19/6/17

Σέρβοι, Σκοπιανοί και Βούλγαροι κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο – Όργιο φοροδιαφυγής στη Χαλκιδική

  • (Φωτ.: Flickr)
Όργιο φοροδιαφυγής παρατηρείται τα τελευταία δύο-τρία χρόνια στον τουριστικότερο νομό της βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, με «πρωταγωνιστές» κυρίως Σέρβους, αλλά και Σκοπιανούς και Βούλγαρους. Εκμεταλλευόμενοι την πτώση των αξιών στα ακίνητα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αγόρασαν ένα μεγάλο αριθμό μικρών διαμερισμάτων και δωματίων. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο, ειδικά αφού επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι μένουν για 15-20 μέρες και το υπόλοιπο καλοκαίρι τα νοικιάζουν σε χαμηλές τιμές σε ομοεθνείς τους, προφασιζόμενοι ότι είναι συγγενείς τους ή φίλοι τους.
Την παραπάνω καταγγελία έκανε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χαδαλής. Όπως είπε, οι επιτήδειοι Βαλκάνιοι «αλιεύουν» τους πελάτες τους μέσω αγγελιών που βάζουν σε εφημερίδες των χωρών τους.Επίσης, τοποθετούν δικά τους άτομα ως «κράχτες» σε κεντρικά σημεία των παραθαλάσσιων περιοχών, οι οποίοι μόλις δουν κάποιον ομοεθνή τον «ψήνουν» να διαμείνει στα δικά τους καταλύματα για τις διακοπές του.
Μιας και το ακίνητο είναι δηλωμένο ως εξοχική κατοικία καταβάλεται ο ετήσιος ΕΝΦΙΑ, ωστόσο εκεί σταματά κάθε νόμιμη συναλλαγή με το ελληνικό Δημόσιο. Στους πελάτες τους δεν δίνουν καμία απόδειξη, κι έτσι δεν φορολογούνται για το εισόδημά τους.
Θύματα οι επαγγελματίες στον τουρισμό
Τα μεγάλα θύματα, κατά τον Δημήτρη Χαδαλή, είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων –κυρίως αυτοί που με το καλοκαιρινό εισοδήματα από τρία-τέσσερα καταλύματα προσπαθούν να βγάλουν ολόκληρη τη χρονιά–, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με αθέμιτο...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

4 σχόλια:

  1. But Tsipras said we have minimize tax invasion.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ψηφίσει το δικαίωμα ο καθένας να νοικιάζει το ακίνητό του (δείτε τι σημαίνει RNB και θα καταλάβετε).
    Οι μόνοι ηλίθιοι είναι οι επαγγελματίες του τουρισμού που τους κυνηγούν θεοί και δαίμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααα, μάλιστα! Δηλαδή αφού η γίδα του Χαλκιδικιώτη είναι άρρωστη, εύχονται να πεθάνει και η γίδα του γείτονα.

    Για αρχή αγαπητοί Χαλκιδικιώτες «ξενοδόχοι» (όχι τυχαία εντός εισαγωγικών, αφού ως Θεσσαλονικιός έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για την επί δεκαετίες ολόκληρες αλητεία και την απαράδεκτη συμπεριφορά των εν Χαλκιδική ενοικιαστών δωματίων για το καλοκαίρι) που νοικιάζατε / νοικιάζετε τρώγλες ως «luxurious appartments» προς 100 και 120 euro ημερησίως, μάθετε πως εάν έχει κάποιος ένα σπίτι, ένα δωμάτιο κλπ και το παραχωρήσει έναντι χρηματικής αμοιβής σε τρίτο πρόσωπο ΔΕΝ τον κάνει απαραιτήτως και «ξενοδόχο» αφού δεν παρέχει παράλληλα τις οφειλόμενες «ξενοδοχειακές υπηρεσίες» (πχ καθαριότητα, θέρμανση, room service κλπ) - άρα ΔΕΝ υποχρεούται να καταβάλει τα τέλη που ορίζει ο Νόμος για τους επαγγελματίες ξενοδόχους. Επειδή όμως φίλτατοι Χαλκιδικιώτες (και όχι μόνο) μικρο-ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες δωματίων, κλιμακοστασίων, κουζινών και 2x2m αποθηκών που τόσα χρόνια τα νοικιάζατε (εννοείται ΜΑΥΡΑ) ως «rooms-to-let πλαϊ στο κύμα» σε χαρωπούς φοιτητές, νέους και οικογένειες και εκμεταλλευόσασταν ξεδιάντροπα τον κόσμο, έχει ο καιρός γυρίσματα και ήρθαν οι Σλάβοι ιδιοκτήτες και ανταγωνιστές να σας βάλουν τα γυαλιά. Στην πραγματικότητα, κάνουν αυτό που εσείς κάνατε επί δεκαετίες!

    …και για να μην αδικήσω όλους τους Χαλκιδικιώτες ή μόνο αυτούς, όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η τάξη των «ιδιοκτητών rooms-to-let» δεν είναι και από τις πιο συμπαθείς (με μικρή διαφορά από τους πλέον απεχθείς ταρίφες) – και ίσως όχι τυχαία! Αναρωτηθείτε λοιπόν, κύριοι «ιδιοκτήτες rooms-to-let» εάν η επί δεκαετίες συμπεριφορά σας προς το καταναλωτικό κοινό ήταν η πρέπουσα, εάν κόβατε αποδείξεις, εάν οι υπηρεσίες που παρείχατε ήταν ανάλογες των δυσανάλογων χρηματικών ποσών που λαμβάνατε και εάν οι επιδοτήσεις που λαμβάνατε από το κράτος για να τις επενδύσετε στον τουρισμό κατέληγαν πράγματι εκεί που έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη μενω στην Χαλκιδικη (και κοντα στα Πλαγια,Φλογητα,Καλλικρατεια),ειναι οπως τα λεει ο Pointman.Τετοια αθλια δωματια ομως νοικιαζανε σε πολλα μερη της Ελλαδας,γιατι για ολους αυτους οι τουριστες ηταν κοροιδα.Επισης σε αρκετα μαγαζια εστιασης και διασκεδασης σε ολη την Χαλκιδικη ειχαν 2 τιμοκαταλογους:1για τους Ελληνες τουριστες και 1(με πιο ακριβες τιμες)για τα κοροιδα τους ξενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.