα. 

Το έγγραφο, που κυκλοφορεί στα social media από το πρωί, αναφέρει επί λέξει: «για έξοδα υπηρεσιακής μετακίνησης δύο (2) συνοδών ασφαλείας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας - Κυβερνητικού Εκπροσώπου από την Αθήνα στην νήσο Κέα, με αναχώρηση από Παρασκευή στις 02-06-2017 και επιστροφή στην Αθήνα την Τρίτη στις 06-06-2017, ως εξής» και από κάτω σε πινακάκι αναγράφονται τα ποσά και οι «κωδικοί» τους: 120 ευρώ, 360 ευρώ και 420 ευρώ - σύνολο 900 ευρώ.


Τα έξοδα αυτά δηλαδή αφορούν αποκλειστικά και μόνο την μετακίνηση των δύο αυτών φρουρών από το πολιτικό γραφείο του υπουργού, βάσει των δικαιολογητικών.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα social media και ειδικά το Twitter «βούηξαν» για τις «πληρωμένες από εμάς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, διακοπές του κυρίου Τζανακόπουλου.
































Πρώτο Θέμα

21 σχόλια:

  1. αν έχει επιλεγεί αυτός ο τρόπος αντιπολίτευσης ... μάλλον θα δούμε πολλά 900ευρα να πηγαινοέρχονται στη Τζιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν έχει να κάνει με αντιπολιτευση.
      Αυτρό δείχνει το ποιόν εκείνων που κουνούσαν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, την οποία παρουσίαζαν απολύτως διεφθαρμένη και σάπια, κρατώντας για τον εαυτό τους το... ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.
      Δηλαδή αν πήγαινε διακοπές αυτός ο τύπος, μόνος, χωρίς συνοδεία, θα τον πείραζε κανένας;
      Επρπε να πάρει δυο φρουρούς;
      Όμως το σχόλιό σου δείχνει σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε ως κοινωνία.
      Αν πούμε κάτι που θεωρούμε ότι είναι κακώς κείμενο, εκλαμβάνεται ως αντιπολίτευση.
      Μπής έχεις ακούσει κάτι για μια λέξη που λέγεται κριτική;

      Διαγραφή
    2. Στην χρεοκοπημενη λοιπον Ελλάδα που φαγωθηκανε 300 δισ ευροπουλα απο τα τζακια και τους βουλευταδες τους, μας πειραξανε τα 900 ευροπουλακια της φρουρας του λεγαμενου που κατα πασα πιθανότητα ειναι και υποχρεωτικη.

      Συγνωμη Κ.Σαββα δεν ειναι αντιπολιτευση αυτο, ειναι λασποπολιτευση.

      Διαγραφή
    3. Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει ΚΑΙ να είναι, ΚΑΙ να φαίνεται τίμια.

      Όταν δεν υπάρχει σεβασμός για 900 ευρώ, θα υπάρχει σεβασμός για περισσότερα;

      Ή αντιπολίτευση είναι η κριτική ΚΑΙ στους πρώην ΚΑΙ στους σημερινούς;

      Λάθος μπλογκ διαλέξατε για την προπαγάνδα σας κε Αθανάσια και κύριε έλλην φορολογούμενε.

      Διαγραφή
    4. Ελεος βρε παιδια.
      Αμα δεν εχεις 2 τουλάχιστον προσωπικούς φρουρους πως θα αισθανθείς ότι καποιος εισαι,ποσο μαλλον όταν μεχρι προχθες ησουν παγκοσμίως ασημος.
      Το να κερδισεις λοιπον τα πρωιναδικα,τα μεσημεραδικα,τα απογευματιατικα και τα βραδινιατικα ΜΜΕ μονο με 900 ευρω είναι Νομπελ οικονομιας.

      Διαγραφή
  2. Είστε εχθρός του ΛΑΟΥ κύριε Καλεντερίδη όταν επιτιθεστε με τόσο εμπαθη τρόπο ενάντια στην πιο ηθική και πατριωτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 100 χρόνια.
    Η εμπάθεια και η μικροψυχία σας δεν σας επιτρέπουν να δείτε πως η κυβέρνηση αυτή έσκισε τα μνημόνια, συνέτριψε την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, ανόρθωσε την οικονομία, αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό έχοντας ως άξονα το εθνικό συμφέρον, εκδημοκρατισε το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας δίνοντας στην βούληση της κοινωνίας θεσμικό ρόλο, ανασυγκρότησε την παιδεία συνδέοντας την με τον πυρήνα της πνευματικής και πολιτισμικής μας παράδοσης, έβαλε τάξη στο μπάχαλο των δημόσιων πανεπιστημίων που ως τώρα λεηλατούνταν απ τις κομματικές παρατάξεις έκανε τις αγορές να χορεύουν, και πολλά άλλα που η αχαριστία σας δεν σας επιτρέπει να δείτε.
    Έλεος κύριε Καλεντερίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και διαπραγματεύθηκε. μην το ξεχνάς αυτό! Και πάταξε τον αναλφαβητισμό στους κόλπους της. Τους κρατούσε η τρόϊκα το χέρι για να γράφουν τα νομοσχέδια αλλά έμαθαν. Τι, απατεώνες είναι;

      Διαγραφή
  3. Από ότι καταλαβαίνω, προτείνετε να πήγαινε μόνος, χωρίς αστυνομική συνοδεία, σωστά??? Και φυσικά αν γινόταν κάτι δεν θα κάνατε λόγο για μπανανία και δεν θα ζητούσατε το κεφάλι του αρμόδιου Υπουργού. Σωστά? Τώρα ας δούμε και κάποια άλλη οπτική του θέματος. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τα τρολ της ΝΔ δε βρήκαν λέξη να πουν για τον καταλογισμό προστίμου 5 εκατ. ευρώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Λογικό θα μου πεις.Εντόπισαν όμως προκλητική σπατάλη στα 900 ευρώ για τη μετακίνηση δύο αστυνομικών με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, την ώρα που οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι υπηρεσιακά να τον ακολουθούν παντού. Αλήθεια γνωρίζει κάποιος να μας πει πόσα χρήματα χρειάζονται για έξοδα μετακίνησης, διαμονής και αποζημίωσης 2 αστυνομικών για 3 ημέρες? Αν είναι κοντά στα 900 ευρώ το σχόλιο είναι τουλάχιστον θλιβερό για να μην πω τίποτα περισσότερο και πραγματικά δεν τιμά τον γράφοντα. Αν τ έξοδα που αναφέρω είναι πολύ λιγότερα των 900 ευρώ τότε σωστά γίνεται η κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετοιο τιτανοτεραστιο που σιγουρα θα τον εχουν στοχοποιησει η Αλ-Καιντα,ο ΙΣΙΣ,οι μυστικες υπηρεσίες εχθρικών χωρων,παλι καλα που δεν μετακινηθηκε με συνοδεια ενός ταγματος ειδικων δυναμεων αλλα με 2 ταπεινούς αστυνομικούς.
      Εχετε απολυτο δικιο.

      Διαγραφή
  4. Κε Σάββα
    Αυτό που δημοσιεύετε, είναι έγκριση πίστωσης και όχι το τελικό ποσό που θα πληρωθεί με βάση τα δικαιολογητικά. Δηλ. το τελικό ποσό, μπορεί να είναι πολύ μικρότερο. Και εν πάσει περιπτώσει, το ποσό αυτό αφορά έξοδα μεταφοράς. Δηλαδή αναγκαστικά, τα έξοδα πρέπει να αφορούν μεταφορά. Δεν κατανοώ, κολυμπώντας έπρεπε να πάνε;
    Αλλά το πιο σποδαίο, είναι τα σχόλια. Από την πόλη έρχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε "Κάκκαλος" συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι δηλαδή ασφαλώς και το πιο σπουδαίο βρίσκεται στα σχόλια.

      Για παράδειγμα οι συντάξεις τύπου ΕΚΑΣ αν και ήταν αρχικά υψηλότερες τελικά το ποσό που καταβάλλεται και μάλιστα μονίμως είναι κατά πολύ μικρότερο των δικαιολογητικών.

      Επίσης σύμφωνα με το επιχείρημα σας "αν θα πήγαιναν κολυμπώντας" νομίζω θα συμφωνείτε και εδώ στο πως θα ζήσουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι ενώ είχαν σύνταξη κάπου στα 700 από τώρα και εφεξής θα λαμβάνουν περί τα 350.

      Εν κατακλείδι για εσάς, φαίνεται να μην έρχεστε από την πόλη -και στην κορφή κανέλα- όπως λέγεται, αλλά μάλλον από κάποιο έπαθλο - καρέκλα της κουμουνδούρου.

      Διαγραφή
    2. Αντώνη
      τα πράγματα είναι απλά.
      Οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να πάνε καθόλου, σε μια ιδιωτική επίσκεψη, για διακοπές.
      Αυτά είναι μικρομεγαλισμοί χθεσινών καταληψιών, που κατήγγειλαν μετά βδελυγμίας τέτοιες συμπεριφορές και τις υιοθετούν οι ίδιοι με το χειρότερο τρόπο.
      Αυτό είναι η ουσία της κριτικής.

      Διαγραφή
    3. Για αυτό κύριε Καλεντερίδη πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, αν και κακώς με την έννοια "κακώς" ότι δεν βγαίνει άκρη, εξοργιζόμαστε όταν παρά όλα αυτά υπαρχουν επιθετικές συμπεριφορές σχολιαστών (που εγώ πιστεύω εγκάθετων) που την δικαιολογημένη οργή, αν θέλετε έστω και την καθ' υπερβολή, την αποκαλούν "κατινιά". Ε αυτό πάει πολύμ οι διάφοροι γκαιμπελίσκοι να ομίλουν περί ειλικρίνειας και εντιμότητας.

      ΥΓ: και δεν είμαι στις αντιλήψεις καθόλου "δεξιός".

      Διαγραφή
  5. Ειλικρινά εκπλήσσομαι από την ανάρτηση. Αλλά και την αναπαραγωγή σχολίων από το Twitter, που ξεχειλίζουν κατινιά και ανοησία. Δεν κατανοώ, ή μάλλον δεν διευκρινίζετε, τι θέλετε να πείτε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έπρεπε να πάει χωρίς συνοδεία των δύο ανδρών ασφαλείας; Μήπως είναι παράνομο να πάει με τη συνοδεία τους; Ή μήπως είναι παράνομη η έγκριση από τους ελεγκτές των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης για υπηρεσία εκτός έδρας των δύο ανδρών της φρουράς του; (Οι τρείς συγκεκριμένοι ΚΑΕ -κωδικοί αριθμοί εξόδων- αφορούν αυτές τις τρείς δαπάνες.)Και αυτό το γεγονός το παρουσιάζετε με τον τίτλο "ρεκόρ στην ταχύτητα μετάλλαξης" του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιά λογική ακροβασία εξομοιώνουμε την συγκεκριμένη, νόμιμη όπως φαίνεται, δαπάνη των 900 ευρώ με τον χορό των βρυκολάκων που αφαίμαξαν τον πλούτο και το μέλλον του τόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ως φαίνεται η "φάμπρικα" της κουμουνδούρου θα έχει πολλούς ηρακλειδείς.

      Θα έπρεπε να ντρέπεστε έστω και λίγο διότι ενώ έχετε στείλει με αυτά και άλλα την ελλάδα και τους ανθρώπους της στον γκρεμνό της φτώχειας και της μιζέριας ξεπερνώντας ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον μυθικό προκρούστη και αφού παραπλανήσατε τον λαό κατ' επανάληψη και ασελγήσατε στο σώμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας ωστόσο συνεχίζετε να έχετε το θράσος και να λέτε για κατινιές κτλ κτλ;

      Δεν γνωρίζω ακριβώς πως γράφετε με χαρακτήρες το emoticon [ΟΥΣΤ] (ΟΥΣΤ), αλλά μετά χαράς στο σχόλιο σας τέτοιο emoticon σας το "αφιερώνω"


      Διαγραφή
    2. Μεγάλε Ηρακλή, στην Ελλάδα του 2017 τα 900 ευρά είναι ο μισθός δύο μηνών ενός οικογενειάρχη, όχι έξοδα μετακίνησης Αθήνα-Τζιά και πίσω.
      Αυτή είναι η ένσταση. Αλλά η κουτάλα είναι γλυκιά...

      Διαγραφή
    3. @ Ηρακλής.
      Σε λιγα χρονια θα μας λετε τα ιδια ;
      Τα ρεκόρ γινονται για να καταριπτονται.

      Διαγραφή
  6. Επι του θέματος δεν εκπλήσσομαι καθόλου καθότι αν ο κύριος αυτός είχε έστω και μία επιδερμική ευαισθησία δεν θα έπρεπε να ήταν καν στέλεχος μιας ελληνικής κυβέρνησης που υποσχέθηκε σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία ότι θα αντιστρέψει τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά που τελικά αυτό που απολύτως δείχνουν να είναι, είναι τα υποχείρια των ξένων πιο ακρότατων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

    Συνεπώς ενώ με κάθε "ευκαιρία" μυξοκλαίνε ότι δε το θέλουν που αμαρτάνουν, και που σαν την πορνη μιας ελληνικής παλιάς ταινίας μας έλεγε ότι "αμάρτησε για το παιδί της" (τον λαό τους λενε αυτοί οι σαλτιμπάγκοι), με τέτοιους χοντρόπετσους πολιτικούς απατεώνες, τα 900 ή τα 450 ευρώ σπατάλης μοιάζει με μία σταγόνα από τον ωκεανό, ή σαν ένας ψιλός- ψιλός κόκκος άμμου από την έρημο της σαχάρας.

    Φυσικά το ίδιο και χειρότερα ισχύει για όλα τα ορκ που σαν από τον άρχοντα των δακτυλιδιών (Σόϊμπλε), τα νεοφιλελε τύπου ξεφτιλέ ορκ του διαδικτύου οι συριζαίοι
    δηλαδή, βγήκαν για να κατηγορήσουν την αλήθεια και την εντιμότητα σαν να είναι αυτή η "κατινιά" όπως τόλμησε και έγραψε ένας πιο πάνω τέτοιος τύπος. (* τι λές βρε μήτσο του σόϊμπλε και της κουμουνδούρου οσφυοκάμπτη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους τους σχολιαστές
    Ναι, οι προηγούμενοι, όλοι, ως σύνολα-κόμματα και όχι ως πρόσωπα, που μπορεί να υπήρχαν και εξαιρέσεις, ήταν εκείνοι που βίασαν το κράτος και κάθε έννοια σεβασμού στο δημποσιο χρήμα.
    Όμως αυτοί οι καινούργιοι, οι καταληψίες, παρουσίασαν τους εαυτούς τους περίπου ως ιεραποστόλους της εντιμότητας και του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και αποδεικνύονται ίδιοι και όσο περνάει ο καιρός, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χειρότεροι από τους προηγούμενους, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους προηγούμενους δεν γίνεται να τους πιάσει κανείς, είναι αδύνατον όσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitra Bibila.
      Κανω Copy paste,(κατά Κον Πολακη),την απαντηση μου πιο πανω στον Κον Ηρακλή της 9ης Ιουνιου 5.21 μ.μ..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.