14/6/17

Χαρτοπόλεμος ΑΚΕΛ - ΥΠΑΜ για άσκηση Κύπρου - Ισραήλ

Χαρτοπόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ ξέσπασε τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την άσκηση Κύπρου και Ισραήλ, που διεξάγεται σε κυπριακό έδαφος.
Συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την αντίθεσή του στην άσκηση, η οποία όπως αναφέρει «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας» και «δεν έχει σχέση με την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά χρησιμοποιείται το έδαφος του Τροόδους, γιατί έχει ομοιότητες με την τοπογραφία και το κλίμα του νοτίου Λιβάνου και της νότιας Συρίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα εντείνεται η κινητικότητα του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τις γειτονικές του χώρες».
Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ τονίζει πως «η καλλιέργεια ιδεολογημάτων για τη δημιουργία ενός αντιτουρκικού τόξου μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και άλλων χωρών μπορεί να ηχεί ωραία στα αυτιά του εθνικιστικού ακροατηρίου, εντούτοις όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα, ούτε το Ισραήλ ούτε άλλη χώρα πρόκειται να συγκρουστεί με την Τουρκία για το χατίρι της Κύπρου»., ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.
Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Άμυνας, στην οποία αναφέρεται πως «το ΑΚΕΛ αντί να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της εθνικής αυτής προσπάθειας, με τη ρητορική του εμπλέκει ατυχώς και αδικαιολόγητα την Κύπρο σε περιφερειακές διενέξεις, σε σχέση με τις οποίες ο μόνος ρόλος που διαδραματίζουμε ως χώρα είναι ρόλος εξισορροπητικός και γεφυροποιός».
Τονίζεται επίσης πως αυτή είναι η πρώτη φορά από τη μέρα που ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, που η Κύπρος αναπτύσσει ανάλογες αμυντικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής μας.
Σημειώνεται ακόμη «ότι για όλες τις αμυντικές συμφωνίες καθώς και τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων  ενημερώνεται τακτικά και αρμοδίως η Επιτροπή Άμυνας στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με το Υπουργείο».
Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζεται ότι οι «όποιες ασκήσεις γίνονται στο πλαίσιο συμφωνιών με φίλες χώρες, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για αντιμετώπιση κοινών απειλών και δεν προσφέρονται ούτε για εντυπωσιασμό, ούτε για εσωτερική κατανάλωση».
Πηγή: philenews

1 σχόλιο:

  1. Η ηγεσια του ΑΚΕΛ ζει στην κοσμαρα της...τι ηθελε δηλαδη να κανουμε ασκησεις με την Χαμας η την Χεζσπολαχ ;
    Επειδη τους αρεσουν πολυ να παραμυθιαζονται ας επισκεφτουν την Γαζα να θαυμασουν τις φωτογραφιες του Ερτογαν διπλα απο του Αραφατ...μπας και ξυπνησουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.