15/6/17

Σάββας Καλεντερίδης: Τελικά η χώρα δεν έπιασε πάτο - Οδεύουμε προς πολιτικό εκβαρβαρισμό!

Η βομβιστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από κορυφαία στελέχη του πολιτικού βίου της χώρας, σε συνδυασμό με τον ποταμό χυδαιότητας που κατέκλυσε το διαδίκτυο, αποτελούν απόδειξη ότι η πολιτική κατάσταση στην πατρίδα μας είναι εξόχως τραγική και δεν έχει πιάσει πάτο.
Η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται για τον τόπο, ο ανεύθυνος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησαν την… τέχνη του λαϊκισμού και της πολιτικής απάτης τα κόμματα και οι πολιτικοί, σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικού διαλόγου στην κοινωνία για τα προβλήματα και τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση, αποτελούν τις κύριες αιτίες του πολιτικού εκβαρβαρισμού σοβαρού κομματιού των πολιτικών προσωπικοτήτων που καταλαμβάνουν την πολιτική αλλά και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτήν την κατάσταση εκμεταλλεύονται με τον πιο χυδαίο τρόπο πολιτικοί και με τις άφρονες δηλώσεις τους πυροδοτούν ένα νοσηρό κλίμα, το οποίο νεκρανασταίνει ακόμα και αιμοτοβαμμένες σκηνές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία και τη χώρα. Αυτή η κατάσταση του παραλογισμού και της πολιτικής σχιζοφρένειας –εκτός του ότι μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις– είναι που δεν επιτρέπει την ψύχραιμη και διαφωτιστική συζήτηση στη βάση της κοινωνίας, ανάμεσα στους πολίτες, δύο κορυφαίων ζητημάτων: του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας και του αναγκαστικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που οφείλει η Γερμανία στην πατρίδα μας.
Φυσικά ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με το εξωτερικό χρέος και πώς πρέπει να το διαχειριστεί η Ελλάδα, δεν έχουν μόνο ο λαϊκιστές. Οι ευθύνες βαρύνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος, εκείνους που με τις πράξεις τους υπερχρέωσαν την Ελλάδα, εκείνους που δεν αντιτάχθηκαν στην υπερχρέωση, εκείνους που συνεχώς απαιτούσαν αυξήσεις και παροχές και εκείνους που δεν επέτρεψαν σε καμία κυβέρνηση να ακολουθήσει περιοριστικές πολιτικές και να κάνει βήματα ουσιαστικού εκσυγχρονισμού, που θα μας κρατούσαν μακριά από τον γκρεμό που βρισκόμαστε σήμερα. Γιατί πολλές φορές μπορείς να καταστρέψεις την πατρίδα πολύ… καλύτερα από την αντιπολίτευση απ’ ό,τι από την κυβέρνηση.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

48 σχόλια:

  1. Για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα έχει μεγάλη ευθύνη ο στρατός που ακόμα δεν έχει επέμβει να τσακίσει όσους την έφεραν σ αυτά τα χάλια.
    Φυσικά θα χαιρόμουν αν η απόπειρα ήταν επιτυχημένη και όχι μεμονωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξαναβάλουμε την χώρα στον γύψο ωστε εκτός της μισής Κύπρου να χάσουμε και την μισή Δυτική Θράκη εννοείς ε?
      Και μετά να φάμε στην μάπα ηθικά "ανυψωμένους" τους σημερινούς αριστεριστές για άλλα 50 χρόνια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες τον επόμενο αιώνα να χάσουμε και καμιά Κρήτη, Μακεδονία κλπ.

      Όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
    2. Τι να κάνει ο στρατός ? Να πυροβολήσει την οικονομία ? Ίσως επέμβη αργότερα. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι οικονομικό ! Το χρέος είναι σύμπτωμα.Το αίτιο είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.Δύο τρόποι υπάρχουν να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία είτε με υποτίμηση (εμείς δεν μπορούμε να το πράξουμε) είτε με ανεργία ! Επελέγει το δεύτερο μέσο διότι ο κόσμος θέλει ευρώ.Άρα θα υποστεί μεγάλη ανεργία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί ώστε να μας επιδοτεί το ΔΝΤ-ΕΕ σύμπλεγμα το χρεός μας.Και μάλιστα επελέγη όχι βαθμιαία αλλά άτσαλα και γρήγορα.Ούτε στη στρατοκρατούμενη Βολιβία το ΔΝΤ δεν επέβαλε τόσο σκληρή λιτότητα και ανεργία ακόμα και εκεί υπετίμησε το νόμισμα.Ούτε στο Μεξικό ! Όπου είχαμε και μία μείωση 15% στον πληθυσμό.Τώρα το Μεξικό έχει ορθοποδήσει αριθμητικά.Βέβαια ρωτήστε τους Μεξικάνους που πάνε άρον άρον στις ΗΠΑ !
      Τα λοιπά για επενδύσεις ξένες εγχώριες νέες δουλειές και λοιπά είναι για αδαείς.Αν όλοι οι Έλληνες βρουν δουλειά θα χρεωκοπήσουμε ! Χρειάζεται για πολλά χρόνια ακόμα η ανεργία για να μη χρεωκοποήσουμε εντός ευρώ ! Το τίμημα θα είναι μία μείωση πληθυσμού,τρομοκρατία,βία,πολιτικές αναταραχές αλλά αυτά το ΔΝΤ τα έχει υπολογίσει.Ανεργία-ευρώ είναι το ίδιο φάρμακο.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Pluton
      Δε μας προτείνεις ποιος θεωρείς ότι θα ήταν καταλληλότερος Δικτάτωρ!

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Βασίλη Βιλιάρδου
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑΛΥΣΗ
    http://oimos-athina.blogspot.gr/2017/06/blog-post_37.html

    Η λογική για το καλό του Ελληνισμού είναι μία. Που λέει ότι, “ένα κι ένα κάνουν δυο”.
    Στο πλαίσιο αυτό ο Βασίλης Βιλιάρδος γράφει μεταξύ άλλων (δείτε όλο το ανωτέρω άρθρο του): “Επομένως, αυτό που μας απομένει, γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος, είναι είτε:

    (α) η αποδοχή της πρότασης του κ. Σόιμπλε για έξοδο από την Ευρωζώνη (που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό δεκτή με μόνον τον Καθηγητή Λαπαβίτσα να το ζητεί τότε, http://www.iefimerida.gr/news/341874/nd-kala-tha-kanei-o-k-tsipras-na-einai-pio-prosektikos-einai-ektos-topoy-kai-hronoy), με αντάλλαγμα τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους μας – όπου σύμφωνα με την ανάλυση μας θα ήταν άνω του 70% (50% εάν παραμέναμε στο ευρώ), είτε

    (β) η στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης, με την ταυτόχρονη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, την αγωγή αποζημίωσης εναντίον της Τρόικα για τις ζημίες που μας προκάλεσε κοκ. – εάν οι πιστωτές δεν συμφωνήσουν στη διαγραφή του 50% εντός του ευρώ που οφείλει να διαπραγματευθεί μία ειδική επιτροπή χρέους (ανάλυση).
    Είτε το ένα, είτε το άλλο, το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να αποφασιστεί τώρα, πριν από τις γερμανικές εκλογές και εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων που ήδη αναφέραμε – ή, το αργότερο, πριν από τη λήξη της 3ης και τελευταίας δανειακής σύμβασης, αφού τα μνημόνια θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια, χωρίς χρήματα.

    Εάν δεν το κάνουμε, έχοντας ίσως την ψευδαίσθηση πως αρκεί ένα άλλο μείγμα πολιτικής για να ξεφύγουμε από την παγίδα του χρέους, τότε η Ελλάδα θα βιώσει οδυνηρές καταστάσεις – τις οποίες μπορούμε και πρέπει να αποφύγουμε.

    Υστερόγραφο (που γράφει): Όταν η ΕΚΤ αγοράζει από το 2015 περιουσιακά στοιχεία αξίας 80 δις € μηνιαία (60 δις πλέον) με το πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει (πηγή), απομονώνοντας εντελώς την Ελλάδα με διάφορα προσχήματα, είναι ανόητο να περιμένουμε θετικές αποφάσεις από το Euro Group που έχει αυθαίρετα δημιουργήσει ο κ. Σόιμπλε για να προετοιμάσει το γερμανικό ΔΝΤ, το ESM – οπότε, εάν δεν πάρουμε τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια, όπως πρότεινε η καγκελάριος για την ΕΕ, για τη χώρα της ουσιαστικά, επιμένοντας σε ουτοπικές λύσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα από αυτά που αναφέρω στο άρθρο είναι και η χαρακτηριστική αγένεια και αυθάδεια ορισμένων.
      Τα σχόλια γίνονται επί του άρθρου κ. Μπίλλη.
      Τι σεντόνια είναι αυτά που μας κατεβάζετε;
      Είναι ευγενικό σε δικές μου απόψεις, να αντιπαραβάλλετε απόψεις άλλως, είτε με σεντόνια είτε με συνδέσμους;
      Σταματήστε αυτήν την τακτική, γιατί θα σας κόψω από το ιστολόγιο.
      Επίσης, σταματήστε τις ταμπέλες με τις ΝΤΠ και αυτές τις ισοπεδωτικές κατηγοριοποιήσεις.
      Όπου υπάρχει άσπρο-μαύρο, φωλιάζει ο ολοκληρωτισμός, που είναι βούτυρο στο ψωμί της νέας τάξης πραγμάτων, εναντίον της οποίας υποτίθεται ότι κόπτεσθε.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Έχετε το μαχαίρι για ότι δεν συμφωνείτε. Απλή λύση δημοκρατική.

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      Επιπλέον. Επιβάλλεται η αντιπαραβολή απόψεων, με σεντόνια (ή όχι), όπως γράφετε, σε κάθε άποψη. Προφανώς και στη δική σας. Αυτό δεν έχει να κάνει όπως γράφετε με αγένεια ή αυθάδεια που λυπούμαι να πω, την εκφράζετε εσείς ανωτέρω μάλλον μην αντέχοντας την άλλη άποψη.
      Όσον αφορά την ΝΤΠ ως γνωρίζετε αυτή πρεσβεύει την επίφαση ελευθερίας με το να επιτρέπει προς το παρόν σε όλους την έκφραση των απόψεων τους. Εσείς μπορείτε να την καταργήσετε και να με κόψετε ως γράφετε.
      Βέβαια απλά κάνω σχόλια και ως γνωρίζετε και δεν είμαι μέλος κανενός ιστολόγου για να με κόψετε, ούτε εκφράζω τη ΝΤΠ ή άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι γράψατε να το γράψατε εν βρασμώ ψυχής, που ομολογώ αδυνατώ να εξηγήσω

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιό μου είναι απόρροια πολύμηνης παρατήρησης και ανάλυσης της σεντονολογίας που έχετε ως πρακτική στο σχολιασμό σας.
      Όταν μπαίνουμε σε ένα επώνυμο ιστολόγιο, και σχολιάζουμε σε άρθρα που έχουν υπογραφή, τότε λέμε την άποψή μας για το άρθρο, επί του άρθρου.
      Δεν χρησιμοποιούμε το άρθρο ως ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας ή τις απόψεις άλλων, που δεν σχετίζονται απολύτως με το άρθρο.
      Ναι λοιπόν, είναι αυθάδεια και σοβαρή προσβολή, να χρησιμοποιούμε τέτοιες πρακτικές.
      Επίσης, είναι πολιτικός εκβαρβαρισμός να παίρνουμε το φτυάρι και να ρίχνουμε λάσπη στον έναν και στον άλλον, μέσα από ολοκληρωτικού χαρακτήρα κατηγοριοποιήσεις, νεοταξίτης, γερμανοτσολιάς, μνημονιακός, μενουμευρωπαίος και άλλες τέτοιες αθλιότητες που εκτοξεύονται από διάφορους εμμονικούς και τρελαμένους του διαδικτύου.
      Εν κατακλείδι, ο σχολιασμός πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αποφεύγεται πάση θυσία η ισοπεδωτική κατηγοριοποίηση που προανέφερα, που σπιλώνει χαρακτήρες, σκοτώνει το διάλογο και ρίχνει νερό στο μύλο των δανειστών και των κέντρων που προωθούν τη ΝΤΠ.
      Με άλλα λόγια, πολιτκή σοφρωσύνη χρειάζεται και όχι αλλοφροσύνη.

      Διαγραφή
    5. Ευριπίδης Μπίλλης
      Όταν ένας συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις τρίτου και τις ασπάζεται, , δεν νομίζω ότι αποτελεί παράπτωμα να τις αντιπαραθέσει, όχι εν είδει προσβολής ή άλλου τινός, στις απόψεις οποιουδήποτε. Μόνον για ενημέρωση για κάτι κρίσιμο που θεωρεί ορθό.
      Όσον για όλους αυτούς που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελλάδα αφού σας θυμίσω τι λέει όχι η “αυθάδης" ταπεινότητα μου, αλλά ο Χρήστος Γιανναράς, το “8 κόμματα μια ιδεολογία (κατοχική, το κατοχική δικό μου)” http://www.kathimerini.gr/879408/opinion/epikairothta/politikh/oktw-kommata-mia-ideologia, , για να μην “αδικούνται, αυτοί οι “όλοι μαζί μπορούμε" κατοχικοί, θα τους ονομάζω προσωπικά σε εισαγωγικά “πατριώτες”. Εσείς αν το νομίζετε αφαιρέστε τα εισαγωγικά.
      Τέλος ομολογώ ότι εξεπλάγην με την αντίδραση σας. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Παρατηρώ όμως ότι η λογοκρισία που πρεσβεύετε (δεν ομιλώ για τον εαυτό μου και τα πρόσφατα) προσβάλλει και αυτόν που την κάνει και αυτόν που την δέχεται. Με την παρατήρηση ότι σας τιμά το ότι εξ όσων γνωρίζω, δεν την χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα.

      Διαγραφή
    6. Ευριπίδης Μπίλλης
      Γράφετε:
      "Οι ευθύνες βαρύνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος, εκείνους που με τις πράξεις τους υπερχρέωσαν την Ελλάδα, εκείνους που δεν αντιτάχθηκαν στην υπερχρέωση, εκείνους που συνεχώς απαιτούσαν αυξήσεις και παροχές και εκείνους που δεν επέτρεψαν σε καμία κυβέρνηση να ακολουθήσει περιοριστικές πολιτικές και να κάνει βήματα ουσιαστικού εκσυγχρονισμού, που θα μας κρατούσαν μακριά από τον γκρεμό που βρισκόμαστε σήμερα. Γιατί πολλές φορές μπορείς να καταστρέψεις την πατρίδα πολύ… καλύτερα από την αντιπολίτευση απ’ ό,τι από την κυβέρνηση"
      Για ενημέρωση σας:
      Ἄγει ἐς φῶς την ἀλήθειαν ὁ χρόνος…
      http://www.antibaro.gr/article/3319

      ΕπίσηςΘυμίζω το non paper του μέχρι το 2009 υπουργού της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου (που το εξαφλάνισαν από το διαδίκτυο, έχω αντίγραφο) που εξηγεί την σκευωρία αρχικά του Γιώργου Παπανδρέου, προέδρου της αμερικανικής "σοσιαλιστικής" διεθνούς, βραβευμένου για τα "έργα" του στην Γερμανία, και όλων των μέχρι σήμερα, ΣαμαροΒενιζέλων και ΤσιπροΚα;μμένων (ΌΛΟΙ ΊΔΙΟΙ ΕΊΝΑΙ) εις βάρος του Ελληνισςμού.


      Διαγραφή
  3. Για μένα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά οδεύουμε σε μια μακροχρόνια οικονομική υποδούλωση.
    Οι δανειστές γνωρίζουν ότι το υπέδαφος έχει γιγάντια αποθέματα φυσικού αερίου και γνωρίζουν ότι θα αρχίσει η εξόρυξή τους σε αυτά τα κοιτάσματα εντός 10ετίας 15ετίας Επομένως γνωρίζουν ότι έχουν να λαβαίνουν τόκους 15 με 20 δισεκατομμύρια το χρόνο. Έτσι ώστε να μη γίνει ποτέ η Ελλάδα οικονομική υπερδύναμη.Τόσο απλά είναι τα πράγματα "συμπτώσεις" εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δεν συμβαίνουν στον πλανήτη μας όλα γίνονται με στρατηγική και στόχο κάτι που εμείς δεν έχουμε!
    Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν σε conspiracy theories.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί δεν το καταλάβατε πολύ νωρίτερα. Όταν ο κόσμος αυτοκτονούσε, εσείς δεν δώσατε προσοχή...όταν του έπαιρναν το σπίτι, εσείς δεν ανησυχούσατε... Όταν τα παιδιά του έφευγαν στο εξωτερικό ...για πάντα... εσείς δεν ανησυχούσατε...και τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την πολύ διαφωτιστική απάντηση. Είναι επαρκής για να κατανοήσω τον περιβάλλον χώρο.Δεν πρόκειται να σας ξαναενοχλήσω. Δεν έχω καμία σχέση με τίποτα από όσα αναφέρεται. Ανήκω στον παραγωγικό ιστό της χώρας ο οποίος χτυπήθηκε προσχεδιασμένα και πρώτα από όλους ώστε να γονατίσει η χώρα και να μην είναι αυτάρκης.
      Αν έχετε μελετήσει την βυζαντινή ιστορία θα πρέπει να γνωρίζεται ότι μετά τις οικονομικές παραχωρήσεις στους Ιταλούς το κράτος δεν είχε έσοδα και για αντισταθμίσει τις απώλειες αύξησε την φορολογία σε τέτοιο επίπεδο που ολόκληροι πληθυσμοί καλοσώριζαν τους Σελτζούκους Τούρκους γιατί δεν άντεχαν τις διώξεις και τους κατατρεγμούς. Έτσι όταν το Βυζάντιο έψαχνε να βρει στρατιώτες να πολεμήσουν ήταν δύσκολο έως αδύνατο. Κατέφευγαν στους μισθοφόρους αυξάνοντας και άλλο την φορολογία. Σιγά σιγά κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει την ζωή του για λογαριασμό τους. Τα εγκλήματα που έγιναν στην χώρα είναι πολλά και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωταγωνιστής. Είναι αυτοί που έδωσαν την ευκαιρία στο Σύριζα να κυβερνήσει ώστε να επιταχύνει την διαδικασία αποσύνθεσης. Αυτοί όμως που υποτίθεται εκπροσωπούσαν τους νοικοκυραίους και τους επιχειρηματίες τους πρόδωσαν ανενδοίαστα και ξεδιάντροπα.
      Δεν αναφερόμουν σε εσάς προσωπικά αλλά σε όλους εσάς που βιοπορίζεσται από το κράτος. Είναι το κράτος που έκανε το χρέος. Τώρα, λόγω της σαλαμοποίησης που εφάρμοσαν οι ξένοι ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι κρατικοδίαιτοι.
      Είναι πολύ διαφωτιστική η απέχθεια σας ενάντια στο κίνημα των αγανακτισμένων. Ίσως επειδή ήταν ενάντιο σε όλο τον "πεφωτισμένο" πολιτικό κόσμο.
      Και πάλι ευχαριστώ και σας αποχαιρετώ για πάντα.

      Διαγραφή
    2. Το προηγούμενο σχόλιο το απέσυρα, γιατί σε μπέρδεψα με άλλον, ο οποίος άξιζε το εν λόγω σχόλιο, ίσως και βαρύτερο.
      Άρα, δεν σε αφορύσε.
      Συγνώμη αν έστω και για κάποιες ώρες σε έκανα να νοιώσεις άσχημα.

      Διαγραφή
  5. Ας δεχθούμε ότι οι Έλληνες όλοι μαζί ομονοούμε ,δεχόμεθα τις μεταρρυθμισείς ,δουλεύουμε για κάποια χρόνια αμισθί ακόμα και ακολουθούμε τα κελεύσματα των δανειστών μας άνευ οιασδήποτε αντιρρήσεως,αλλάζουμε όλα τα κακώς κείμενα που μας δείχνουν διάφοροι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι του ΔΝΤ και της ΕΕ.Είμεθα σίγουροι ότι θα βγούμε από την δύσκολη αυτή καταστάση στην οποία έχουμε περιέλθει και πότε ? Αυτό το ερώτημα για μένα είναι κεφαλαιώδες.Από κει θα καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και πότε.
    ΥΓ: Προσοχή το ερώτημα αυτό δεν είναι μικροπολιτικό ή θεωρητικό.Είναι η ουσία του πράγματος.Έγινε στην Αργεντινή η νεοφιλελεύθερη διαχείρηση του χρέους και απέτυχε ! Αυτοί έφυγαν με τα ελικοπτέρα το 2001 ! Μακάρι στην Ελλάδα να επιτύχει.Ο λαός θα την προσπαθήσει ως δείχνουν όλα και ορθώς ! Κατά τη γνώμη μου θα χάσει πολύτιμο δυναμικό και χρόνο.Μακάρι να βγω λαθος.
    Δυστυχώς η οικονομία δεν έχει πειράματα.Πείραμα της οικονομίας είναι η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό άρθρο μπράβο σας!!!Ευθύνες υπάρχουν παντού ακόμη και σε εμάς τους πολίτες. Πρέπει όμως να δούμε πως δημιουργήθηκε το χρέος!!Και δεν μιλάω για ειδικά δικαστήρια,μονομερής διαγραφές χρέους και κουραφέξαλα.Εγώ θέλω να ξέρω σαν πολίτης πότε τα δανειστήκαμε τα λεφτά και που τα διοχετεύσαμε και βέβαια αν πήγαν εκεί που τα διοχετεύσαμε.Και συγνώμη που θα το πω οι περισσότεροι από εμάς πριν από 2009 δεν είχαμε ιδέα πόσο ήταν το χρέος μετά γίναμε όλοι ειδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πώς δημιουργήθηκε το χρέος, το ποιοι έχουν τις ευθύνες, το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε, είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των ειδικών.
      Οι ειδικοί πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες και αυτοί να αποφασίζουν.
      Στην Ελλάδα επικρατεί ο πολιτικός παραλογισμός.
      Σχιζοφρενείς παίζουν παιχνίδια με το χρέος, διακινούν επικίνδυνες θεωρίες για τη διαγραφή του, για τη δραχμή, για ό,τι βάζει ο νους του ανθρώπου και παρασέρνουν τους ανενημέρωτους πολίτες.
      Όχι, δεν πιάσαμε πάτο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σάββα, το πρόβλημα χρέους στη χώρα το έστησαν διεθνείς οικονομικοί δολοφόνοι σε συνεργία με ελάχιστους Έλληνες. Τα πλήρη στοιχεία της υποθέσεως τα έχουν δημοσιεύσει Έλληνες και ξένοι οικονομικοί αναλυτές.
      Η Ελλάδα γονάτισε στα πλαίσια του ευρύτερου γεωπολιτικού παιχνιδιού και όχι μόνο λόγω εσωτερικής ανικανότητας. Και άλλοι είναι περισσότεροι ανίκανοι και άχρηστοι από εμάς, αλλά τους επιτρέπουν να υπάρχουν. Σε εμάς επιτρέπουν να έχουμε υπολογίσιμη παρουσία για συγκεκριμένους λόγους.

      Διαγραφή
    3. κε Καλεντερίδη,

      Παρακολουθώ στενά το ιστολόγιό σας αρκετά χρόνια πλέον.Υπάρχει ενάργεια στις απόψεις σας...καθαρότητα...δεν μασάτε τα λόγια σας!έχω παρακολουθήσει και ομιλίες σας και είστε εξίσου διαφωτιστικός στις αναλύσεις σας δια ζώσης... (πολλές φορές έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την ευρυμάθειά σας)παρά όλα αυτά οφείλω να σχολιάσω ότι οι κυβερνήσεις που εξέθρεψαν και άνδρωσαν μία πολιτεία σε κρίση και μία οικονομία καθαρά κρατικοδίαιτη και δίχως καμία διαφάνεια...(είμαι βέβαιος ότι και σε αυτά τα φαινόμενα είστε αντίθετος και τα αποδοκιμάζετε) είναι οι πρώτοι που ευθύνονται για την βαρβαρότητα λόγων αλλά και πράξεων...όταν νιώθεις αδικημένος θεωρείς ότι η δική σου αδικοπραγία είναι ελαφρύτερη από του απέναντι! επομένως πρέπει να ομολογήσω ότι συμφωνώ απόλυτα περί εκβαρβαρισμού της πολιτικής αν και πιστεύω ότι σε αυτό νονοί ήταν και πολλοί από τους προηγούμενους...ας μην ξεχνάμε ότι όταν ο Τσίπρας πήρε την εξουσία, ο Σαμαράς δεν κάθισε ούτε να τον υποδεχτεί, ούτε να τον ενημερώσει...σε ποια χώρα ευρωπαϊκή θα γινόταν κάτι τέτοιο?καμία απολύτως πολιτική αβρότητα!και αυτά εκβαρβαρισμός είναι...αντίστοιχα θα θυμήσω τη συμπεριφορά του Κωστα Καραμανλή (του μικρού εννοώ) ο οποίος αν και είχε χάσει το 2009 με ειδεχθή ψέμματα από έναν απατεώνα και έχοντας εκείνες τις ημέρες τη μητέρα του ετοιμοθάνατη πήγε και υποδέχτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό...θέλω να πω ο εκβαρβαρισμός δεν είναι μονοπώλειο αυτής της κυβέρνησης... και σίγουρα αυτή η κυβέρνηση δεν είναι φορέας όλων των δεινών... απο την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά όλοι έχουν το μερτικό τους σε αυτές τις συμπεριφορές...τα φαινόμενα αυτά δεν προκύπτουν από παρθενογένεση...καιρός του σπείρειν καιρός του θερίζειν

      Διαγραφή
    4. Στη Ελλάδα το χρέος το μεγάλωσαν με ειδικούς τρόπους ειδικοί κύκλοι. Η λαμογιά και ανεντιμότητα ορισμένων δικών μας δεν δικαιολογούν τα τρομακτικά ποσά για τα οποία μιλάμε. Η χώρα μας έχει δεθεί με το χρεός για πολλές δεκαετίες, όπως είχε δεθεί με χρέη για πολλές δεκατίες επι Όθωνα, Γεωργίου κτλ, επίσης για γεωπολιτικούς λόγους.

      Το κράτος μπανανία από μόνο του, όσο άχρηστο και να είναι, δεν δικαιολογεί τα τρομακτικά ποσά που μπήκαν στον σβέρκο μας. Ειδικά κυκλώματα μας χτύπησαν, τα οποία έδωσαν ποσοστά σε πρωθυπουργούς, τουλάχιστον τρεις, και σε υπουργούς. Αυτές τις πρακτικές ανάφερε καθαρά ο Ιωάννης Πέρκινς, πρώην πράκτορα της ΣΙΑ που χρημάτιζε πολιτικούς για να χρεώσουν τις χώρες τους με δάνεια.

      Διαγραφή
  7. Παρντόν η ΠΑΡΑΝΟΜΗ κυβέρνηση Παπδήμου δεν είναι εκβαρβαρισμός?
    H Δανειακή που δεν ψηφιστηκε στην Βουλη,οπότε τα ΠΑΝΤΑ,PSI,MNHMONIA.ΤΑΙΠΕΔ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ.ΑΥΤΟ δεν είναι ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΣ?Για την ακρήβεια είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι αλήθεια ότι από πλευράς Ρωσίας προτάθηκε στην Ελλάδα να πάρει Su-35 ή S-400;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα το άρθρο, το είχα διαβάσει και στη Δημοκρατία.
    Ο Τσίπρας κοντεύει σε μονοψήφια ποσοστά. Οι Καραμανλικοι άρχισαν να παίζουν παιχνίδια συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ.
    Ποιος έχει να κερδίσει απο ολα αυτά; Η πλατεία Αγανακτισμένων, οι ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ.


    Θα πω την ταπεινή μου γνώμη:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φυγει από την εξουσία άμεσα,έτσι και αλλιώς το μέγιστο που μπορεί να πάει ειναι
    Ο Σεπτέμβριος του 2018. Μετά να ζητηθούν ποινικές ευθύνες με ειδικό Δικαστήριο για την ανατροπη της κυβέρνησης Σαμαρά.

    Τέλος όταν αναλάβει ο Μητσοτάκης και αρχισουν οι ιδιωτικοποιήσεις
    να αρχίσει ο διάλογος με όσους ειναι εξω απο τη φυλακή.

    Όρους σε Γερμανούς, Αμερικανούς, Ρώσους βάζεις όταν αυξάνεις το ΑΕΠ και όχι με Πακιστανούς λαθρομετανάστες όπως υπονόησαν οι
    κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις παρέλαβα το ολοκαίνουργιο τηλεφωνικό κέντρο μου από την Philips..Δεν μπορώ να αγιάσω θα καταδικαστώ σε αυτοεξορία στο Θιβέτ παρέα με τον Δαλάι Λάμα!!!

      Διαγραφή
  10. Να συμπλληρωσω κάτι ακομη.
    Καλή μερα για να αρχίσει ο διάλογος θα ήταν η 23η Αυγούστου που όλες οι χωρεςς του κόσμου, εκτός από την Ελλάδα, γιορτάζουν
    την Παγκόσμια ημέρα κατά του ολοκληρωτισμού.Δηλαδή ενάντια του Ναζισμού, του Φασισμού και του Κομμουνισμού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαφωνώ σε βασικά σημεία με το άρθρο διότι πιστεύω πως με αυτό η συμπεριφορά μιας μικρής μειοψηφίας μεγεθύνεται αναγόμενη τοιουτοτρόπως σε συμπεριφορά της συντριπτικής αριθμητικά πλειοψηφίας, ένα γεγονός το οποίο δίνει αφορμή και δικαιολογία για κάθε επικείμενη κοινωνική καταστολή και που εν τέλει δεν είναι η πραγματικότητα.

    Όπου μία ελαχιστότατη ασήμαντη μειοψηφία ήταν αυτή που επικρότησε την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο, με την οποιαδήποτε άλλη στάση απλά να μην στέκεται ευνοϊκά προσκείμενη στα έργα και τις ημέρες του Λ. Παπαδήμου. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει αυτόματα και εκβαρβαρισμό.

    Αν και το αυτό υπονοείται και για τον εκλιπόντα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τον οποίον ωστόσο κανένας ή τέλος πάντων μία μηδενική σχεδόν μειοψηφία ήταν αυτή που έδινε κατάρες ακόμα και μετά τον θάνατο του.

    Πιστεύω ότι η πλειοψηφία σε αμφότερες τις περιπτώσεις ούτε επικρότησε την εγκληματική προσπάθεια για την αφαίρεση ζωής του Λ. Παπαδήμου ούτε και καταράσθηκε να συμβεί ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συνεπώς δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε τον εκβαρβαρισμό από την στιγμή που μάλιστα η κοινωνία μας έχει υποστεί πολύπλευρη εχθρική επίθεση. Νομίζω πως το αντίθετο συμβαίνει και η κοινωνία μας αντιδράει παρά τις επιθέσεις που της συμβαίνουν, και πολύ καλά και ειρηνικά.

    Ωστόσο ως φαίνεται υπάρχουν νοοτροπίες που παρά ταύτα επιθυμούν να ζητωκραυγάζουμε αυτούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μας οδήγησαν λιγο εως πολύ στην καταστροφή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα ερώτημα: ποιοι είναι οι δωσίλογοι στους οποίους αναφέρεστε και ποιοι οι γιοι και οι απόγονοί τους, τους οποίους οι Γερμανοί τοποθέτησαν στην καρδιά τού πολιτικού συστήματος, όπως γράφετε, κ. Καλεντερίδη; Κι ακόμα, με ποιο τρόπο τους τοποθέτησαν, παρακάμπτοντας τους Έλληνες ψηφοφόρους που μπαίνουν στο παραβάν;

    Δεν θέλω να υποθέσω πως εξυπονοείτε τον αείμνηστο Γεώργιο Ράλλη και τον επίσης αείμνηστο πατέρα του και τελευταίο κατοχικό Πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη. Μια τέτοια απρέπεια και βάναυση προσβολή της ιστορικής αλήθειας (αναφορικά και με τους δύο) θα άρμοζε στους διαστρεβλωτές της Αριστεράς και σε ανιστόρητους δημαγωγούς τής υποστάθμης ενός Καμμένου ("γερμανοτσολιάδες", "Τσολάκογλου"), όχι στην οξυδέρκεια ενός Καλεντερίδη.

    Επειδή ωστόσο η Ιστορία των χρόνων τής Κατοχής είναι δυστυχώς ελάχιστα γνωστή στους πολλούς και, ακόμα χειρότερα, τα ελάχιστα γνωστά για την περίοδο αυτή αποτελούν την παραμορφωτική εκδοχή των Κομμουνιστών, συνιστώ ανεπιφύλακτα τη μελέτη των βιβλίων που έγραψε, εν είδει απολογίας, ο καθένας από τους τρεις κατοχικούς Πρωθυπουργούς (Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης). Υπάρχουν και τα τρία στο διαδίκτυο και διαβάζονται απνευστί. Όταν τα διάβασα, αναθεώρησα και ο ίδιος πολλές από τις μέχρι τότε απόψεις μου (ιδίως για τον Τσολάκογλου, τον πλέον συκοφαντημένο ίσως).

    Με τιμή
    Κώστας Γούναρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      διάβασε το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη "Ηρωες και Προδότες στην Κατοχική Ελλάδα".
      Εκεί θα δεις ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, είναι οι ίδιοι είτε τα παιδιά εκείνων προσκηνούσαν τους Γερμανούς στη διάρκεια της Κατοχής.

      Διαγραφή
  13. Πολλά Μπράβο κ.Καλεντερίδη τόσο για το άρθρο αλλά κυρίως για το ήθος σας.
    Είναι μια αρετή που σπανίζει πλέον απ'το δημόσιο λόγο και χώρο.
    Η χώρα βρίσκεται σε τόσο μεγάλη πνευματική παρακμή που ακόμα και αν δια μαγείας διαγραφεί ολόκληρο το χρέος θα ξαναπτωχεύσουμε την επόμενη μέρα.
    Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τον πάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα, δεν έχεις ακόμη καταλάβει πως βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό εμφύλιο πόλεμο κι ας σου το έχω γράψει αυτό εδώ και χρόνια!
    Γιατί ΤΙ άλλο είναι ένας εμφύλιος πόλεμος εκτός από εκβαρβαρισμός;
    Εδώ ακόμη κι ο αμερικανικός εμφύλιος που έγινε με κώδικες τιμής και δίχως σφαγές μεταξύ των αντιπάλων, καθόρισε την αμερικανική ιστορία και τα τραύματά του δεν έχουν κλείσει πλήρως 150 χρόνια μετά...

    Αλλά επιστρέφοντας στα δικά μας ΤΙ πραγματικά περιμένεις να κάνουν τα θύματα του δικού μας ιδιότυπου πολέμου;
    Να πουν σε όσους "δικούς μας" τον ξεκίνησαν το 2010 με συμμάχους τον ευρώ-γερμανικό ιμπεριαλισμό, το λόμπυ των Δημοκρατικών των ΗΠΑ και τις γαλλογερμανικές τράπεζες "ναι, εντάξει θα πεθάνουμε ησύχως, χαπακωμένοι και θα σας αφήσουμε μονομιάς τις περιουσίες μας, τα όνειρα τα δικά μας και τις τύχες των παιδιών μας και θα αυτοκτονήσουμε ή θα φύγουμε στο εξωτερικό για να σας αδειάσουμε τη γωνιά και να φέρετε άλλους, πιο αποδοτικούς δούλους από κάθε σημείο της Γης για να σας δουλεύουν τζάμπα";
    Θα το έκανες εσύ αυτό αν ήσουν ένα από τα θύματα της τεχνητής κρίσης στην οποία μας βύθισαν; αμφιβάλλω... εδώ σας ξερίζωσαν τους Ποντίους πριν από 95 χρόνια από τον Πόντο και ακόμη το θυμάστε και άριστα πράττετε, γιατί κι εμείς 100 χρόνια μετά την Καταστροφή θα πρέπει να ξεριζωθούμε από την Ελλάδα; για να πληρώνει η χώρα μας τα επιτόκια από τις μίζες της συμμορίας Σημίτη ή Καραμανλή;

    Να ξέρεις Σάββα πως αν τα θύματα των μνημονίων δεν ήταν πολιτικά ακέφαλα και προδομένα, το μίσος τους που κοχλάζει για τους μνημονιακούς προδότες -και εκδηλώθηκε στο ίντερνετ για τον Παπαδήμιο- θα είχε ήδη ξεσπάσει στους δρόμους όπως και στην Αργεντινή, με άπειρη βία, ακόμη κι αδιάκριτη μέσα στον τυφλό αλλά δίκαιο γδικιωμό του αδικημένου...
    Κι ίσως βέβαια νομοτελειακά γίνει κι έτσι ακριβώς κι ας έχει αργήσει γιατί είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και των κοινωνικών προτσές
    Και ποιος θα φταίει τότε;
    Το θύμα ο λαός μας ή οι θύτες, η προδοτική πολιτικο-επιχειρηματική ελίτ μας;

    Σε κάθε περίπτωση Σάββα, ΜΗ μιλάς για "εθνική ενότητα" και "εθνική συμφιλίωση"... δεν γίνεται τα θύματα των Σαμαροβενιζέλων-ΓΑΠ-Παπαδήμιων-Γερμανών να κάνουν "εθνική ενότητα" με τους προδότες που τους βύθισαν στη φτώχεια, την απόγνωση και τη μετανάστευση.

    Μην απαιτείς από τους βιασμένους να κάνουν ειρήνη με τους βιαστές τους.
    Να απαιτείς εθνική και κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία και λαική κυριαρχία μακριά από το νεοφιλελεύθερο ιμπεριαλιστικό τέρας που ονομάζεται ΕΕ.
    "Εθνική ενότητα & συμφιλίωση" μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ ομοιοπαθών πολιτών, όχι με τα λαμόγια που έμπασαν τα γερμανικά τρωκτικά στην Ελλάδα από την πίσω πόρτα.

    Μην αναμένεις "εθνική ενότητα" του λαού μας με το πολιτικό κατεστημένο ολόκληρου του φάσματος... γιατί μας πρόδωσαν και οι "αριστεροί" εξίσου με τους "δεξιούς"...
    Η μόνη αντιμετώπιση που πρέπει να έχει αυτό είναι η κάθαρση με φωτιά και ατσάλι... για να σωθεί ο λαός μας και η πατρίδα μας από τους δυτικοευρωπέους ιμπεριαλιστές/τραπεζίτες που τους άνοιξαν την Κερκόπορτα και 7 χρόνια τώρα τρώνε τον εθνικό μας πλούτο και την ίδια μας την εθνική υπόσταση...

    Η αναμόχλευση των εμφυλιοπολεμικών παθών "δεξιών & αριστερών" '44-49 δεν θα αποπροσανατολίσει το λαό μας από το ΠΟΙΟΙ είναι σήμερα οι εχθροί του και ποιος πρέπει να πολεμήσει και να αφανίσει, ούτε θα σκεπάσει το γεγονός ότι ΓΑΠ-Παπαδήμιοι-Σαμαροβενιζέλοι-Τσίπρες είναι οι συνεχιστές του γερμανοδοσιλογισμού και της προδοσίας των Ράλληδων της 1ης γερμανικής Κατοχής.
    Κι αν οι Ράλληδες δεν τιμωρήθηκαν αρκετά τότε, οι επίγονοί τους έχουν προκαλέσει πια τέτοιο μίσος που θα τιμωρηθούν κάποια στιγμή παραδειγματικά και πολύ πιο αυστηρά... όση λογοκρισία, τρόμο, αποπροσανατολισμό κι αν επιβάλλουν στο λαό μας...
    Όσο περισσότερο "morale check" κάνεις στην κοινωνία τόσο περισσότερο θα διαπιστώσεις την ορθότητα των λόγων μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. El Carnicero Rojo
      το γράφω στο άρθρο, η μόνη λύση είναι ο διάλογος στη βάση της κοινωνίας.
      Μας καπέλωσαν τα κόμματα, οι μηχανισμοί και οι ιδεοληψίες και δεν μάθαμε να συζητάμε πολιτισμένα, να κάνουμε διάλογο.
      Για να σου αποδείξω δε πόσο σημαντικό είναι να είσαι νηφάλιος και αυτοκυρίαρχος, σου θέτω ένα ερώτημα:
      Ποιον πιστεύεις ότι φοβούνται οι Γερμανοί, για το αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις-επανορθώσεις;
      Εκείνους που έκαναν καριέρα βρίζοντας τους Γερμανούς και τους μισούς Έλληνες ως γερμανοτσολιάδες ή έναν διαπραγματευτή, που θα παορυσίαζε τις θέσεις μας όπως παρουσιάστηκαν στο άρθρο;
      Δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου, για να μη με περάσουν για νούμερο, γιατί γέμισε νούμερα η πολιτική σκηνή, που κάνουν καριέρα σε έναν υποτιθέμενο αντιγερμανισμό, και εκτός του ότι είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι γερμανοί και οι δανειστές, οδηγούν και στον πολιτικό εκβαρβαρισμό.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, δεν διαφωνώ με τη σκέψη σου ότι χρειάζεται ο διάλογος μεταξύ των πολιτών.
      Οπωσδήποτε όμως έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν από το 2010.
      Γιατί ακόμη και στις πλατείες, στους αγανακτισμένους δεν γινόταν διάλογος αλλά παράλληλοι μονόλογοι δίχως σύνθεση, όπως άλλωστε γινόταν ανέκαθεν στην κοινωνία.
      Το ζήτημα όμως είναι πως 7 χρόνια μετά δεν υπάρχει αυτό που θα λέγαμε "κοινωνία" έτσι όπως το γνωρίζαμε ενώ και η βάση της έχει αφανιστεί λόγω της μαζικής μετανάστευσης στο εξωτερικό.
      Ο κοινωνικός ιστός, ο εθνικός κορμός, όπως θέλεις πες το, έχει πια κονιορτοποιηθεί.
      Επομένως, είναι πολύ πιο εύκολο ένα τυφλό, παρορμητικό ξέσπασμα βίας από μία προσπάθεια διαλόγου ή ακόμη κι από ένα grassroots κίνημα.
      Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάλυση της σημερινής κοινωνικής κατάστασης απαιτεί ολόκληρη ομάδα κοινωνιολόγων τόσο λόγω της έκτασης και διάρκειας του κοινωνικού πειράματος στο οποίο μας έχουν υποβάλλει από το 2010, όσο κι επειδή μας είναι εν πολλοίς άγνωστες οι βαθιές παρενέργειες της κατάστασης στο κοινωνικό σώμα.
      Ας διαπιστώσουμε πρώτα σε τί κατάσταση βρίσκεται πραγματικά η κοινωνία και μετά να δούμε τί μπορεί να γίνει, τί μπορεί να διασωθεί.
      Διαφορετικά μιλάμε και προτείνουμε για την κοινωνία δίχως την κοινωνία.
      Μέχρι τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως έτσι όπως είμαστε και δίχως damage control για να ξέρουμε τί πρέπει να πρωτο-ξαναφτιάξουμε, δεν είμαστε για να μας φοβούνται οι γερμανοί ή οι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους εδώ στη χώρα.

      ΥΓ.Στους ελληνόφωνους συνεργάτες του ευρώ-γερμανικού ιμπεριαλισμού συμπεριλαμβάνω και διάφορους που πουλούσαν "σκίζω μνημόνια", "φεύγω από τχυο ευρώ" και "εγώ είμαι το μέτωπο" γιατί όλοι τους έπαιξαν το παιχνίδι της σύγχυσης, του αποπροσανατολισμού και αποδιοργάνωσης του λαού μας.

      Διαγραφή
    3. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως κι εσύ Σάββα έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχουν πλέον έτοιμες προς αποτελεσματική εφαρμογή συνταγές και προτάσεις για λύσεις... πρέπει να σκεφτούμε ριζοσπαστικά και καινοτόμα... όσο πρωτόγνωρη και ιδιότυπη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας από το 2010 ως τώρα...
      Αμφιβάλλω όμως αν αυτό μπορεί να γίνει από μια κοινωνία που δεν είχε ποτέ υψηλό βαθμό οργάνωσης όπως άλλες και ακόμη και τώρα δεν έχει μάθει να συνδιαλέγεται, να αναλύει, να αυτοβελτιώνεται... πόσο μάλλον να τα κάνει αυτά μία βαθειά τραυματισμένη κοινωνία, κατακερματισμένη πλέον από κάθε άποψη όπως είναι η δική μας.
      Καλή είναι λοιπόν η πρόταση ενός de profundis διαλόγου μεταξύ των πολιτών αλλά για λόγους σύμπνοιας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του λαού μας που έχουν πέσει θύματα των μνημονίων.

      Για τη διαπίστωση της έκτασης της κοινωνικής καταστροφής που έχει γίνει και για να δούμε τί μπορεί και πρέπει να γίνει με βάση τα νέα δεδομένα, χρειάζεται κάτι άλλο... κάτι μεταξύ μίας Φιλικής Εταιρείας και μεταξύ μιας ομάδας ειδικών... Φ.Ε. ως προς το ότι απαιτείται άδολος πατριωτισμός, ειδικοί ως προς το ότι απαιτούνται άνθρωποι με ειδικές γνώσεις, εμπειρία στα κοινά... δεν θα την έλεγα "επιτροπή σοφών" γιατί είναι πολύ ελιτίστικο και τεχνοκρατικό... θα την έλεγα απλώς μία μαγιά ανησυχούντων γνωστικών με συναντίληψη για το τί πρέπει να γίνει κοινωνικά και πολιτικά.
      Κι αυτό επειδή είναι πολύ εύκολο σε τέτοιες εποχές ο διάλογος να εκπέσει σε επίπεδο καφενειακής ανταλλαγής απόψεων μετά τσίπουρων κτλ. με τη μόνιμη τελική επωδό "και τί μπορούμε να κάνουμε μια χούφτα άνθρωποι;"

      Διαγραφή
  15. Φαντάζομαι τον Άδωνη να δουλεύει δίπλα -δίπλα με τον Καρανίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν σκεφτεί κανείς ότι σε 150 χρόνια από τώρα,μπορεί να μην υπάρχει η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σημερα(πχ.να έχουν αλλάξει τα σύνορά μας,να έχει αλλοιωθεί ο πληθυσμός κ να έχουμε γίνει μια Μουσουλμανική χώρα η ακόμη κ να έχουμε μνημόνια έως τότε κ να μην έχουμε ούτε νερό να πιουμε) θεωρώ ότι είναι λογικό κάποιοι από εμάς να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και να εκφραζουν τις αποψεις τους με ακραιο τροπο.Δεν μπορούν όλοι να έχουν την ψυχραιμία την δικιά σας κ.Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά πως θα μας σώσει το πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα σ αυτή την κατάσταση; Και πως μπορεί να υπάρξει πορεία σε κάτι καλύτερο χωρίς κάθαρση;
    Καθημερινά βλέπουμε ότι όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό δεν είναι ικανό να κάνει οτιδήποτε για την βελτίωση της κατάστασης αλλά και αναπαράγουν την σαπίλα των τελευταίων δεκαετιών, αυτές τις ημέρες είδαμε τον διορισμό της γυναίκας του πρωθυπουργού στο ΕΜΠ, η κόρη του Δραγασάκη πήρε επιχορήγηση για την δημιουργία ταινίας! σήμερα διάβασα ότι τον Απρίλιο ο Καρανίκας πήρε υπερωρίες 10.000 Ευρώ.... και το γαϊτανάκι αυτής της νοσηρής κατάστασης το αντιμετωπίζουμε κάθε στιγμή. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η χώρα να κυβερνάται από όλους αυτούς; Να περιμένουμε τις εκλογές να πάει μέρος του λαού (διότι η πλειοψηφία δεν ψηφίζει αηδιασμένη) κοροιδευόμενο να ψηφίσει κάποιους, δηλαδή τους ίδιους; Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και κάποια δυναμική πατριωτική δύναμη (ο στρατός) θα πρέπει να βάλει ένα τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό είναι καταδικαστέα και άνανδρη.

    Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές φήμες και παραφιλολογίες.

    Θέτω μερικές ερωτήσεις στον κο Καλεντερίδη και όποιος άλλος γνωρίζει ας με διαφωτίσει :

    Αληθεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός

    1) είναι προτεστάντης στο θρήσκευμα ;
    2) δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία ;
    3) ως υποδιοικητής αρχικά και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αργότερα άφησε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες να δανείζουν/δανείζονται τεράστια ποσά πέραν των δυνατοτήτων τους οδηγώντας μας στην σημερινές επιτυχίες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωνα
      δεν ξέρω τίποτα από τα παραπάνω.
      Όμως, θεωρώ ότι αυτά δεν είναι σωστό να τα θέτουμε ως ερωτήματα την επομένη μιας βομβιστικής επίθεσης.
      Αν δεν κατάλαβες το πνεύμα του άρθρου, λυπάμαι.

      Διαγραφή
    2. Καταδικαστέα η τρομοκρατία αλλά ο ίδιος ο Παπαδήμος έχει ξεκαθαρίσει δημόσια ότι λειτούργησε προς όφελος παρανόμων οργανώσεων.

      Διαγραφή
    3. Γιώργο,
      καταδικαστέα η τρομοκρατία και ΤΕΛΕΙΑ.
      Ασε τα... αλλά.
      Τελεία, τέλος.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, είναι εκ του πονηρού η τρομοκρατία, και διαχρονικά έχει παίξει ως όργανο των δυναστών μας. Ο Παπαδήμος όμως θα έπρεπε να είχε πάει στη δικαιοσύνη, απαράδεκτο πρόσωπο με εμπλοκή σε τρομακτικά σκάνδαλα από εποχής χρηματιστηρίου, τρομακτικά ποσά, διεθνές κύκλωμα όπως αποκάλυψε ο πατριώτης τραπεζικός κύριος Τσίπας που πήγε να κάνει κόμμα με τον Μέξη και εξαφανίστηκε μετά. Ελπίζω να μην τον έφαγαν τον άνθρωπο.

      Το πρόβλημα της Κύπρου ουδεμία σχέση είχε με το Ελληνικό στη δομή του. Η δε Κύπρος δεν παίζει ως η ισχυρότρη δύναμη των Βλακανίων όπως έπαιξε η Ελλάδα. Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Αμερικάνοι εδώ και 600 χρόνια καταστρέφουν κάθε Ελληνική προσπάθεια για αναγέννηση. Αυτό έχουν κάνει και σε πολλές άλλες χώρες. Δεν θέλουν νέους ισχυρούς παίκτες στο παιχνίδι. Ο πλανήτης είναι μια πίτα που την έχουν αυτοί πάρει εργολαβία.

      Διαγραφή
  19. Φίλε Σάββα
    Εν τάχει λοιπόν κάποιες παρατηρήσεις:
    α)Πολύ σωστά θέτεις ως πρώτιστης σημασίας τα θέματα του Χρέους και των Επανορθώσεων.
    β)Δεν θέτεις όμως στο ίδιο επίπεδο το θέμα της διακυβέρνησης. Λόγω χρέους τη διακυβέρνηση έχει αναλάβει ο κ. Σόιμπλε. Ποιά Κυβέρνηση, και από ποιό Κόμμα, μη έχοντας καμμια εξουσία, θα δώσει λύση στα προβλήματα της παραγράφου (α). Εύκολο είναι να κρίνουμε και να κατακρίνουμε. Το δύσκολο είναι να προτείνουμε. Δυστυχώς έχομε διαλέξει λάθος αντίπαλο. Στη φάση τη σημερινή, όπου η καταστροφή είναι ανεπίστροφη, και η εξουσία στα χέρια αλλοδαπών, θα πρέπει πριν απ' όλα να γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος. Αν ως αντίπαλο επιλέγουμε την Κυβέρνηση αντί του κ. Σόιμπλε, θα πρέπει να υποδείξουμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης (π.χ.) θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Επειδή είναι "κολλητός" του κ. Σόιμπλε;; Ας είμαστε σοβαροί.
    Το πραγματικό πρόβλημα είναι απλό: Αντίπαλος και καταστροφέας της Ελλάδας, είναι ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του, και η λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εθνική. Χρειαζόμαστε υπερεθνικές συμμαχίες για να νικήσουμε (όπως τότε το '40).
    γ) Φίλε Σάββα, λίγο πιο ήπιος με ανθρώπους που σε σέβονται, και σε διαβάζουν. Να με συγχωρήσεις για την έκφραση, αλλά εδώ δεν είναι στρατώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα πάντα στο σφυρί. Σε λίγο και τον Αγνωστο Στρατιώτη.
    Επερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.
    «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα επίκειται και η μεταβίβαση του ιστορικού Πάρκου Ελευθερίας επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο Πάρκο Ελευθερίας υπήρξε το περιβόητο ΕΑΤ- ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας). Ήταν εκεί που συνέβησαν τα πιο φρικτά βασανιστήρια από το δικτατορικό καθεστώς της περιόδου 1967-1974.

    Ήταν εκεί που ανακρίθηκαν και υπέφεραν εκατοντάδες Αγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα. Ανάμεσά τους, ενδεικτικά, ο Σπύρος Μουστακλής, ο Τάσος Μίννης, ο Κωνσταντίνος Κάππος, ο στρατηγός Οπρόπουλος, ο Αλέκος Παναγούλης. Είναι εκεί που υπάρχει σήμερα εις μνήμην όλων αυτών των...
    Αγωνιστών το Μουσείο Αντιδικτατορικής και Εθνικής Αντίστασης που χαρακτηρίσθηκε διατηρητέο (Φ.Ε.Κ. 229Δ'/26-3-1997) και στεγάζεται σε ένα από τα (4) τέσσερα λιθόκτιστα κτήρια του πρώην στρατοπέδου Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α., τα οποία μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, έχουν χαρακτηριστεί ως Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία (Φ.Ε.Κ. 753 Β /28-8-1997). Σε περίπτωση που αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, είναι πραγματικά κατάντημα για μια Κυβέρνηση που επιμένει να αποκαλείται Αριστερή να φθάνει στο σημείο να ξεπουλάει τους Αγώνες του Λαού μας, τους τόπους που κρατάνε ζωντανά στη μνήμη του την ιστορία του και τα φωτεινά εκείνα παραδείγματα που αγωνίσθηκαν για Δημοκρατία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

    - Αληθεύουν τα παραπάνω λυπηρά δημοσιεύματα; Ποια είναι τα δύο μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω δημοσιευμένο πίνακα των 277 τουριστικών ακινήτων της ΕΤΑΔ;

    - Σε περίπτωση που αληθεύουν τα δημοσιεύματα, σκοπεύετε, μήπως, να συμπεριλάβετε στο πωλητήριο την προτομή του Μουστακλή και το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη που βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το παρελθόν γραφει Ιστορία.

    Η Ιστορία διδάσκει.

    Στρατηγική είναι το Μέλλον,
    για τα παιδιά μας για τα εγγόνια μας.

    Ο Ελληνισμός θα σταθεί όρθιος και θα πολεμήσει για ακόμα μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητέ, αλλά αυτή τη φορά με περισσότερο μυαλό από κάθε προηγούμενη.

      Η δυναμική της Ελληνικής κληρονομιάς αλλά και του σημερινού Ελληνικού είναι τέτοια ώστε μπορεί να επιβιώσει και να αναστηθεί ακόμα και αφότου έχει χάσει τα πάντα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.