29/6/17

Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι σκότωσαν 10 Τούρκους στρατιώτες σε Σιρνάκ και Χακκάρι

«Ανταρτικές δράσεις στο Σιρνάκ και το Χακκάρι»
Σημερινή ανακοίνωση του στρατιωτικού τομέα του PKK, (HPG-BİM) αναφέρει ότι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 10 Τούρκους στρατιώτες.
«Στις 27 Ιουνίου η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε ορεινές περιοχές στο Χακκάρι. Μετά το βομβαρδισμό στις 4 το απόγευμα, ο τουρκικός στρατός προέβη σε επιδρομή στην περιοχή με ελικόπτερα Σικόρσκι. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσής τους οι δυνάμεις επιτέθηκαν στον εχθρό σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν. Ο εχθρός έφυγε για να ξαναγυρίσει στην περιοχή στις 19:30. Στη σύγκρουση που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες».

Με παρόμοιες δράσεις, σημειώνει το ανεπίσημο πρακτορείο των Κούρδων, ‘Firat’, σκοτώθηκαν άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες κατά τις 28 Ιουνίου στο ύψωμα ‘Λεϊλέκ’ (Leylek) στην Σεμτζινάν (Şemzinan- τουρκικά Şemdinli) και στην Τσουκούρτζα.

Επίσης, στην επαρχία Σιρνάκ σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, οι Κούρδοι αυτονομιστές σκότωσαν τρεις Τούρκους στρατιώτες και σε δράσεις στην επαρχία Μπιτλίς στις 28 Ιουνίου σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.