1/6/17

Σήμα συναγερμού από τον στρατηγό Κλόκκαρη

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Κ Ρ Ο Υ Ε Ι  ΤΟΝ κώδωνα του κινδύνου, για την παραμελημένη σε επικίνδυνο βαθμό Αμυντική Θωράκιση του τόπου, το χθεσινό άρθρο στον «Φιλελεύθερο» (σελ.11) του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Φοίβου Κλόκκαρη. Κραυγάζει τις τεράστιες ευθύνες για την υποστάθμη ανεπάρκειας στην οποία καθηλώθηκε η Εθνική Φρουρά. Κραυγάζει, κατ’ ουσίαν ότι: Η ένοπλη αυτοάμυνα της πατρίδας έχει καταντήσει περίπου παραπλήσια με την εφιαλτικά οικτρή εικόνα της αφρούρητης ακτής του Πέντε Μίλι απέναντι στον Αττίλα εισβολέα, εκείνο το πρωινό του Σαββάτου της αποφράδας 20ης Ιουλίου 1974: Της χειρότερης, καθημαγμένης κι ατιμωτικής, συλλογικής  μας μνήμης. Διότι, περί αυτού πρόκειται, απέναντι στον συνεχιζόμενο Αττίλα της ατιμώρητα επεκτατικής Τουρκίας.
 
Κ Α Θ ’ ΥΛΗΝ εγκυρότατος ειδήμων, υπηρετήσας και ως Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ κι επί 4μηνο διατελέσας και παραιτηθείς το 2006 Υπουργός Άμυνας, συγγραφέας το 2011 και του βραβευμένου βιβλίου  «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου», ο στρατηγός Κλόκκαρης. Δεν μασά τα λόγια του. Αναδεικνύει δημοσίως τις άκρως επικίνδυνες για την πατρίδα, για την άμυνα, την ασφάλεια και για τις προοπτικές της - ιδίως λόγω ΑΟΖ απέναντι στην τουρκική βουλιμία - επικίνδυνες ανεπάρκειες της περιλάλητης μεν απ’ τους δημαγωγούς «αναδιοργάνωσης», κατ’ ουσίαν δε, αποδυνάμωσης της Ε.Φ. στην ξηρά, όπως και στην χρόνια απαράδεκτη υποβάθμισή της στον θαλάσσιο κι εναέριο χώρο της Κύπρου.
 
Ε Ι Ν Α Ι  ΜΑΣΤΙΓΩΤΙΚΟ για τους κυβερνώντες το άρθρο του Κλόκκαρη. Μαστιγωτικό, ταυτόχρονα, και για το σύνολο - όλων ανεξαιρέτως - των κομματικών ηγεσιών. Οι βουλευτές των οποίων συναποτελούν το νομοθετικό σώμα. Που έχουν αποστολή τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων των εκάστοτε κυβερνώντων. Και οι οποίοι συναπαρτίζουν την καθ’ ύλην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας…
 
Ε Ι Ν Α Ι  ΣΥΝΑΜΑ μαστιγωτικό και για το σύνολο όλων ημών των πολιτών: Του… κυριάρχου λαού. Κι εντολέα των εκλελεγμένων εντολοδόχων στην κυβέρνηση και στη βουλή. Του μη διαμαρτυρόμενου αλλ’ επαναπαυόμενου στην αδράνεια, στη σιωπή στο ατομικιστικό βόλεμα, στην περί άλλων τύρβη και στον ωχαδερφισμό, συνόλου των πολιτών.
 
- ΠΟΣΟΙ, άραγε, δεδηλωμένα οργανωμένοι αποκλειστικά για την Άμυνα και την Ε.Φ. Συνδέσμοι Εφέδρων, πόσες Κινήσεις Πολιτών, πόσα Σωματεία κι Οργανώσεις, πόσοι γρηγορούντες Πανεπιστημιακοί, πόσοι ανησυχούντες επίσης, οργανωμένοι στα κόμματά τους ως ευσυνείδητα μέλη κι αξιωματούχοι των κομμάτων, θα έπρεπε εμπράκτως να κινητοποιούνται αγρύπνως προς κυβέρνηση και βουλή για την αναγκαία Αμυντική Θωράκιση της πατρίδας;
 
- ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ άρθρο του Κλόκκαρη, αποτελεί φρονούμε, ένα εγερτήριο κάλεσμα προς όλους: Σπεύσατε μην υποστούμε ένα δεύτερο, χειρότερο και τελειωτικό Πέντε Μίλι. Κι έναν καθολικό συναγερμό: Έγραψε και τα εξής: «Η Ε.Φ. προχώρησε σε βεβιασμένη αναδιοργάνωση σε μια προσπάθεια να ακολουθηθούν πρότυπα ξένων στρατών, χωρίς να έχουν γίνει παράλληλα οι αναγκαίοι εξοπλισμοί και υποδομές. Η δομή των δυνάμεων στις χώρες της ΕΕ / ΝΑΤΟ εξυπηρετεί κυρίως την επιχειρησιακή απαίτηση δράσης εκτός συνόρων, ενώ η ΕΦ πρέπει να δίνει το βάρος στην άμυνα κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής που είναι εντός των πυλών και στην προστασία του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κι αυτό: «Συνιστά έλλειψη στρατηγικής αντίληψης για την ασφάλεια το να υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για την Άμυνα, από την προσφορά των πολιτών στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, αλλά να διατίθεται μόνο μικρό μέρος του (περίπου 20%) για τους εξοπλισμούς της Ε.Φ. στην ημικατεχόμενη Κύπρο». Και επιπλέον: «Η κυβέρνησή μας πρέπει να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των αναγκών της Ε.Φ. σε μέσα και εκσυγχρονισμούς και των κινδύνων από τη απειλή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής. Έχει το ύψιστο χρέος, να μη βρει ανέτοιμη την Ε.Φ. μια κρίση / σύρραξη που απευχόμεθα, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουμε»….
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 30.5.17
Οι αξιότιμοι κ.κ. δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν την Κυριακή «αποκλειστικές» συνεντεύξεις του προβληθέντος και με υπερμεγέθεις φωτογραφίες στις εφημερίδες ΠτΔ κ. Αναστασιάδη, γιατί άραγε παρέλειψαν να του ζητήσουν να τους εξηγήσει το «δεν μπορεί [οι Τ/κ] να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας [ε/κ] κοινότητας με τη μειοψηφούσα [τ/κ] κοινότητα. Και παρά ταύτα είναι τέτοιες οι πρόνοιες και οι διασφαλίσεις που παρέχονται που δεν δικαιολογούνται να εμμένουν να έχει τον κύριο λόγο η [τ/κ] μειοψηφία και η [ε/κ] πλειοψηφία απλώς να υπακούει», που είχε πει στον «Φ» 26 παρελθόντος Φεβρουαρίου;

Λάζ.Α.Μαύρος
- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/433546/sima-synagermou-apo-ton-stratigo-

4 σχόλια:

  1. βαρεθηκα να ακουω τον Καμενο και με την σιωπη των εν ενεργεια ανωτατων αξκων οτι ολα ειναι Ο.Κ απο την μια και απο την αλλη τους εν αποστρατια να φωναζουν οτι εχουμε προβλημα !!!! ποιος εχει δικαιο ???? Αν εχουν οι εν αποστρατια τοτε ειναι για φτυσιμο οι εν ενεργεια !!! Για φαντασου τι κακο θα συμβει αν ειναι αληθεια αυτα των αποστρατων !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχρονικές είναι οι ευθύνες. Το να μένουμε στον Καμμενο χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ δείχνει ότι λέμε για να λέμε και δεν μπαίνουμε στην ουσια του ζητήματος!!!!!
    Τις ευθυνες τις έχουν οι ίδιοι οι Κύπριοι κατά κύριο λόγο και στην συνέχεια να δούμε και τα του δικού μας οίκου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τους Έλληνες της Κύπρου!

    Απέναντί τους στον Πενταδάκτυλο, βλέπουν κάθε μέρα, ακόμη και την νύκτα, την επιγραφή των Τούρκων και εφησυχάζουν ......

    Πως μπορούν να κοιμηθούν, ενώ βρίσκονται κάτω από την τουρκική "δαμόκλειο σπάθη" και δεν εξεγείρονται και να ακολουθήσουν το γειτονικό τους ισραηλινό πρότυπο ... και να μετατραπούν σε θηρία έτοιμα να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών .....!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο οταν βγουν στην συνταξη '' μιλανε'' . Βαρεθηκα. Τελικα τι εγινε στην Λαδοξερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.