9/6/17

Οι Τίγρεις του Άσαντ έξω από τη Τάμπκα

Το Ισλαμικό Κράτος αποτραβήχτηκε δυτικά της Ράκκα στα νότια του Ευφράτη από 20 χωριά δίχως μάχη

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από πολλά εδάφη τους στα δυτικά της επαρχίας της Ράκα την Πέμπτη.
Οι τρομοκράτες υποχώρησαν ανατολικά, στα νότια της κοίτης του Ευφράτη, αφήνοντας πίσω τους 20 χωριά.
Η ξαφνική αποχώρηση των τζιχαντιστών από τη συγκεκριμένη περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανταγωνισμός μεταξύ συριακού στρατού και Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για το ποιος θα καταλάμβανε τα περισσότερα εδάφη που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες.
Ωστόσο, τόσο οι υπό κουρδική διοίκηση SDF όσο και οι κυβερνητικοί δεν κινήθηκαν επιπόλαια διότι γνωρίζουν ότι οι τζιχαντιστές έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πολλά σημεία και έχουν στρώσει με νάρκες δρόμους και περάσματα.
Σύμφωνα με το Al Masdar News, ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα εντόπισαν και βομβάρδισαν τις φάλαγγες οχημάτων των τζιχαντιστών που απομακρύνονταν από την περιοχή, δίχως όμως να υπάρχουν στοιχεία για απώλειες και ζημιές.

Το κίτρινο εξάγωνο σημαδεύει την περιοχή που άφησε πίσω του το Ισλαμικό Κράτος.



1 σχόλιο:

  1. Το ISIS πλέον ολοκληρώνει τον πολύ σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο του: "Να αποσπάσει γεωγραφικές περιοχές από εξασθενημένα πλην σημαντικά για την ροή του πετρελαίου κράτη, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διαμοιραστούν εκ νέου από τους δημιουργούς του,σε νέα ελεγχόμενα κρατικά μορφώματα, με το ελάχιστο δυνατόν πολιτικό και στρατιωτικό κόστος". Μόλις πέσει η Ράκκα θα αρχίσει το πατείς με πατώ σε, ανάμεσα σε κούρδους και Σύριους και θα φανούν καθαρά τα νέα σύνορα. Οι δυνάμεις της Αλ κάϊντα αποτελούν απλό υπομόχλιο εναντίον της Συρίας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η κατά τα αμερικανικά συμφέροντα καλύτερη κατανομή κάθε αποσπώμενου από το ISIS εδάφους, μεταξύ Σύριων και Κούρδων. Οι τούρκοι έχουν ήδη ηττηθεί και μακάρι να το παλέψουν όσο μπορούν με πείσμα, πρωτίστως διότι ο κουρδικός διάδρομος φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ήδη από τους κύριους δρώντες (πως είπατε; S-400 μαζί με F35 στους τούρκους; πολύ γέλιο) . Οι Σύριοι είναι σε πολύ αδύναμη θέση και θα ομοσπονδοποιηθούν σε τουλάχιστον τρία μέρη. Προσεχώς, μαύρη κωμωδία με μπόλικο happy end, αίμα και χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.