2/6/17

Μπαλάφας: Σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το Ελληνικό

Μπαλάφας: Σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το Ελληνικό (βίντεο)
«Οι πρόσφυγες από το Ελληνικό μεταφέρονται σε κατάλληλες ανοικτού τύπου δομές στη Θήβα με την πλήρη συναίνεση των τοπικών Αρχών και του δημάρχου», υποστήριξε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση των χώρων του παλιού αεροδρομίου.
«Η άτυπη δομή στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού ήταν κατάλοιπο της πρώτης τραγικής φάσης της μαζικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα μας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έμεναν στην Ειδομένη, τον Πειραιά και τις πλατείες της Αθήνας», υπογράμμισε ο Γ. Μπαλάφας, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «παράλογες απαιτήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως το να παραμείνουν για παράδειγμα πενήντα άτομα στο Ελληνικό. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι σε δύσκολες συνθήκες η χώρα μας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες».
«Με συναινετικό και πολιτισμένο τρόπο γίνεται η μεταφορά των προσφύγων» υπογράμμισε ο Γ. Μπαλάφας τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ισορροπία» καθώς ο ελληνικός λαός επιδεικνύει την αλληλεγγύη του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
«Υπερβολικά» χαρακτήρισε όσα λέγονται για τις συνθήκες στις δομές φιλοξενίας καθώς όπως είπε «δεν είναι και ανάκτορα αλλά και πολλοί Έλληνες ζουν σε συνθήκες που δεν είναι ικανοποιητικές».
Σε όλες τις ανοικτές δομές φιλοξενίας υπάρχει θέρμανση, wifi, κλιματισμό.
Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής απάντησε μεταξύ άλλων στα ζητήματα που θέτει σε έκθεσή του ο συνήγορος του Πολίτη λέγοντας «παίρνουμε πολύ σοβαρά ότι λέει και προσπαθούμε για το καλύτερο».
Πρόσθεσε επίσης ότι:
«Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ καλή» αναφορικά με το πώς η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα. «Περάσαμε από μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στις ανοικτές δομές φιλοξενίας ενώ σήμερα γίνεται προσπάθεια να μεταβούμε σε μια φάση φιλοξενίας ενός αριθμού προσφύγων με χρήματα της Ε.Ε. σε διαμερίσματα».

3 σχόλια:

  1. Έχων επίγνωση των συνεπειών του Νόμου δηλώνω ότι αν βρεθώ απέναντι στην μη λουλού (κατά δήλωσή του) θα βιαιοπραγίσω. Της τα έχω μαζεμένα από τα προεκλογικά του Ιαν 2015 όταν δήλωνε ότι "με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε" Και εγώ τώρα πληρώνω την αποζημίωση αυτού του ράκους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, η λαθρομετανάστευση δεν είναι πηγή εσόδων μόνο για την Τουρκία, αλλά και τούς ημετέρους επιτηδείους:

    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ… ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ 1.882 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΑ HOTSPOTS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.