13/6/17

Σάββας Καλεντερίδης: Πολλά δις μαύρα δολάρια πίσω από το ενδιαφέρον του Ερντογάν για το Κατάρ

Ο Ερντογάν επέλεξε την οδό της μετωπικής ρήξης με τις ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να επιβάλει στην υπερδύναμη την πολιτική της Τουρκίας για το Κουρδικό, που θέλει τους Κούρδους της Τουρκίας να είναι κάτι περίπου σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς να απολαμβάνουν ούτε το 5% των δικαιωμάτων που απαιτεί η Τουρκία για τους Τούρκους κατοίκους της Κύπρου.
Οι δικαιολογίες που επικαλείται η Τουρκία γι’ αυτήν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι τέτοιες που δεν χωρούν ούτε σ’ αυτήν τη σφαίρα της σχιζοφρένειας και του παραλογισμού.
Μετά λοιπόν τη σύγκρουση του Ερντογάν με τον Τραμπ για το Κουρδικό και συγκεκριμένα για την απόφαση της Ουάσινγκτον να συνεργαστεί και να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας, επιλογή που οδηγεί στην ίδρυση του δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, μετά το πρώτο που λειτουργεί ήδη εδώ και 25 χρόνια στο Βόρειο Ιράκ - Νότιο Κουρδιστάν, τώρα ο Τούρκος ηγέτης κάνει άλλη μια εξαιρετικά ρηξικέλευθη επιλογή.
Προτιμά να συμπαραταχθεί με την Ντόχα, την Τεχεράνη και τη Μόσχα, στην απόφαση των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και σχεδόν του συνόλου των αραβικών χωρών, της Αιγύπτου συμπεριλαμβανομένης, να εφαρμόσουν αποκλεισμό εναντίον του Κατάρ, το οποίο καταγγέλλουν ότι υποστηρίζει ανοικτά την ισλαμική τρομοκρατία, παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία. Παρεμπιπτόντως, ορισμένα από τα άτομα των οποίων τα στοιχεία έδωσε η Σαουδική Αραβία στη δημοσιότητα, ως εμπλεκόμενους στην τρομοκρατία, είναι στενοί φίλοι του Ερντογάν.
Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση έφερε προς κύρωση στην τουρκική Βουλή δύο συμφωνίες που είχε υπογράψει με το Κατάρ, οι οποίες είχαν σειρά 100 και κυρώθηκαν τα μέσα της εβδομάδας μετά από κατάθεση τροπολογίας για να κυρωθούν με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι η Τουρκία είναι σε θέση να στείλει με βάση τις συμφωνίες αυτές μια δύναμη 3.000 ανδρών σε βάση που ήδη διαθέτει στο Κατάρ, καθώς και πολεμικά πλοία και αεροσκάφη F-16.
Ανάλογη απόφαση πήρε την Πέμπτη και η κυβέρνηση του Πακιστάν, για αποστολή στρατιωτικής δύναμης 20.000 ανδρών στο Κατάρ.
Το γράψαμε και στο άρθρο μας της Παρασκευής. Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία θα επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν την ηγεσία σ’ αυτήν τη μικρή πλην όμως πάμπλουτη χώρα, με στόχο αυτή να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ιράν και να υποστηρίζει την ισλαμική τρομοκρατία, και κυρίως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που αποτελεί απειλή για την Αίγυπτο, τη...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

4 σχόλια:

  1. US / Israel looking for the money to finance the war that is coming. SA came up with $$300. The rest will be paid by Qatar's fund.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Σαββα..
    Πιστεύεις οτι ο σουλτάνος εχει τα κότσια να δημιουργήσει πολεμικές καταστάσεις με στρατεύματα που ΘΑ στείλει στο Καταρ οταν αυτα θα βρίσκονται μερικές δεκάδες χλμτρα μακριά απο τους αμερικανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα στείλει στρατεύματα στο Κατάρ.
      Επενδύει πολιτικά με τη στάση του και θέλει να προασπίσει τα προσωπικά του συμφέροντα.

      Διαγραφή
  3. Ο Ερντογκάν έχει πέσει σε μία "κινούμενη άμμο. Όσο κινείται τόσο βουλιάζει. Σύντομα τα διεθνή μέσα θα αρχίσουν την εκστρατεία που θα πληροφορεί το κοινό για τα δισ τρομο-δολλάρια και την σχέση του με το ISIS. Εκείνο που δεν ξέρω είναι πως θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί το γεγονός ότι τα σχέδια ίδρυσης, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης του ΙSIS, προήλθαν από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και το στενό επιτελείο της Χίλαρυ Κλίντον σε γνώση του Ομπάμα βεβαίως, προκειμμένου να ανακοπεί ο Ιρανικός αγωγός ορυκτών καυσίμων προς Μεσόγειο διά μέσου Ίράκ και Συρίας. Αν ζοριστει ό Ερντογάν θα αποκαλύψει πράγματα που θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.