10/6/17

Μήπως το Κατάρ θα συνετίσει τη Σαουδική Αραβία με τη πακιστανική ατομική βόμβα;

Le Pakistan envoie 20 000 militaires au Qatar
Μετά τους 5.000 στρατιώτες της Τουρκίας, το Πακιστάν αποφάσισε να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στο Κατάρ. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνέπειες των αλλαγών που προκύπτουν από το θριαμβευτικό χορό του σπαθιού του στο Ριάντ. Ή μπορούσε; Το γεγονός είναι ότι ο Οίκος των Σαούντ εκτινάχτηκε, σε μια αστραπή, κυνηγώντας το Κατάρ και τορπιλίζοντας από τα μέσα αυτό το ένδοξο σχέδιο για Αραβικό ΝΑΤΟ, ας το ονομάσουμε το ΝΑΤΟGCC (GCC=Gulf Cooperation Council), του οποίου η ίδρυση γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα. 

Ένας  κατενθουσιασμένος Τραμπ τουίταρε 3 φορές την έγκριση του για να συνεχίσει το Ριάντ να κυνηγήσει τη Ντόχα. Ο Τραμπ και το ΝΑΤΟGCC είχαν ταυτοποήσει το Νταές και το Ιράν ως «τρομοκράτες». Ο Οίκος των Σαούντ πρόσθεσε ένα στρώμα και κατήγγειλε ότι το Κατάρ είναι ένας από τους κορυφαίους χορηγούς της τρομοκρατίας, δηλαδή σαν ο Ντον Κορλεόνε να κατηγορεί  τον Τόνι Σοπράνο ως μαφιόζο ... 

Και ξαφνικά, σε μια απρόσμενη ανατροπή , το Νταές, με πολύ χρήσιμο και γραφικό τρόπο, υπογράμμισε την κοσμική βλακεία όλης της φάρσας, σκηνοθετώντας, ή τουλάχιστον ισχυριζόμενο ότι οργάνωσε, μια επίθεση εναντίον του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη. 

Σε αντίθεση με το Κατάρ, ο Οίκος των Σαούντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στα πρόθυρα να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση που επιβάλλεται από τη Ουάσινγκτον για να παρεμβάλει το Ισραήλ σε ένα αραβικό ΝΑΤΟ κατά του Ιράν υπό τη καθοδήγηση του Ριάντ.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 10.6.2017
Pakistan to send its 20,000 soldiers to Qatar
Pakistan to send its 20,000 soldiers to Qatar | pakistantribe.com
ISLAMABAD – Pakistan government has decided to send the military contingent to Qatar after a similar decision was made by Turkey.

According to the report by Turkey’s state-owned media group, TRT’s Urdu portal, Pakistan is expected to send more than 20,000 soldiers to Qatar.

Earlier, Turkey’s parliament ratified two deals on deploying troops in Qatar and training the nation’s gendarmerie force.
A bill tabled in National Assembly of Pakistan to send 20,000 troops to Qatar, reported TRT on June 9.
After passing the bill in National Assembly, Pakistan urged both groups will find a solution through dialogue.

It is still not clear that the recent decision would impact Pakistan’s role in Saudi Arabia-led military alliance, headed by the retired Chief of Army Staff Gen (retd.) Raheel Sharif.

During last two weeks many Pakistani news websites and part of print media reported that Raheel Sharif was unhappy with the alliance being wrongly used against Iran and other Muslim countries rather than serving its core purpose.

He is expected to resign from the post he took or is going to take, soon and would return to Pakistan.
Mr Shareef, if the words are to be believed, is mulling resignation, and waiting for government’s nod.
It is pertinent to mention here that Pakistan’s PM Nawaz Sharif faced ever so cold and rude behavior of our so-called Muslim brother country, Saudi Arabia, during his latest visit during the US-Muslim summit.

He was treated as ‘nobody’ and wasn’t allowed to speak to the Summit, for which he had reportedly practiced for over six hours.

pakistantribe.com

3 σχόλια:

  1. Κριστιάν, άσχετο είναι, αλλά λόγω τής κόντρας κυβέρνησης-Δικαιοσύνης και τού ζητήματος, αν η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα κάνει την δουλειά της, είναι ανεξάρτητη κλπ., αξίζει να διαβαστεί το ακόλουθο (προς ντροπή μας!):

    Πακιστάν: Καθαιρέθηκε ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ για διαφθορά

    Τα σχόλια περιττεύουν. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κανάλι από το Ισλαμαμπαντ που έτυχε να δω απόψε, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εκεί, δήλωσε ότι οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν αποτελούν το καμάρι του έθνους τους μετά την απόφασή τους να καθαιρέσουν τον πρωθυπουργό για εμπλοκή του σε υποθέσεις δωροδοκίας σύμφωνα με τα Πάναμα Πέιπερς.
    Ποιός μπορεί να πει το ιδιο στην Ελλάδα για τους δικούς μας ανώτατους δικαστές;;;
    ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.