7/6/17

Ο Ερντογάν στηρίζει Κατάρ έναντι Αιγύπτου και Σ. Αραβίας: Δεν θέλει απομόνωση του εμιράτου

FILE PHOTO. Turkish President Recep Tayyip Erdogan. EPA, LINTAO ZHANG / POOL
FILE PHOTO. Turkish President Recep Tayyip Erdogan. EPA, LINTAO ZHANG / POOL

Η απομόνωση του Κατάρ, με την επιβολή, μεταξύ άλλων, κυρώσεων εναντίον του εμιράτου, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, δηλώνει ο Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να τονίζει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει να τερματιστεί αυτή η κρίση.

«Η απομόνωση του Κατάρ δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Δεν θεωρούμε αποτελεσματικό το μέτρο επιβολής κυρώσεων ενάντια στο Κατάρ. Σε μια περίοδο που ιδιαίτερα χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και συνεργασία, αυτή η κατάσταση δεν θα επωφελήσει κανέναν στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προωθεί τις διμερείς της σχέσεις με το Κατάρ, επισημαίνοντας ότι: «Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να λύσουμε αυτή την κρίση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik Κωνσταντινούπολη
mignatiou.com

3 σχόλια:

  1. Is Erdogan ready for the "slap" he will get from the US for supporting Qatar? It is not a question as to if the US will "slap" Erdogan; it is a question as to when it will happen and by what means.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα έχομε διαβάσει πολλές φορές και πάντα καταλήγουν στο ότι "η Τουρκία είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος των ΗΠΑ"!
      Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, δεν έχομε δει κάτι άλλο. Μόνον ευχολόγια.

      Διαγραφή
  2. Να συμπληρώσω εδώ, ότι ό,τι ισχύει για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ισχύει και για τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας και ΗΠΑ-Γερμανίας. Αυτοί οι τρεις αποτελούν ένα άρρηκτο τρίγωνο, που όσο κι αν κατά καιρούς φαίνεται ότι πάει να χαλάσει, στο τέλος αποδεικνύεται ότι όλα ήσαν στημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.