4/5/17

Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν το θέμα της πώλησης των S-400

REUTERS/OSMAN ORSAL
«Το θέμα συζητήθηκε,όπως και άλλα ζητήματα, που αφορούν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση στο τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας έγινε σε θετικό κλίμα» (φωτ. αρχείου).
Το ζήτημα της πώλησης στην Τουρκία συστοιχιών πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 απασχόλησε τις συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. 
«Το θέμα συζητήθηκε,όπως και άλλα ζητήματα, που αφορούν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση στο τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας έγινε σε θετικό κλίμα».
Σύμφωνα, με πληροφορίες ορισμένων πηγών που έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο θέμα και επικαλείται το πρακτορείο Tass, στο ζήτημα της πώλησης των S-400 στην Τουρκία υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. Η Τουρκία επιδιώκει να διασφαλίσει τους πιο ευνοϊκούς όρους, που σχετίζονται τόσο με την τιμή αγοράς, όσο και με την παράδοση τμήματος της τεχνολογίας και την απο κοινού κατασκευή μερικών τμημάτων των S-400. Η Ρωσία προς το παρόν αυτό που επιδιώκει είναι να πωλήσει τα συστήματα αυτά, χωρίς να επιβαρύνει το συμβόλαιο πώλησης με πρόσθετους όρους.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Tass, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.