11/6/17

Κούρδοι της Ροζάβα: από την απελευθέρωση της γυναίκας και τις υπέροχες Κούρδισσες μαχήτριες στη συμμαχία με τους αποκεφαλιστές ουαχαμπίτες της μπούργκα και της Σαρίας!

Οι SDF ενισχύουν τις σχέσεις τους με τη Σαουδική Αραβία, και επαινούν το ρόλο της για τη «σταθεροποίηση» της  Συρίας

SDF Boosts Relations With Saudi Arabia, Praises Its Role In "Stabilization" Of Syria
Η Ιλχάμ Εχμέντ

Η εφημερίδα Al-Riyadh της Σαουδικής Αραβίας πήρε συνέντευξη από την συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας (πολιτική πτέρυγα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ), Ιλχάμ Εχμέντ, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ως πρώτη ιστορική συνέντευξη των αξιωματούχων των SDF στα σαουδαραβικά μίντια .
Η Ιλχάμ Εχμέντ εξήρε το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην προώθηση της σταθερότητας στη Συρία:
« Η Σαουδική Αραβία είναι μια αδελφή χώρα της Συρίας και σημαντική για τους μουσουλμάνους. Οι SDF είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις χώρες που επιδιώκουν το τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία και να επιβάλουν τη σταθερότητα, οικοδομώντας μια δημοκρατική Συρία μακριά από όλα τα σεχταριστικά και εθνικιστικά σχέδια».

Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο που διαδραματίζει το Κατάρ στο συριακό πόλεμο, είπε:

«Πολλές περιφερειακές χώρες που εμπλέκονται στο συριακό ζήτημα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου και του Κατάρ, αλλά και η υποστήριξή τους σε ομάδες σε βάρος άλλων ομάδων οδήγησε στη διαίρεση της αντιπολίτευσης, και αυτό άνοιξε την πόρτα στην εξάπλωση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη Συρία».

Επομένως, η εκπρόσωπος των SDF υποστηρίζει de-facto τη Σαουδαραβική πολιτική εν εξελίξει και την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης εναντίον του Κατάρ.

Σχολιάζοντας το ρόλο του Ιράν, η Ιλχάμ Εχμέντ είπε:

 « Δεν υπάρχει χώρος για σεχταριστικά και εθνικιστικά σχέδια στη Συρία. Οποιαδήποτε σύγκρουση που πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τη συριακή κοινωνία και το συριακό καθεστώς πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει ότι το να γυρίζει πίσω το ρολόι πριν από το 2011 είναι αδύνατο».

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης, ήτοι τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ, FSA), την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα) και πολλές άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.
Μέχρι το 2017, η Σαουδική Αραβία συνεργάστηκε στενά με το Κατάρ για την υποστήριξη αυτών των ομάδων στη Συρία. Πιστεύεται ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να προσεγγίσει τους SDF μετά το γεγονός ότι η συριακή αντιπολίτευση και ο ΕΣΣ έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους. Περαιτέρω, η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους συμμάχους-κλειδια της Ουάσιγκτον και ακολουθεί την ατζέντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 11.6.2017


5 σχόλια:

  1. Πάλι την πατήσανε οι Καρδούχοι/Κούρδοι. Οι Αμερικανική και Αγγλική Υπόσχεση δέν έχει φερεγγυότητα. Ας ρωτήσουν τούς Κυπραίους πού την φάγανε στην μάπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έργο εχει πολλα επεισόδια ακόμα το έγραψα προχθές και στη μέση Ανατολή δεν υπάρχουν στρατηγικές συμμαχίες σημερινοί εχθροί γίνονται αυριο σύμμαχοι και μεθαύριο ξανά σκοτώνονται μεταξύ τους . Προφανώς οι κουρδικές δυνάμεις βλέπουν οτι ο Άσαντ δεν σκοπεύει να δώσει αυτονομία στους Κούρδους , οι Ιρακινοί δεν βλέπουν με καλό μάτι την κουρδική ανεξαρτησία στον βόρειο Ιράκ, το Ιράν δεν θέλει φιλοαμερικανικό κουρδικό διάδρομο. Το πρόβλημα όμως το εχει πάλι η Τουρκία! Η Τουρκία εχει συμμαχήσει με το fsa που στηρίζεται από Σαουδάραβες. Η Τουρκία πλέον θα πρεπει να τα ξαναβρεί με το ισλαμικό κράτος το οποιο μένει να δούμε πως θα κινηθεί....Αυτο που φαίνεται όμως ειναι πως ΗΠΑ και σαουδικη αραβια βλέπουν με καλό μάτι τον κουρδικό διάδρομο οποτε οποίος εναντιωθεί στους Κούρδους θα εναντιωθεί σε ΗΠΑ και σαουδικη αραβια και στην υπόλοιπη αραβική συμμαχία.

    Ωστόσο, το τοπίο ειναι πολυ ρευστό και ακόμα δεν έχουν κινηθεί Ρώσοι συριοι και Ιρανοί. Ειναι δύσκολες οι προβλέψεις αλλα φαίνεται πως ίσως οι Τούρκοι θα αναγκαστούν να τα βρουν με Ρωσία και Άσαντ και οι κουρδοι με το fsa και ίσως και το ισλαμικό κράτος.....θα δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτους που νομιζουν πως ειμαστε αδελφια με τους Κουρδους. Στις διεθνεις σχεσεις υπαρχουν συμμαχιες και συμφεροντα. Οι αδελφοσυνες συναντουνται -σπανιως- μονο σε λαους που εχουν, κοινη κουλτουρα και πολιτισμο.. Εμεις τι κοινο εχουμε με τους Κουρδους? Το μονο που μας ενωνει ειναι το "ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Πας μη Έλλην βάρβαρος"
    μας αρεσει δε μας αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.