24/5/17

S&P: Υποβάθμιση μετοχών Noble - Πτώση 30% των μετοχών της

Σταμάτησε την Τρίτη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Noble Group, οι οποίες πραγματοποίησαν βουτιά κατά περίπου 30% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, μετά την προειδοποίηση της Standard & Poor`s ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιθανή στάση πληρωμών.
Η εταιρεία έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, της υποβάθμισης της αξιολόγησης της και των ισχυρισμών για χρήση ασυνήθιστων λογιστικών πρακτικών. 
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P ανακοίνωσε ότι η εταιρεία η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών κατά τους επόμενους 12 μήνες εάν συνεχιστούν οι ζημίες και δεν αποκατασταθεί η κερδοφορία της.
Επίσης, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Noble κατά τρεις βαθμίδες.
"Η Noble θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας στους επόμενους 12 μήνες εάν η εταιρεία που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, συνεχίσει να καταγράφει ζημιές και δεν είναι σε θέση να σταθεροποιήσει την κερδοφορία της", υπογραμμίζει ο οίκος.
"Οι αρνητικές προοπτικές για τη Noble αντικατοπτρίζουν το ενδεχόμενο η εταιρεία να αντιμετωπίσει πίεση και αδυναμία πληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων μέσα στους επόμενους 12 μήνες", σημειώνει.
Η Noble χρειάζεται πιστώσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από το τέλος του επόμενου μήνα, λόγω της ωρίμανσης χρέους ύψους 620 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μετοχές της της εταιρείας κατέρρευσαν μέχρι και 32%, κατά το πρώτο ημίωρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαπραγμάτευση τους όταν η τιμή της μετοχής υποχωρούσε κατά 28%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.
Η Noble ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές διακόπηκαν εν αναμονή ανακοίνωσης. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές σχεδόν 130 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο και ανέφερε ότι δεν θα επιστρέψει στην κερδοφορία τουλάχιστον μέχρι το 2018-2019.
Τον περασμένο Φεβρουάριο οι μετοχές της εταιρείας πραγματοποίησαν ράλι όταν ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή, με το Bloomberg News να αναφέρει ότι είναι ο κινέζικος όμιλος China`s Sinochem.
Πηγή: ΚΥΠΕ, http://capital.sigmalive.com/story/12724692#sthash.mDwkUAyc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.