14/5/17

Αυτοί πυραύλους, εμείς «Survivor»!

Φαήλος Κρανιδιώτης
Ούτε σχοινί μπουγάδας δεν θα φτιάχνουμε και τα μεμέτια δεν θα χρειαστούν όπλα
Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Οι Τούρκοι φτιάχνουν από πιστόλια, τυφέκια και πολυβόλα, τεθωρακισμένα, UAV, αεροπλάνα και δορυφόρους έως πυραύλους. Εκτόξευσαν έναν προ ημερών. Το τουρκικό βαθύ κράτος πήρε καλά το μάθημα του εμπάργκο αμερικανικών όπλων (1974-1977), έργο πατριωτών, όπως ο Γιουτζήν Ρωσσίδης και ο Αριστείδης Καρατζάς, όταν είχαν φτάσει να κανιβαλίζουν άρματα και αεροπλάνα. Οι στρατηγοί είπαν «ποτέ πια» και άρχισε η μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, με τεράστιες επενδύσεις σε χρήμα, μυαλά, διεθνείς συνεργασίες, εμπλοκή των πολυτεχνείων και των πανεπιστημίων τους. Εμείς καταργούμε την αριστεία, τις εισαγωγικές εξετάσεις και έχουμε εμπιστευτεί την Παιδεία σε πνευματικούς κατσαπλιάδες.


Το ελαφρύ κι εξόχως επιφανειακό κράτος μας οδηγεί στον τάφο την πολεμική μας βιομηχανία, που σε κάθε σοβαρή χώρα είναι η αιχμή του δόρατος της αληθινής ανάπτυξης, της εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας. Πυραύλους αυτοί, τουρκικό «Survivor» εμείς.

Το δοβλέτι των Βαλκάνιων ψιλομαρξιστών και των νεοφιλελεύθερων κρατικοδίαιτων (!) ρεμπεσκέδων ουδόλως ενδιαφέρεται αν σε λίγο δεν θα φτιάχνουμε ούτε στρακαστρούκες, μανταλάκια ή σχοινί μπουγάδας. Αφού «πάει καλά» ο τουρισμός, ας πάει και το παλιάμπελο. Το γεγονός πως οι Τούρκοι μπορούν να χτυπούν με κατευθυνόμενα βλήματα από τη μία ακτή του Αιγαίου στην άλλη, προχωράνε στον δρόμο της πυρηνικής ενέργειας και παράγουν εν γένει βαρέα σύγχρονα όπλα εκφεύγει της ανάλυσης του Μαξίμου και της Πειραιώς. Καθώς το καλαμάκι του Καρανίκα φέρνει βαθύνοες βόλτες μέσα στο παχύ καϊμάκι του φραπόγαλου και η στέβια λειώνει στο πράσινο τσάι του γόνου, ίσως τους έρθει καμιά επιφοίτηση.

Την πολεμική βιομηχανία επί χρόνια «πράσινοι» και «μπλε» την αντιλαμβάνονταν κάτι σαν την Ολυμπιακή. Χώρος για ρουσφέτια, όπου στοιβάζονταν ημέτεροι. Ανάμεσα όμως στους διορισμένους ταβλαδόρους υπήρχαν και υπάρχουν στην ΠΥΡΚΑΛ, στην ΕΒΟ, στην ΕΛΒΟ και στην ΕΑΒ ειδικευμένοι τεχνίτες, μηχανολόγοι, αεροναυπηγοί κ.ά., άνθρωποι με γνώση και μεράκι, που ξέρουν να φτιάξουν κάννες, κλείστρα, τεθωρακισμένα, φορτηγά, αεροπλάνα, πυρομαχικά.


Οι τροϊκανοί και διάφοροι ημέτεροι ηλίθιοι ήθελαν να τους κλείσουν, παρότι και μισθολογικά και σε αριθμό προσωπικού έχουν πια φορέσει όλες οι αμυντικές επιχειρήσεις το στενό κοστούμι των Μνημονίων. Με αγώνα πολλών, έσχατου και πλέον ανάξιου λόγου του γράφοντος, προσωρινά διασώθηκε ο σκληρός πυρήνας απ’ ό,τι απέμεινε στην ελληνική βιομηχανία, τα κουφάρια της οποίας είναι διάσπαρτα στην Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης, στις διάφορες ΒΙ.ΠΕ. σε όλη τη χώρα. Ο γερμανικός καταμερισμός εργασίας και η παγκοσμιοποίηση αφήνουν θέση μόνο στην εστίαση, στον τουρισμό, και στους εισαγωγείς του κινεζικού καταναλωτικού κατιμά και των τευτονικών όπλων. Διότι, όταν λαδωνόσαντε, που λέει και Μοραΐτης φίλος, από τους Αλαμανούς, ήντουνε καλά και άγια, αρκεί να δουλεύουν οι δικοί τους μηχανικοί και εργάτες κι εμείς να παίρνουμε ζεστό το άρμα, χωρίς πολλές κουβέντες αλλά παγκουί.

Η επανεκκίνηση της πατρίδας θέλει χρήμα για αληθινές επενδύσεις και κυρίως επένδυση στην Παιδεία, με διασύνδεσή της με την πολεμική βιομηχανία. Ολες οι υπανάπτυκτες χώρες που πεινάνε και μας ζηλεύουν, Ελβετοί, Αυστριακοί, Σουηδοί, Ισραήλ κ.ά., έχουν αιχμή τους την πολεμική βιομηχανία, συνδεδεμένη με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα. Οταν φύγουν οι Εξαρχειώτες κατσαπλιάδες και οι χλεχλέδες φεουδάρχες γραμματοκομιστές των οδηγιών, και μια εθνική ηγεσία θα εμπνεύσει σταθερότητα με αυστηρό κράτος, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, έκρηξη δημιουργικότητας σε μια πειθαρχημένη Παιδεία, τότε θα έρθει χρήμα για επενδύσεις.
Κι ένα μέρος τους πρέπει να είναι προσανατολισμένο στα προϊόντα άμυνας υψηλής τεχνολογίας. Αλλιώς, είπαμε, ούτε σχοινί μπουγάδας δεν θα φτιάχνουμε και τα μεμέτια δεν θα χρειαστούν όπλα. Εχουν ήδη προφυλακές διάσπαρτες στη χώρα, και τις επιδοτούμε κι από πάνω.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
dimokratianews.gr

22 σχόλια:

  1. Mr. Kanidiotis, I don't worry about all these. I am sure Nikos Pappas has a plan to destroy them from the space when his "space program" is implemented. Why go through the effort that every other country does to defend their borders..... we are way smarter than all of them together.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Panos Katakouzinos, υπάρχει λόγος που οι απαντήσεις σου είναι γραμμένες σε γλώσσα μη-Ελληνική;

    Και μία ερώτηση προς την ομάδα διαχείρισης του blog: Μπορούμε να αναρτούμε απαντήσεις γραμμένες σε άλλη γλώσσα μη-Ελληνική; Αν ναι, υπάρχουν κάποιες γλώσσες «αποδεκτές» και κάποιες «μη-αποδεκτές»; Αν πχ από εδώ και πέρα απαντώ σε άπταιστα Αραβικά (με την παραδοσιακή γραφή φυσικά) θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pointman με τα greeklish και τα κεφαλαία εγώ έχω πρόβλημα. Μπορέι κάποιος να έχει γεννηθεί στο εξωτερικό και να μην είναι εξοικειωμένος με τη ελληνική γραφή.
      Τώρα για τα αραβικά, τι να σου πώ, επιλέγεις και το ακροατήριό σου από το σύνολο των αραβόφωνων Ελλήνων που διαβάζουν Ινφογνώμωνα.

      Διαγραφή
    2. @ Andpik, ευχαριστώ για την τάχιστη απάντησή σου. Ασφαλώς και θα ήταν αποδεκτή μία απάντηση ενός Έλληνα ομογενή που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό και δεν είναι εξοικειωμένος με τη Ελληνική γραφή - αυτό όμως θα περιλαμβάνει και τους ομογενείς της Ρωσίας και να δω τότε πως θα αντιδρούσε το blog σε απαντήσεις σε άπταιστα Ρωσικά με κυριλλικούς χαρακτήρες. Ή πχ στα Αλβανικά, ή στα Πορτογαλικά / Βραζιλιάνικα…

      Ασφαλώς και υπήρξαν Ελληνάρες Ήρωες (το «Η» κεφαλαίο) κατά την διάρκεια της Ελληνικής Ιστορίας που δεν μιλούσαν καν Ελληνικά - όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά επειδή μεγάλωσαν σε σκλαβωμένες γεωγραφικές περιοχές και δεν είχαν την ευτυχία να διδαχθούν την Ελληνική. Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, θεωρείς πως κάποιος ομογενής που ΜΠΟΡΕΙ να διαβάσει και κατανοήσει Ελληνικό κείμενο (πχ το ανωτέρω του Φαήλου Κρανιδιώτη), δεν μπορεί να συντάξει απάντηση δύο προτάσεων στα Ελληνικά; Αλήθεια…;

      Διαγραφή
    3. @Pointman.
      I was born and educated in Greece but live in the US since the 90s. Even after all these years, I haven't and will never lose the masterful use of the Greek language. Its just not possible.

      The explanation of using English on my commenting is very simple. I am using a "corporate" laptop and I am not allowed to modify the software image to the slightest. Not even installing multiple languages. I hope this answers your question. With all that being said, if you still want to start responding in Arabic, I will miss reading your responses which I must say are always insightful.

      Διαγραφή
    4. هل كل ما يمكنك التحدث باللغة العربية؟ لقد ادعت أنه يجيد.

      Διαγραφή
    5. أنت كاذب ومتستر أيضا. مجموعة سيئة

      Διαγραφή
    6. أنا لا أتكلم العربية، وأنا أكل البازلاء.

      Διαγραφή
    7. @pointman.
      You just don't have guts. If you had or even know what that means you should have written your response calling me a LIAR and a FOOL without having your facts wright. I have been civilized with you so far but apparently you don't deserve it. I have wasted enought time with you and this blog or its readers do not deserve your wasted space.
      I suggest you read the article again, that if you even read it the first time, you might learn something.

      My apologies to the rest of this blog's readers for the wasted space and having to read through the meaningless back and forth with pointman. I should had ignored him in the first place.

      Διαγραφή
    8. Πάντως κ. Pointman διαλέξατε και ένα ωραίο ψυεδώνυμο...τι να πώ...Ελληνικότατο!

      Διαγραφή
    9. Πάνο, προσωπικά δεν μ' ενοχλούν τα αγγλικά, δεν έχω κόμπλεξ με την γλώσσα μου. Αλλά αν προτιμάς ελληνικά μπορείς να δοκιμάσεις αυτό εδώ, http://www.greeklish-to-greek.gr/
      Γράφεις σε γκρίκλις, μετατρέπει σε ελληνικά, copy-paste, τελειώσατε.

      Διαγραφή
    10. @ Panos Katakouzinos 15 Μαΐου 2017 - 12:00 π.μ.

      γράφεις: "I should had IGNORED him in the first place" ... there you go kid; good point! Let go of him!

      Θα σου πω - όμως - μια μικρή ιστορία (ανέκδοτο) κι εσύ θα καταλάβεις αμέσως:

      Δυο Αμερικανιδούλες (όχι στο Παρίσι... χαχαχα!) πάνε να δούνε - λέει - μια αισθησιακή ταινία οπότε, μερικά λεπτά μετά την έναρξη, γυρίζει η μία (Suzan) και λέει - με σιγανή φωνή - προς την άλλη (Evelyn):

      Suzan (φουριόζα): Evelyn, the guy next to me is masturbating!
      Evelyn (ατάραχη): IGNORE HIM!
      Suzan (φουριόζα): But I cannot; he is using my hand!!!

      «Δη Έντη του» (The End)... χαχαχα!

      Διαγραφή
    11. Pointman, please do not divert the core of the article to a pointless discussion. I you do not speak English, please ask the Info to translate. There are numerous articles in other languages which makes it easier for me to share with friends who are not Greek and making our views known.
      Now, if you had shown the same enthusiasm protesting all the educational changes our government has implemented the past few months, I would almost believe you cared.
      Back to the article, it would come a day where Imia will be remembered as our last change to stop Turkey.

      Διαγραφή
  3. Η πολεμική βιομηχανία ειναι συνάρτηση της υπόλοιπου ελληνικής βιομηχανίας που θνησκει απο τη μεταπολίτευση και μετα οχι λόγω της τεμπελιάς των εργαζομένων και της ανικανότητος αλλά λόγω της αντεθνικής μας αστικής τάξεως και της ξένοδουλειας σύμπαντος του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.Εν αντιθέσει η τουρκική βιομηχανία ειναι ακμάζουσα σε όλους τους τομείς παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γείτονες.Ο προσανατολισμός της ελληνικής οικονομίας εν σύνολο απο τη μεταπολίτευση και μετα ειναι άκρως προβληματικός.Το πληρώσαμε με μνημόνιο αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε να το θεραπεύσουμε με περισσότερη δόση του αιτίου που μας οδήγησε εις αυτο και με συνταγές που αποβιομηχανοποίουν τη χώρα προς την κατεύθυνση περισσότερου εκτουρκισμού και υπηρεσιών οπως μας προτείνουν οι διευθύνοντες Δ.Ν.Τ-ΕΕ.Ευχομαι να μη το πληρώσουμε αμυντικά πάντως οικονομικά θα το πληρώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο που ο σαμαρας με τον βενιζέλο και τον στουρνάρα , στείλαν στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο της αμυντικής βιομηχανίας .Τοτε ΕΑΣ , ΕΑΒ ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ ανακαλύψαν οι παραπανω αστερες οτι είχαν "παρανομες χρηματοδοτησεις" απο το κράτος και επρεπε να διαλυθουν , να εκποιηθουν και να τεμαχιστουν! Τοτε κ.Φαήλο ήσασταν σύμβουλος του σαμαρά ? Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται "φιλοευρωπαϊσμός" και το 90% των κομμάτων στην Ελλάδα πάσχουν από αυτό, άρα και ο Φαηλος.

      Διαγραφή
  5. Ο Ερντογάν όταν ανέλαβε την εξουσία είχε ανάλογα προβλήματα διαφθοράς στις προμήθειες στρατιωτικού υλικού με την Ελλάδα. Πίεσε λοιπόν στην κατεύθυνση του να σταματήσει να αγοράζει έτοιμα προϊόντα κατασκευασμένα στο εξωτερικό και να προμηθεύεται συστήματα κατασκευασμένα στην Τουρκία.

    Όταν δε μεγάλοι κατασκευαστές επικαλέσθηκαν το σοβαρό πρόβλημα της ποιότητας τους απάντησε ότι με δικά Τουρκικά λεφτά θα αγοράζονταν και οι Τούρκοι ξέρουν να πληρώνουν τα λάθη τους όταν τα προϊόντα θα είναι Τουρκικά.

    Αυτό έγινε το 2004 περίπου. Σήμερα, 13 χρόνια μετά, παράγει Αεροπλάνα, βαπόρια, υποβρύχια, οχήματα, άρματα και σχεδιάζει και υψηλής τεχνολογίας κατασκευές (rail gun).

    Τόσο θα πάρει και σε εμάς εάν ξεκινήσουμε σήμερα, ίσως και κάτι λιγότερο, αρκεί να μην επιμένουμε στο επόμενο Λιακουνάκο που θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....δεν ξερω ποιο απο τα δυο κανει την μεγαλύτερη ζημιά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλλον προβλεπουν ότι το survivor είναι πιο χρησιμο και αναγκαιο αφου συνηθίζεις να μην τρως τιποτα παρα μονον ελαχιστο ρυζι και καμμια φλυδα από καρυδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)"Πρόδρομος Μποδοσάκης Αθανασιάδης.
    Ο Πρόδρομος «Μποδοσάκης» Αθανασιάδης (περ. 1890 — 18 Ιανουαρίου 1979) ήταν Έλληνας επιχειρηματίας με χημικές βιομηχανίες, υαλουργεία, ναυτιλιακές εργασίες, οινοπνευματώδη, ορυχεία και μεταλλεία, πυρομαχικά, που κάλυπταν το 35% του βιομηχανικού δυναμικού της χώρας.
    Σημαντική ήταν η προσφορά του στον πόλεμο του ’40, όταν τα αποθέματα πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ για τα οποία ο ίδιος ο Μποδοσάκης είχε μεριμνήσει ενισχύουν τον ελληνικό αγώνα. Χωρίς αυτά, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα διότι τα υπάρχοντα πυρομαχικά της ελληνικής κυβέρνησης επαρκούσαν μόνο για ένα μήνα και η προμήθεια από το εξωτερικό θα έπαιρνε τουλάχιστον έξι μήνες."
    Όταν αποβίωσε ο Μποδοσάκης, ο μεγαλύτερος Έλληνας βιομήχανος, άφησε την περιουσία του στο κράτος και το κράτος (επί ΠΑΣΟΚ) μεσα σε λίγα χρόνια χρεοκόπησε τό μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα της χώρας.

    2)Θα έπρεπε να έχουμε ισχυρή και κερδοφόρα πολεμική βιομηχανία, να παράγουμε άφθονα πυρομαχικά και οπλικά συστήματα, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αλλά έχουμε διαχρονικά άθλιες αλλά και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες που αποτρέπουν κάθε επένδυση. Ποιός μεγαλοεπιχειρηματίας τολμάει να επενδύσει, όταν κινδυνεύει να του αρπάξουν και να του δημεύσουν την περιουσία του? Η ζημιά που έχει γίνει σε αυτήν την χώρα, από τις κυβερνήσεις του "σοσιαλιστή" Ανδρέα αλλά και της "Μνημονιακής εποχής" των τελευταίων ετών είναι ανεπανόρθωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.