26/6/17

Τρεις επισημάνσεις εν όψει Κρανς Μοντάνα 28ης Ιουνίου

Λάζαρος Μαύρος
Π Ρ Ω Τ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Το είδος και το περιεχόμενο της «λύσης» (αυτή πάντα εντός εισαγωγικών), για την οποία αρχίζει σε δύο μέρες στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας η 3η Πενταμερής της Γενεύης, το απορρίπτει, δεν το δέχεται, δεν το εγκρίνει, η πλειοψηφία του λαού.
- ΑΥΤΟ το είδος & περιεχόμενο «λύσης» είναι το μόνο που βρίσκεται, χωρίς την έγκριση του λαού κι αντίθετα από τη βούληση του λαού, στο τραπέζι των λεγόμενων διακοινοτικών διαπραγματεύσεων.
- ΑΥΤΟ που οι δύο τελευταίοι ΠτΔ, Χριστόφιας και Αναστασιάδης, ονόμασαν ως «σκελετό λύσης». Βάσει του Κοινού Ανακοινωθέντος της 23ης Μαΐου 2008 του πρώτου με τον Ταλάτ. Και της Κοινής Διακήρυξης της 11ης Φεβρ. 2014 του δεύτερου με τον Έρογλου, που απέρριψαν όλα τα κόμματα πλην ΔηΣυ-ΑΚΕΛ...

- ΑΥΤΟΣ ο «σκελετός λύσης» σημαίνει τον θρίαμβο και το τρόπαιο της μακροχρονίως αταλάντευτης, υποδειγματικά σταθερής κι αναλλοίωτης, επιμονής του τουρκικού επεκτατισμού:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη διζωνική, συνεταιρική, συνιδιοκτησιακή, Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία:
- ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ οι Έλληνες Κύπριοι το κράτος τους, στα τ/κ όργανα της Τουρκίας: Στο παράνομο κατοχικό Ψευδοκράτος της Τουρκίας, νομιμοποιούμενο και μετονομαζόμενο σε Συνιστών Κράτος (ή συνιστώσα πολιτεία) ώστε να καταστεί, με την ελληνική υπογραφή παράδοσης, ο νόμιμος, ο επί ίσοις όροις, ο «ισότιμου καθεστώτος», με «πολιτική ισότητα 18%=82%», συνιδιοκτήτης, συγκυρίαρχος, συνιδρυτής, του νέου κρατικού μορφώματος, διζωνικού συνεταιρισμού, ονόματι Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»).
Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η Τουρκία, μετά τον Αττίλα-1 και την 1η Πενταμερή της Γενεύης του Αυγούστου 1974 μέχρι λίγες ώρες πριν τον Αττίλα-2, με τους Κάλαχαν Βρετανίας, Γκιουνές Τουρκίας, Γ. Μαύρο Ελλάδος, Γλ. Κληρίδη Ε/κ και Ρ. Ντενκτάς Τ/κ,
- πέτυχε φέτος, μετά από 43 χρόνια, επί προεδρίας Ν. Αναστασιάδη, για 2η φορά στις 12 Ιανουαρίου 2017 και τώρα, 28η Ιουνίου, 3η φορά τον στόχο της για Πενταμερή. Την οποίαν απέρριπταν επί 43 χρόνια όλοι οι προηγούμενοι ΠτΔ και όλα τα κόμματα.
- ΕΚΕΙ, στο Κρανς Μοντάνα, ο κύριος στόχος της είναι να κατοχυρώσει και να "κκοτσιανιάσει", υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ, και με τη Βρετανία και την Ελλάδα επί πλέον,
(α) τη «μόνη λύση»: της παράδοσης της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία και
(β) τους νέους… εκσυγχρονισμένους όρους (έναντι των «αναχρονιστικών Εγγυήσεων») για τον μόνιμο έλεγχο της Άγκυρας επί της Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»).
- ΚΑΤΑ τρόπον ώστε αυτή η Ε.Κ.Ο. ν’ αποτελεί πλέον, αφ’ ενός το νόμιμο προτεκτοράτο της Τουρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οργάνων και των θεσμών της κι αφ’ ετέρου τον ασφυκτικά ελεγχόμενο από την Άγκυρα, μέσω των Τ/κ συνιδιοκτητών και συγκυρίαρχων, «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ΑΟΖ και στις όποιες (Τριμερείς ή άλλες) σχέσεις με τα πέριξ κράτη.
Τ Ρ Ι Τ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΚι επειδή όλοι γνωρίζουν, ή βασίμως υποπτεύονται, ή εγκύρως πληροφορούνται από τις δημοσκοπήσεις των διαθέσεων της εν Κύπρω ελληνικής πλειονότητας, ότι,
- ούτε το είδος & περιεχόμενο της συγκεκριμένης «λύσης»,
- ούτε οι όποιοι «εκσυγχρονισμοί» του Αττίλα είναι δυνατόν να εγκριθούν απ’ τον λαό,
- γι’ αυτό, δεν είναι αβάσιμη και η υποψία ότι θα μεθοδευτεί διαδικαστικά ακόμη και η παράκαμψη του… σκοπέλου κάποιου δημοψηφίσματος, με αναβολή, χρονική μετάθεση ως «πάρατζιει» του «τελικού σχεδίου λύσης»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Μαλλον κρας μοντανα πρεπει να το ονομασουμε οπως λεμε κρας τεστ στις δοκιμες τρακαρισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.