27/6/17

Οι «μεταρρυθμισταί»


Λόγω της φασαρίας που έχει γίνει με τους συμβασιούχους της καθαριότητας και της εικόνας που βλέπω καθημερινά στην πόλη, αποφάσισα να ψάξω να δω ποιά η γνώμη-πρόταση των κομμάτων και των αρμοδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το θέμα.
Ας ξεκινήσουμε από την καθ’ ύλην αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Καμίνης έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία, λίγο έως πολύ, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν φταίει για το πρόβλημα, αλλά η κυβέρνηση, αναγνωρίζει τις συνέπειες στην πόλη του, ιδίως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και κατέληξε ζητώντας προσλήψεις προσωπικού.
Ο κ. Μπουτάρης, επίσης επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση απολογούμενος πως «η μονιμοποίηση δεν εξαρτάται από εμάς» και πρόσθεσε πως οι ίδιοι (δήμαρχοι) κάνανε ό,τι μπορούσαν για το θέμα. Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτών στην καθαριότητα, το χαρακτήρισε «άκαιρο».
Ο κ. Πατούλης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των συμβασιούχων (αλίμονο).


Για να δούμε και τις απόψεις-προτάσεις των κομμάτων.


Από τα εντός του κοινοβουλίου, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση και ζητά από αυτή να βρει τρόπο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επίσης, ρίχνει τις ευθύνες στη κυβέρνηση, μιλά για εμπαιγμό των εργαζομένων και αγωνιά για τα δεδουλευμένα τους.
Η Ένωση Κεντρώων ρίχνει και αυτή τις ευθύνες στην κυβέρνηση, στηρίζει την πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει να μην γίνει καμία ανανέωση σύμβασης εάν πρώτα δεν αποφασίζει η Βουλή.
Το Ποτάμι, αφού και αυτό με τη σειρά του επιρρίπτει τις ευθύνες για το αλαλούμ στην κυβέρνηση, προτείνει την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καταθέτει και δύο προτάσεις για να πάψει η «ομηρεία των συμβασιούχων» α. άμεση αλλαγή από την κυβέρνηση στο σύστημα προσλήψεων και κατάθεση καταλόγου από τους δήμους στο ΑΣΕΠ με τις εν λόγω θέσεις, το οποίο (ΑΣΕΠ), θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων με επιπλέον μοριοδότηση στους σημερινούς συμβασιούχους, β. καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

Από τα κόμματα εκτός κοινοβουλίου προτάσεις υπάρχουν από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, που προβλέπει απεμπλοκή της κεντρικής διοίκησης από τα οικονομικά των δήμων. Οι Δήμοι θα πορεύονται με όσα εισπράττουν από τα δημοτικά τέλη. Οι υπάλληλοι των Δήμων θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, όχι δημόσιοι. Για να πάρει μέρος στις εκλογές ένας υποψήφιος δήμαρχος οφείλει να έχει καταθέσει αναλυτικό προϋπολογισμό για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στους πολίτες και για το κόστος τους (θα περιλαμβάνεται και η αμοιβή του), ο οποίος θα είναι δεσμευτικός. Ετήσια παρέκκλιση άνω του 5% συνεπάγεται αυτόματα έκπτωση από το αξίωμα. Άρα οι δημότες θα ξέρουν ποιο θα είναι το κόστος συλλογής των απορριμμάτων και πώς θα γίνεται αυτό.
Το να δω ανακοινώσεις ή προτάσεις εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς το θεώρησα περιττό και πήγα να κλείσω εδώ το άρθρο, αλλά μια περιέργεια την είχα μήπως και κάτι με εκπλήξει και έψαξα, αλλά και πάλι μια από τα ίδια, «μονιμοποίηση συμβασιούχων τώρα!».
Δεν θέλω μέσα από την αναζήτηση αυτή να πω ποια θέση-πρόταση είναι σωστή και ποια όχι, αλλά, μετά από μια χρεοκοπία και επτά χρόνια μνημόνια, θέλω να αναδείξω ακριβώς την απουσία πρότασης. Το απογοητευτικά μεγάλο κενό της πολιτικής. Την εκκωφαντική απουσία προτάσεων που θα μπορούσαν να αναταράξουν τα νερά και να προκαλέσουν τη συζήτηση για το πώς θέλουμε να είναι αυτή η χώρα αύριο το πρωί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, είχε την ορμή που είχε γιατί κόμιζε κάτι το διαφορετικό από όσα ζήσαμε στη μεταπολίτευση. Κάποιοι αντιληφθήκαμε πως όλα αυτά ήταν ένα ψέμα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι πως μεγάλο μέρος των πολιτών τον ψήφισε γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο. Γιατί έφερνε το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ και εμείς της άλλης πλευράς κλείνουμε τα μάτια σ’ αυτό. Δεν ψήφισαν όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελαν να βολευτούν. Υπήρξαν ψηφοφόροι που βαρέθηκαν να βλέπουν το μεταπολιτευτικό χάλι των σκουπιδιών και των συμβασιούχων και αυτούς τους αδικούμε.
Απορούν κάποιοι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει και γιατί τα άλλα κόμματα που πρωταγωνιστούν δεν καρπώνονται τους απογοητευμένους και τους τόσους αναποφάσιστους. Γιατί δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Διότι πολύς κόσμος δεν είναι απογοητευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το διαφορετικό που αυτός δεν έφερε. Γελάμε, σπάμε πλάκα με τον Τσίπρα, και μέχρι εκεί. Δυσκολευόμαστε να βρούμε την είδηση και να την προβάλλουμε. Γιατί δεν υπάρχει είδηση. Γιατί γεμίσαμε «μεταρρυθμισταί» και δεν υπάρχουν μεταρρυθμιστές.

1 σχόλιο:

  1. Εχτες το βραδυ βρεθηκα για μερικες ωρες σε μια Ευρωπαικη χωρα που λεγεται Περιστερι και την οδηγει την τελευταια 20ετια ενας ικανοτατος ανθρωπος που λεγεται Κος Παχατουριδης.
    Απολαυσαμε νησιωτικους χορους απο ολη την Ελλαδα απο τα ΚΑΠΗ Περιστεριου ,ντυμενα με τις τοπικες νησιωτικες φορεσιες ,σε ενα πανεμορφο Παρκο που αξιζει να το επισκευτει κανεις και να θαυμασει απο τα αγαλματα μεχρι τους χωρους αναψυχης.
    Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η απολυτη καθαριοτητα,η ελλειψη σωρων σκουπιδιων,παντελης απουσια μουτζουρωματων στο ονομα χουλιγκανων και γενικα ενα περιβαλλον που με ταξιδεψε Ευρωπη και με εκανε να λυπηθω σκεπτομενος οτι μια μεσοαστικη εργατικη περιοχη αξιζει να βαθμολογηθει με 10 ενω το μεγαλυτερο λιμανι της χωρας με τοσους οικονομικους πορους απο Κρουαζιερα μεχρι μαρινες,ακριβα καταστηματα και κυριλε καταστηματα εστιασης,διασκεδασης κλπ.,ηταν πνιγμενο σε βουνα σκουπιδιων πασπαλισμενων με ασβεστη (sic) ενω για να στριψεις σε δρομο πρεπει να γυρισεις φλυτζανι στις περισσοτερες σημανσεις που ειναι σκεπασμενες απο αυτοκολλητα οπαδων ομαδων ενω οι διαλυμμενες κολωνες φωτισμου απο τον Σταυρο και περα σου θυμιζουν Βομβαη της περασμενης 40ετιας.
    Το κερασακι ηταν το πληθος των σκουπιδιων που επεπλεε στην θαλασσα για να ταξιδεψει μεχρι τα αφικνυομενα κρουαζιεροπλοια σαν επιτροπες υποδοχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.