7/6/17

Καταγγελίες ότι η Ελλάδα παραδίδει σε Τούρκους κομάντο αντικαθεστωτικούς που ζητούν άσυλο, παρακάμπτοντας δικαστικές αποφάσεις

Το Dogan μετέδωσε πως 10 Τούρκοι που πέρασαν τον Έβρο με βάρκα «επιστράφησαν» επί τόπου, ενώ η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει πως παραδόθηκε με παράνομες μεθόδους τούρκος δημοσιογράφος - Απόστολος Δοξιάδης: «Είναι κι αυτοί άνθρωποι, Αλέξη Τσίπρα, ξέρεις» 
Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην «παράδοση» Τούρκων αντικαθεστωτικών που φτάνουν στην χώρα μας ζητώντας άσυλο, στα κομάντο του Ταγίπ Ερντογάν
Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε πως μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο καταζητούμενος δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν, επεστράφησαν με τρόπο παράνομο και παρακρατικό στην Τουρκία, παρόλο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Διδυμότειχο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ζήτησαν άσυλο και τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα οδηγηθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μεταφέρθηκαν σε ένα χωράφι, όπου τους παρέλαβαν πέντε μασκοφόροι και μέσω του Έβρου, τους οδήγησαν στην Τουρκία.

Επιπλέον, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μετέδωσε τηλεγράφημα που λέει πως 10 Τούρκοι πολίτες πέρασαν με βάρκα στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια επεστράφησαν πίσω με την ίδια ακριβώς βάρκα από τις ελληνικές αρχές. Οι 10 συλληφθέντες είναι ο στρατιωτικός Halil Kumcu, ο ακαδημαϊκός Fatih İlkaya, οι εκπαιδευτικοί Yılmaz Erdoğan, Fethullah Çatal, Mustafa Can (και η σύζυγος του Hatice Can) και 4 παιδιά. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν ήδη με την κατηγορία της συμμετοχής στη φερόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση του αμφιλεγόμενου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και για ακόμα δυο η έρευνα συνεχίζεται.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, με δημοσιεύσεις στο προσωπικό του προφίλ στο facebook καταγγέλει το θέμα και ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξηγήσεις. Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου», ο κύριος Δοξιάδης γράφει: «Μπράβο, Αλέξη Τσίπρα, πάντα το ξέραμε ότι έχεις μεγάλες αρετές, στα λόγια. Αφού όμως έχεις αυτή την ευγενή φιλοδοξία, φρόντισε τα κρατικά όργανα της πατρίδας σου να μη μπαγλαρώνουν τους τούρκους αντικαθεστωτικούς που φτάνουν στην Ελλάδα ζητώντας προστασία, και να τους στέλνουν παράνομα πίσω, στα κρατητήρια του Ερντογάν. Είναι κι αυτοί άνθρωποι, ξέρεις. Και έχουν δικαιώματα».

Οι συζητήσεις για το θέμα στο Διαδίκτυο έχουν φουντώσει και πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει κάποιος «κρυφός» λόγος που εξηγεί πώς οι ελληνικές αρχές τηρούν αυτή τη στάση, που έρχεται σε αντίθεση για παράδειγμα με την δικαστική απόφαση περί χορήγησης ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα.

Επισήμως από τις ελληνικές αρχές δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση ή απάντηση, αν και το θέμα έχει φτάσει και στην Βουλή, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι και όπου διερωτάται εάν «έχουν δοθεί εντολές  σε «ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο» για την άμεση επαναπροώθηση τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας».

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκι Φερχόφσταντ ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο να διαλευκάνει το θέμα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Ποτάμι: Εδώ και αρκετούς μήνες, κυκλοφορούν στα ΜΜΕ ειδήσεις για τούρκους πολίτες, μη αρεστούς στο καθεστώς Ερντογάν, που ενώ κατέφθασαν στην  Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο, κατά τρόπο ανεξήγητο και μυστηριώδη βρέθηκαν λίγο αργότερα στις τουρκικές φυλακές. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί παρόμοιες κατηγορίες, ως γενικότητες και φημολογίες.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, γνωστή για τις προσπάθειές της, έκανε μια σοβαρότητα καταγγελία: Ότι ο τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Murat Çapan, μαζί με δυο άλλους τούρκους πολίτες, έφθασαν στο αστυνομικό τμήμα του Διδυμότειχου όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Ενώ όμως τους δόθηκε η διαβεβαίωση από τους αστυνομικούς ότι θα μεταφερθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μια ομάδα μασκοφόρων(!) τους οδήγησε στα σύνορα και τους παρέδωσε στις τουρκικές αρχές.
Η πράξη αυτή, από μόνη της, είναι κραυγαλέα παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου, και ντροπή για μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η περίπτωση του Murat Çapan  δεν είναι η μόνη, καθώς η Ελληνική Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτει πλέον το ερώτημα περί "συντεταγμένων επαναπροωθήσεων" αντικαθεστωτικών πολιτών στην Τουρκία.
Ρωτάμε τους υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής πολιτικής:
Αληθεύουν οι καταγγελίες της ΕΕΔΑ για την αράνομη επαναπροώθησή του Murat Çapan και των συντρόφων του στη χώρα μας, παρότι ζήτησαν να καταθέσουν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου; Και αν ναι, βάσει ποιών νόμων και ποιών κανόνων έγινε αυτή;
Έχουν δοθεί εντολές  σε «ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο» για την άμεση επαναπροώθηση τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας;
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για την εθνική μας αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, για να μείνει αναπάντητο. Απαιτούμε άμεση απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Η σιωπή, θα ερμηνευθεί ως ένοχη αποδοχή των κατηγοριών.
Να γνωρίζουν όμως ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να διερευνά την υπόθεση και σύντομα θα φέρει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και βέβαια στη Βουλή.


Η επιστολή του Γκι Φερχόφσταντ: 


Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. Μια συμβουλή: για να μην εμφανίζεται το γκρι φόντο (ή άλλου χρώματος) πίσω από το κείμενο, να μην κάνετε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ αντιγραφή-επικόλληση από την πηγή, αλλά να ανοίγετε προηγουμένως το ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ (notepad), να μεταφέρετε εκεί το κέιμενο αρχικά από την πηγή αντιγραφή-επικόλληση, και στην συνέχεια ΞΑΝΑ να γίνεται μεταφορά από το σημειωματάριο στο ιστολόγιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό γίνεται για να φαίνεται καλύτερα το κείμενο στα κινητά.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία είναι κατασκευασμένη με το αζημίωτο από την ελληνική ΜΚΟ αφού συμφέρει το καθεστώς της Τουρκίας που στέλνει το μήνυμα στους αντιπάλους του ότι και οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι θέλει ο Ερντογάν.
      Αυτό που έμαθα εγώ είναι ότι ο δεύτερος της παρέας δεν θέλησε από την αρχή να φύγει και έτσι έφυγε από Αιγαίο μόνο ο ένας.
      Στην συνέχεια, ο δεύτερος συνελήφθει μέσα στην Τουρκία.
      Η ελληνική ΜΚΟ που βρίσκεται κι αυτή στην λίστα των οργανώσεων των ανοικτών συνόρων που χρηματοδοτεί ο Τζόρτζ Σόρος, πληροφορημένη για το συμβάν έφτιαξε την ιστορία περί παράδοσης του φυγά στις τουρκικές αρχές.
      Να φοβούνται να περάσουν από Εβρο όπου σκορπάνε και χάνονται. Να πηγαίνουν από τα νησιά εκεί που βρίσκονται και τους μαντρώνουν οι ΜΚΟ και τα οικονομάνε χοντρά με το κεφάλι.
      ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ.-

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα
      σταμάτα αυτές τις αρλούμπες, θα μας πάρουν με τις ντομάτες, όχι μόνο εσένα, αλλά κι εμένα που ανέχομαι αυτά που γράφεις.

      Διαγραφή
    3. Η ιστορία ξεκίνησε μέρες πριν με δύο αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους εκ των οποίων ο ένας πέρασε σε νησί στην Ελλάδα και ο άλλος πιάστηκε στον Εβρο.
      Στην συνέχεια δούλεψε η σκηνοθετική φαντασία και οι πολιτικές σκοπιμότητες και στην παρέα προστέθηκαν τούρκοι αξιωματικοί κομάντος, γυναίκες και παιδιά.
      Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει εκχωρήσει τον έλεγχο στα σύνορα σε ΜΚΟ. Πού βρίσκεται η αρλούμπά;;;

      Διαγραφή
    4. Το διαδίκτυο δεν είναι καφενείο ούτε κουτσομολιό της γειτονιάς.
      Υπάρχουν άτομα που παραδόθηκαν από την Ελλάδα παράτυπα στις τουρκικές αρχές, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και εκεί το ομολόγησαν.
      Και με βάση αυτές τις μαρτυρίες, κατηγορείται η Ελλάδα.
      Υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν είναι για το διαδίκτυο.
      Πάντως δεν έχουν σχέση με αυτά που λες.
      Μη σχολιάζεις για θέματα που δεν γνωρίζεις.
      Θα μας πάρουν με τις ντομάτες.

      Διαγραφή
    5. Αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά τους δύο αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους και όχι σε άλλες περιπτώσεις όπου πράγματι έχουν συμβεί σημεία και τέρατα εναντίον φυγάδων ώστε δικαίως να υπάρχουν καταγγελίες σε διεθνή όργανα.

      Διαγραφή
    6. Άλλος σου δείχνει το φεγγάρι κι εσύ κοιτάς το δάχτυλο.
      Ξέρεις ποιος είναι ο Τσαπάν και αν είναι όντως αντικαθεστωτικός;
      Τι σε νοιάζει εσένα ποιος καταγγέλει;
      Σημασία έχει το περιστατικό.
      Και βαλτός να ήταν, τον πιάνεις, τον πενράς από νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες, επικαλείσαι τους λόγους που θέλεις και τον στέλνεις από κει που ήλθε.
      Η πρακτική τον πακετάρω και τον δίνω στους Τούρκους, επειδή έτσι μου αρέσει, είναι καταγγελτέα και αυτό έκανε η ΜΚΟ.
      Όσο αμαρτωλή κι αν είναι, το περιστατικό έχει σημασία και όχι η ΜΚΟ.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Καλεντερίδη, εγώ δεν αμφισβητώ αν το περιοδικό ΝΟΚΤΑ που διευθύνει ο Μουράτ Τσαπάν είναι ή δεν είναι αντικαθεστωτικό. Η φωτογραφία στο εξώφυλλό του με την σέλφι του χαμογελαστού σουλτάνου μπροστά στο φερετρο τούρκου στρατιωτικού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
      Εχω όμως βάσιμο λόγο να πιστεύω ότι η σύλληψή του δεν έγινε σε ελληνικό αλλά σε τουρκικό έδαφος στην προσπάθειά του να διαφύγει στην Ελλάδα και επομένως δεν συνέβησαν αυτά που αναπαράγουν ...βελτιωμένα ο σκηνοθέτης και ο πολιτικός.
      Ρόλος της συγκεκριμένης ΜΚΟ είναι να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι ελληνικές αρχές δεν τηρούν τα νόμιμα και έτσι με πρόσχημα την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων να στρωθεί ο δρόμος να εγκατασταθούν γερμανικές και άλλες αστυνομικές/στρατιωτικές δυνάμεις στον Εβρο και στα νησιά μας που κατά τον κύριο Π.Παυλόπουλο "είναι ευρωπαικά σύνορα".
      Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος των ΜΚΟ που σημαίνει πολλά φράγκα πάνω και κάτω από το τραπέζι.
      Κατανοητόν ότι δεν βλέπω μόνο το δένδρο αλλά και το δάσος πίσω του;;;

      Διαγραφή
    8. Οτι το σενάριο με τους κουκουλοφόρους της ΜΙΤ με τα λευκά βαν πάσχει από πολλές πλευρές είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος.
      Για να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος πάει να πει ότι πέρασαν τον συνοριακό σταθμό χωρίς να τους πάρουν είδηση στρατός, αστυνομία, τελωνείο και ΕΥΠ.
      Ή ότι όλοι αυτοί έχοντας υπακούσει σε άνωθεν εντολές, το έχουν κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό.
      Εκτός και αν δεν πέρασαν από τον μεθοριακό σταθμό αλλά ...κολύμπησαν τον Εβρο με τα ...αμφίβια λευκά (για να μη ...φαίνονται) βαν.
      Ή εάν η ΜΙΤ εχει μόνιμη βάση στην Ελλάδα με γκαράζ όπου τα φυλάει.
      Με αυτό το σενάριο να γυρίσει κανα έργο ο κ. Δοξιάδης με τον κ. Ποτάμη πρωταγωνιστή.

      Διαγραφή
  3. Η μιση ΜΙΤ κοντευει να εχει περασει σε εμας και οι 'πατριωτικες' ΜΚΟ απαιτουν να μην επιστρεφεται κανενας πισω.
    Βλέπεις η αμοιβη είναι με το 'κεφαλι'.
    Με έναν σμπαρο πολλα τρυγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.