4/6/17

Κώστας Καζάκος: «Προδότες οι Έλληνες μετανάστες»


Ο Κώστας Καζάκος, το αιώνιο μέλος του ΚΚΕ που ζει χρόνια από τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και τα ΕΣΠΑ, για τις θεατρικές παραστάσεις Επιδαύρου και μη, στις οποίες πάντα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, κατηγορεί ως προδότες τους Έλληνες που εν  μέσω φρικτής οικονομικής κρίσης και ανεργίας, εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να διεκδικήσουν τη ζωή, τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους, σε άλλες χώρες...
Λες και αν γινόταν αλλιώς, δεν θα έμεναν στην πατρίδα τους...Λες και η ξενιτιά είναι ωραία...
Δυστυχώς, ο κύριος Καζάκος των ΕΣΠΑ και των επιχορηγήσεων, θα προτιμούσε τους επιστήμονες να μείνουν στην Ελλάδα για να γίνουν εργάτες (αν βρουν δουλειά) με 20 ευρώ μεροκάματο, μεικτά.
"Ό,τι θέλει ο νέος να μείνει και να το βρει στον τόπο του", μας λέει "αλλιώς αν φύγει, είναι προδοσία".
Πατριωτισμός με τη δυστυχία του άλλου.

Θα λέγαμε κι εμείς με τη σειρά μας πως ο κ. Καζάκος λόγω ηλικίας το έχει χάσει, αλλά πάλι, μόλις απέκτησε το...200στό παιδί του, παρά την ηλικία του. Άρα, τα έχει 400.
Εκτός, κι αν όλη η φαιά ουσία του...κατεβαίνει εκεί κάτω...
ΑΙΣΧΟΣ!
eyedoll



13 σχόλια:

  1. Στις καλές ημέρες όταν ξεκίνησα να δουλεύω δεν έβρισκα δουλειά γιατί δεν είχα κανένα απ΄τα τρία Μ.

    Μετά από κάποια χρόνια βρήκα κάποια δουλειά αλλά σε πολύ χαμηλότερη θέση με συντριπτικά λιγότερες αποδοχές από την μέχρι τότε προσπάθεια μου. Είχα τελειώσει το ΕΜΠ και δούλευα βοηθός και μετά σαν τεχνίτης σε συνεργεία για να ζήσω την οικογένεια μου σαν νιόπαντρος τότε. Στο μεταξύ τα κομματόσκυλα με τα ίδια προσόντα με εμένα χτυπάγανε ψιλές θέσεις στο παραγωγικό ιστό της χώρας και με πολλαπλάσιες από εμένα απολαβές. Πάνω από το x10.

    Κάποια στιγμή σε μία από τις εταιριούλες που δούλευα πήρα θέση μηχανικού. Με ελάχιστα λεφτά. Δουλειά γύρω στις 14 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα (μερικές φορές και 7) και 11,75 μήνες τον χρόνο (μια εβδομάδα άδεια παίρναμε οι μηχανικοί τότε). Μια ημέρα το δεύτερο μου παιδί, όταν ακόμη ήταν μικρό, ζήτησε να του πάρω ένα ποδήλατο αλλά δεν μπορούσα. Δεν έφταναν τα λεφτά που έπαιρνα. Όχι γιατί με έριχνε η εταιριούλα που με απασχολούσε αλλά επειδή και αυτοί δεν είχαν κανένα από τα τρία Μ.

    Αυτό το γεγονός με ξύπνησε. Έψαξα δουλειά στο εξωτερικό με ξένη εταιρεία και μετά από τρία χρόνια περίπου αναζήτησης και συνεντεύξεων την βρήκα.

    Σήμερα, 11 χρόνια μετά, τόσο λόγω σπουδών αλλά και μεγάλης τεχνικής εμπειρίας από την περίοδο που δούλευα σαν εργατοτεχνικό προσωπικό διευθύνω κατασκευαστικό τμήμα μεγάλης πολυεθνικής στο εξωτερικό.

    Εδώ που είμαι δεν χρειάζεται κανένα από τα Μ. Σε βαθμολογούν δύο φορές τον χρόνο και εάν αξίζεις πας μπροστά, αν είσαι μέτριος μένεις στάσιμος και αν είσαι κακός σε διώχνουν.

    Αυτή είναι η ζωή μου μέχρι σήμερα.

    Με βάση λοιπόν την προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την απόδοση που είχα, όχι σήμερα που όλα είναι δύσκολα, αλλά τότε τις καλές ημέρες και σε σχέση με την προσπάθεια που κατέβαλα νομίζω ότι μου επιτρέπεται να πω, στο όνομα όλων των ξενιτεμένων, ότι ο κος Καζάκος είναι ένας λεχρίτης, κομματόσκυλο του κερατά, που δεν ανέβηκε με την αξία του αλλά έχοντας ένα κομματικό μηχανισμό μπροστά του που καθάριζε για αυτόν αποκλείοντας τους ανταγωνιστές του στην ζωή.

    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέσ' τα χρυσόστομε...και για επίρρωση αναφέρω ότι υπήρξαν πολύ χειρότερα όπως προϊστάμενος τομέα μεγάλης ΔΕΚΟ, σε θέση που απαιτείτο βάσει οργανογράμματος αλλά και ουσίας πτυχίο και εμπειρία βαρβάτα, ανέλαβε βαστάζος αφισσοκολλητής των Τσοχατζό/Κουκουλό σπουδαστής μέσης τουριστικής Σχολής, ούτε καν ΤΕΙ, που για να σώσει τη χώρα δεν πήρε καν το δίπλωμα αφού διορίστηκε χωρίς ούτε καν συνοπτικές διαδικασίες/φερετζέδες. Όλη η Ελλάδα έτσι είναι ακόμα και έχει και μέλλον...προς τα πίσω, όπως η ζωή δείχνει.
      ΥΓ Υπήρξαν Πασόκοι με πτυχία καλά αλλά χωρίς "αφισσο/αγωνιστική δράση" που βόγγαγαν όταν τον/τα έβλεπαν αλλά δε βαρυέσαι και ο απλός διορισμός τους μια χαρά ήτανε αφού ούτως ή άλλως ΤΙΠΟΤΕ δεν έκαναν, μόνο η πρωινή έγερση ήταν λίγο ζόρι...όντως....

      Διαγραφή
  2. Εχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους.
    Σημάδι βαθιάς παρακμής. Αυτή η γενιά, του Καζάκου, θα μείνει στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την γενιά είναι ....

      Διαγραφή
  3. Aς μην ξεχνάμε και την Μπουζάνα που με ειδική ρύθμηση προσελήφθη!...
    Ο γνωστός Κομμουνιστής Καζάκης αφού για χρόνια αλώνισε και ΑΧΝΑ δεν έβγαλε για τα SS του 4 Ράιχ που το κόμμα του φέρνει στην Ελλάδα με πάθος,τους ΛΑΘΡΟ που αποδομούν το ΛΟΝΔΊΝΟ σήμερα το οποιο και εχουν καταλάβει,πριν λίγες μέρες το Μάντσεστερ..Προτίτερα την Γαλλία..
    Ωστόσο για πρώτη φορά ειπε και κάτι σωστό.Αν λέω εμείς που είμαστε καί λίγο μορφωμένοι αφήσουμε την Ελλάδα μας στους ΛΑΘΡΟ και στα κουμάσια του 4 Ραιχ,ποιός θα αγωνιστεί?Εγώ δεν είδα τους προπαππούδες μας να το σκάνε αλα Γαλλικά και να καμαρώνουν.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΌΛΕΜΟ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΔΕΣ ΔΗΛ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη γελιέστε κύριοι! Ο Κομμουνισμός ήταν ένα πείραμα που πέτυχε. Απλώς τώρα εδραιώνεται σε όλον τον πλανήτη. Τύποι σαν το Καζάκο χρειάζονται σε παρόμοια καθεστώτα, τι σας μοιάζει περίεργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αγωνιστής ενάντια σε όλο τον πολιτικό σύστημα, ενάντια στο δικαστικό, αστυνομικό, ενάντια σε όλο το κράτος,ενάντια σε όλο το παρακράτος...για να σώσεις την Ελλάδα!
    Και φυσικά αυτό που θα ακολουθήσει είναι φυλακίσεις και διωγμοί γιατί αυτό γινόταν πάντα.
    Κάποιοι για να δικαιολογήσουν τις αργομισθίες τους ψάχνουν μοχθηρά να εξοντώσουν όσους περισσότερους Έλληνες μπορούν. Και αυτοί που τους ξεφεύγουν είναι αυτοί που φεύγουν. Φανταστείτε...εχουν γίνει τρομακτικά εγκλήματα και δεν τρέχει τίποτα...όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαος ξεχνα τι σημαινει αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δα …. Αριστερά σημαίνει, την ημέρα που εκλέγεσαι να κυβερνώσης αποθέτης τριαντάφυλλα στον τοίχο της Καισαριανης στη μνήμη τον ηρώων που δολοφονήθηκαν άδικα, και ένα μήνα μετά συνθηκολογείς και πουλάς όσους επιζήσαν.

      Διαγραφή
  7. Κοιτάξτε την ιστορία του ανδρός … και θα καταλάβετε αμέσως την πορεία του και την ανέλιξη του. Πόσο μάλλον το τι λέει. Σαν ηθοποιός εξελίχθη μέσα από τα κινηματογραφικά στούντιο των παραγωγών της 21ης Απριλίου και τηλεοπτικά των παραγωγών της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειάζεται καν να απαντάει κανεις σε τέτοια νούμερα ωστόσο λυπάμαι για την κατάντια της πατρίδας μου αλλά και ενός πολύ μεγάλου ποσοστού αυτών που ζουν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πεθερός μου είναι από μια διαχρονικά πεδινή και αγροτική περιοχή της Πελοποννήσου. Ο ίδιος μεγάλος αγρότης κάποτε πριν βγει στη σύνταξη του στοίχισαν πολύ δύο κακές χρονιές, ωστόσο πάντοτε μου έλεγε για έναν συγκεκριμένο αγρότη ότι έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους. Εργάτης στα χωράφια δούλεψε σκληρά απέκτησε γη και στη συνέχεια επένδυσε στις εκτάσεις ώστε να προστατεύεται από τον καιρό. Κάποια στιγμή έτυχε τον γνώρισα κιόλας άνθρωπος παρά το ότι πλέον γεωκτημονας δούλευε ο ίδιος στα χωράφια του και κάθε που τελείωνε την δουλειά του ο,τι ώρα και αν ήταν πήγαινε και καθαριζε τα εργαλεία του, το τρακτέρ του ένα ολοκαίνουργιο μηχανημα γυαλίζει κάθε φορά . Προχθές μιλάγαμε με τον πεθερό μου στο τηλέφωνο και πάντοτε οπότε μιλάμε του λέω θα έρθω να γίνω αγρότης στην Ελλάδα και μου λέει τι λες παιδί μου τι να κάνεις αγρότης ο καιρός δυσκολίες κτλπ και πάντοτε του έλεγα ναι αλλά ο τάδε τα κατάφερε μέχρι που προχθές πήρα την απάντηση ο τάδε φέτος δεν θα βάλει καλλιέργεια γιατί τον φορολογούν τόσο που πλέον δεν βγαίνει!!!! Να πούμε εδώ ότι αυτός ο άνθρωπος έδινε δουλειά σε πολλές οικογένειες τόσο Ελλήνων όσο και Αλβανών πολύ καλοί άνθρωποι όλοι τους με οικογένειες μαλάματα να έρθει λοιπόν να μου πει εμένα αυτός ο παλιόγερος ποιος είναι προδότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.