12/5/17

Το success story της Κύπρου στο πρόγραμμα «χρυσή βίζα»

Συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Κύπρο. Για να μπορεί κανείς να αιτηθεί άδεια παραμονής στη χώρα, πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων ή 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων ή εταιρειών.
Κεφάλαια 4 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην κυπριακή οικονομία τον τελευταίο χρόνο, χάρις στο πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής («χρυσή βίζα») σε πολίτες εκτός Ε.Ε., που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μέγεθος που αντιστοιχεί στο 25% του ΑΕΠ της χώρας, με αποτέλεσμα το σχετικό πρόγραμμα να θεωρείται το πλέον προσοδοφόρο μεταξύ των υπολοίπων χωρών του μεσογειακού Νότου που «τρέχουν» ανάλογες πρωτοβουλίες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.
Μάλιστα, η επιτυχία αυτή έχει προκύψει, παρά το πολύ υψηλό όριο επένδυσης που έχει τεθεί, καθώς για να μπορεί κανείς να αιτηθεί άδεια παραμονής στην Κύπρο, πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων, ή 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων, ή εταιρειών. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των επιδόσεων του κυπριακού προγράμματος, αρκεί να επισημανθεί ότι στην Ελλάδα το σύνολο των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2016 δεν ξεπέρασε τα 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1,5% του ΑΕΠ της χώρας
.
Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Για να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα και στο τέλος ιθαγένεια αρκεί να έχει εισέλθει λάθρα στην χώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.