26/5/17

O Dimitri λέει ότι "φταίνε οι άλλοι" για το χρέος - Δείτε τι απαντά ο Παντελής Λαζαρίδης

".... όλοι οι άλλοι έχουν συμφέρον να διευθετηθεί η βιωσιμότητά του."
Όχι κύριε υμνητά "όλων των άλλων". Το χρέος σχεδιάστηκε για να μην γίνει ποτέ βιώσιμο, και να παραμείνει η χώρα χρέους υποτελής επ΄ αόριστον.
Ενδιαμέσως φυσικά ουδείς εξ "όλων των άλλων" δέχεται "ότι βάζουμε σε τάξη τα του οίκου μας" ώστε να γίνεται μονόδρομος η τεχνική των μνημονίων, και να σωθούμε από το χρέος. Βέβαια το μόνο που προκύπτει είναι να πτωχοποιείται η χώρα και οι πολίτες, να πωλείται η υπάρχουσα δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής και να προγραματίζεται συντόμως και η μεγάλη ληστεία των ενεργειακών πηγών της χώρας.
Και όλα αυτά για να γίνει βιώσιμο το χρέος !!!!!!
Κατά τα άλλα, "Μένουμε Ευρώπη". Δηλαδή Βερολίνο.

Παντελής Λαζαρίδης26 Μαΐου 2017 - 3:07 μ.μ.
Αυτό είναι το επόμενο παραμύθι σας. Ότι για όλα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι και οι εγχώριοι ευρωλιγούρηδες και ότι η λύση είναι η έξοδος από την Ευρώπη και η παρηγοριά στην αγκαλιά του αφέντη σας σουλτάνου.
Το χρέος δεν σχεδιάστηκε όπως λες. Προέκυψε, από την υπερδανεισμό του κράτους για τα 210 δις που έδωσε ως κρατική συμμετοχή στις συντάξεις (μόνο από το 2000 και μετά), από τους κρατικοδίαιτους κομματικούς στρατούς -όπως αυτός που ανήκεις- από τους Καλογρίτσες και τους Μπόμπολες που τους διαγράφετε τα χρέη κλπ
Η κατάσταση στο χρέος επιδεινώθηκε από τις εγκληματικές ενέργειες της περιόδου Τσίπρα-Βαρουφάκη που μας κόστισαν 90+ δις.
Είσαστε οι πιο ξενόδουλοι, οι πλέον προσκυνημένοι για να κρατήσετε την καρέκλα και μιλάς αππό πάνω; Μας περνάς για ηλίθιους;

Σχόλια στην ανάρτηση: 
Ηττα με μακροπρόθεσμες συνέπειες

39 σχόλια:

  1. τι κακο πραγμα ειναι αυτο !!! Νομιζω οτι και οι δυο εχετε δικιο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποιος νομίζω δεν αντέχει τον διάλογο.....ααα αυτά τα 90 δισ, μπορείτε να τα αναλύσετε? δεν φαντάζομαι να συμπεριλαμβάνετε στα 90 δισ και την αναχρηματοδότηση του χρέους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είπαμε, μάθαμε το μάθημα μας.

    Εμείς φταίμε, είμαστε απατεώνες, τεμπέληδες, όλη μέρα στα μπουζούκια (ως είπε ο επί της γερμανικής διαφάνειας σας Μπάκουρης).

    Και καλά μας κάνει η Μέρκελ σας αφού είμαστε ως έλεγε unique case και μαζί με τον ψυχοπαθή του ΔΝΤ τον φίλο σας Τόμσεν αποφάσισαν να μας "σώσουν".

    Με την "σκύλλα" τότε Υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέχτερ να ουρλιάσει, the Greeks must starve. Και εσάς να άδετε, "όλοι μαζί μπορούμε”.

    Περιττεύει να παρατεθούν στοιχεία για τη σκευωρία του ΓΑΠ και όλων των μετέπειτα, για υποδούλωση και δήμευση του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τη λίστα που έφτιαξε ο Σαμαράς σας τον 12/2014 και που εκλήθη να υλοποιήσει ο Αλέξιος σας, δίδοντας τον εθνικό πλούτο με όλους συναινούντες να ξεπουλιέται για 99.

    Και εσείς θρασύτατα άδετε άνευ αιδούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είπαμε, μάθαμε το μάθημα μας.
    Εμείς φταίμε, είμαστε απατεώνες, τεμπέληδες, όλη μέρα στα μπουζούκια (ως είπε ο επί της γερμανικής διαφάνειας σας Μπάκουρης).

    Και καλά μας κάνει η Μέρκελ σας αφού είμαστε ως έλεγε unique case και μαζί με τον ψυχοπαθή του ΔΝΤ τον φίλο σας Τόμσεν αποφάσισαν να μας "σώσουν".

    Με την "σκύλλα" τότε Υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέχτερ να ουρλιάσει, the Greeks must starve. Και εσάς να άδετε, "όλοι μαζί μπορούμε”

    Περιττεύει να παρατεθούν στοιχεία για τη σκευωρία του ΓΑΠ και όλων των μετέπειτα, για υποδούλωση και δήμευση του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τη λίστα που έφτιαξε ο Σαμαράς σας τον 12/2014 και που εκλήθη να υλοποιήσει ο Αλέξιος σας, δίδοντας τον εθνικό πλούτο με όλους συναινούντες να ξεπουλιέται για 99.

    Και εσείς θρασύτατα άδετε άνευ αιδούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προχτες σε τηλεοπτικο καναλι (δεν θυμαμαι σε ποιο),υπηρχε αναλυτικος πινακας για κάθε κυβερνηση,την διαρκεια της,ποσο παρελαβε και ποσο παρεδωσε.
    Το περισσοτερο χρεος στον μικροτερο χρονο της το δημιουργησε η κυβερνηση Μητσοτακη.
    @ Dimitri,για το αποτέλεσμα εχεις δικιο που θα καταντησουμε και τι θα μας συμβει αλλα η γενεσιουργος αιτια ειναι αυτή που περιγραφει ο Παντελης Λαζαρίδης.
    Μας βολευει σαν ανεύθυνοι πολιτες που ειμαστε να αναζητουμε τον ξενο δακτυλο που φταιει παντα ώστε να μπορούμε να κοιμομαστε ησυχοι χωρις ενοχες.
    Βεβαια ξεχναμε ότι στον Τιτανικο το ιδιο πνιγηκαν αυτοι που ειχαν Α! θεση και αυτοι που εμεναν στο καταμπαρο.
    Το θλιβερο και ανησυχητικο είναι ότι αντι να ομονοήσουμε ξεκινωντας μια πορεια για μπρος,αλληλοσπαραζομαστε ποιος φταιει πιο πολυ και ποθιανου το κομμα φταιει λιγοτερο,ντροπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρόβλημα με τον πίνακα από όσο έχω καταλάβει είναι ότι δεν λέει πότε δημιουργήθηκε το χρέος. Αν δανειστώ τώρα με αποπληρωμή σε 15 χρόνια, το δικό μου δάνειο θα σκάσει στα χέρια άλλου, με δεδομένο ότι θα δανειστεί για τα δικά του ελλείμματα και για το δικό μου το δάνειο. Η συσκότιση είναι ευκολότερη αν δεν δανειστώ εγώ ως κυβέρνηση αλλά δώσω εγγύηση του δημοσίου σε μία ΔΕΚΟ. Δεν καταγράφεται στο χρέος μου, αφού δεν είμαι πρωτοφειλέτης, αλλά όταν δεν θα πληρώσει η ΔΕΚΟ ή όποιος άλλος φορέας έχει την εγγύηση μου, θα κληθώ να πληρώσω ως εγγυητής.

      Διαγραφή
    2. @ af.
      Ηταν αναλυτικοτατο και ξεκινησε με το χρεος των 14 δις που παρεδωσε η δικτακτορια και περιελαμβανε αγορα εξοπλιστικών ενώ για κάθε διακυβερνηση διευκρινιζε ποια ποσα αντιστοιχουσαν σε προηγούμενες υποχρεώσεις κάθε είδους.
      Δυστυχως επρεπε να το 'καδραρω'.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη

    Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την προβολή. Θα μεριμνώ να έχετε πάντοτε κάτι για αυτό τον σκοπό.

    Ο κ. Λαζαρίδης ομιλεί συνολικά περί χρέους. Εγώ αναφέρθηκα μόνο στην επιτυχημένη διευθέτηση εκ μέρους των "πιστωτών", μετά το 2010.

    Υπενθυμίζω ότι έχει διαλυθεί η Ελλάδα μέσα σε επτά χρόνια, έχουν πληρωθεί περί τα 60 δίς σε τοκοχρεωλύσια, και το χρέος αυξήθηκε στα 312 δίς, παρά το εγκληματικό PSI που ανήλθε συνολικά στα 60 δίς περίπου. Τόσο μεγάλη επιτυχία.

    Ευχαρίστως δέχομαι οποιαδήποτε εξήγηση του θαύματος, που αποδεδειγμένα οφείλετε σέ "όλους τους άλλους", πλήν των Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν την νύφη.

    Όσον δε αφορά το πώς φτάσαμε εκεί το 2009, παρά την "θωρακισμένη οικονομία", ρωτήστε τον Τσουκάτο και τους όμοιους του στην άλλη όχθη της πολιτικής πιάτσας. Για τις λεπτομέρειες που αφορούν την εσπερία ρωτήστε τον γίγαντα Μπαρόζο.

    ΥΓ
    Αντιλαμβάνομαι το πικρόν της υποθέσεως, αλλά η καραμέλλα των 90 δίς, λόγω αριθμητικής, δεν κολλάει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να κολλήσει Dimitri, γιατί δεν βλέπεις την προδοσία στο 3ο και το 4ο μνημόνιο, όπως έβλεπες στις προηγούμενες υπογραφές.
      Αν βγάλεις τα γυαλιά, θα τα δει όλα και μάλιστα μια χαρά.

      Διαγραφή
    2. Δεν κολλάει, κ. Καλεντερίδη.

      Η καραμέλλα περί 90 δίς αφορούσε την φανταστική ζημιά στην εθνική οικονομία λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης το 2015. Δεν αφορά αύξηση του χρέους, για το οποίο αναφερόμαστε.

      Παρόλα ταύτα γράψτε για ένα αρθρο για αυτά τα 90 δίς, να σχολιάσουμε γιατί τώρα έχουμε επάρκεια στοιχείων για να φανεί το χονροειδές του ψέμματος.

      Διαγραφή
    3. Dimitri δεν μας έχεις πει τί θα έπρεπε να είχαν κάνει οι κυβερνήσεις μετα το 2010;

      Διαγραφή
    4. Ιωάννης Κ.

      Κατ΄αρχήν δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές το 2009, έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλά περιθώρια να αποφύγουμε την χρεωκοπία.

      Μετά το 2010 έπρεπε να μείνουμε στην μοναδική γραμμή άμυνας, στην συναινετική διαγραφή μέρους του χρέους από τις ιδιωτικές τράπεζες. Μετά την απάτη του PSI που μετέτρεψε το ιδιωτικό χρέος σε χρέος των κρατών της ΕΕ, η χώρα έχει εγκλωβιστεί στη φυλακή της ΕΕ με δεσμοφύλακα την Γερμανία, η οποία φυσικά ουδέποτε θα εγκρίνει την διαγραφή έστω και ενός Ευρώ.

      Σε κάθε περίπτωση η μόνη λύση είναι η διαγραφή του χρέους, τουλάχιστον κατά 50%. Αυτό δυστυχώς εκεί που φτάσαμε γίνεται μόνο με χοντρό καυγά. Από ποιόν όμως ;

      Σε κάθε περίπτωση η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη.

      Διαγραφή
    5. Σε ρώτησα για μετα το 2010 δηλαδή μετα την υπαγωγή μας στον Μηχανισμό Επιτροπειας απο τον Γιωργάκη.

      Διαγραφή
  7. Έλεος, τα 90 δις προκύπτουν από την ζημία στην οικονομία και τους κεφαλαιικούς ελέγχους, ή μήπως οι ζημίες των επιχειρηματιών δεν μετράνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει το ερώτημα γιατί δεν υποβάθμισαν σταδιακά την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης, αφού γνώριζαν τι γινόταν, αλλά το έκαναν απότομα;
    Γιατί τα κράτη της ΕΕ επιλέγουν συστηματικά να χρηματοδοτούν ένα τελείως χρεοκοπημένο κράτος;
    Η απάντηση του Dimitri νομίζω απαντά σε αυτά, ενώ του Παντελή Λαζαρίδη (ας σπείρουμε εθνικό διχασμό) όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έκαναν απότομα γιατί κανείς δεν περίμενε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα πολιτικοί που για την καρέκλα, μπορούν να διαλύσουν την ίδια τους τη χώρα.
      Το έκανε πρώτος ο ΓΑΠ, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, και δεύτερος ο Τσίπρας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.
      Το παραμύθι των κακών ξένων, δεν περνάει πια.
      Μια ματιά μόνο στην περίπτωση της Κύπρου, φτάνει, για εκείνους που θέλουν να δουν.
      Οι ξένοι όταν βρουν τις πόρτες ανοικτές, μπαίνουν και σε λεηλατούν.
      Δε φταίνε όμως αυτοί.
      Το παιχνίδι αυτό παίζεται έτσι χιλιετίες τώρα.
      Φταίει αυτός που αφήνει τις πόρτες ανοικτές.
      Σταματήστε τη συνωμοσιολογία και ελάτε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στη χώρα, με θάρρος και αυτογνωσία.

      Διαγραφή
    2. Dimitris G. Δεν χρηματοδοτούσαν τα κράτη πριν την κρίση. ομόλογα εκδίδαμε εμείς προς κάθε ενδιαφερόμενο (ιδιώτες και δημόσιους φορείς). Λόγω της συμμετοχής στην Ευροζώνη παίρναμε ένα ΑΑΑ από τους οίκους"αξιολόγησης" και δανειζόμασταν φθηνά. Τότε οι συνετότεροι είδαν ευκαιρία να αποπληρώσουμε δάνεια που είχαμε πάρει με π.χ. 5% λαμβάνοντας άλλα με 1,5%. Αλλά εκτός αυτού δανειζόμασταν για κάθε τι που θέλαμε να κάνουμε. Το σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά το έδωσε ο ΓΑΠ που, και δίκιο να είχε, η διαχείριση του ήταν για τα μπάζα. Μετά, στον γενικό χαμό, φαντάσου σκηνή από ταινία που τρέχουν όλοι να πάρουν τα λεφτά τους από τον χρεοκοπημένο. Μετά την κρίση μας δάνειζαν γιατί θα τους παίρναμε μαζί μας αν βουλιάζαμε, δεν είχαν προηγούμενο πως να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση, ούτε τεχνογνωσία. Και είχαν και μια τσαντίλα διότι, κακά τα ψέματα, βλέπαμε την Ευρώπη σαν μια αγελάδα. Ποτέ δεν θυμάμαι να είχαμε μια συγκροτημένη άποψη για το τί Ευρώπη θέλουμε ή για κάποιο μεγάλο ζήτημα, δεν είχαμε σοβαρό κράτος, και ενώ νόμιζαν ότι γλύτωσαν από την Λίμαν, κόντεψαν να το βρούν από εμάς (από τον ΓΑΠ). Σε τούτο καταλαβαίνω τον Σακροζί που κόντεψε να του επιτεθεί.

      Διαγραφή
  9. Μπορείτε λοιπόν να μου εξηγήσετε γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς, επικαλούμενος τις φράσεις του Τσίπρα και τους όρους που έθεσε, σημείωσε πως αυτά που αναφέρει περί «"λογιστικής έρευνας του χρέους" κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

    Σε όλο τον πλανήτη όταν χρωστάς απογράφεις-ελέγχεις και μετά διαπραγματεύεσαι την αποπληρωμή του. Η Ελλάδα ως χώρα γιατί δεν έχει αυτό το δικαίωμα, ποιος της το στερεί και γιατί αυτό το επέβαλε στον πρώην πρωθυπουργό ???

    Πηγή της δήλωσης του: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=456707

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην κάνουμε απογραφή χρέους.Για να δούμε την γύμνια μας φορά παρτίδα;Με όλο το καλό κόσμο μέσα.Αυτους που μας έσωζαν που μας σώζουν και που θέλουν να μας σώσουν....;Εμείς δε το κάνουμε,δεν πιστεύω ότι μας απαγορεύει κάποιος.

      Διαγραφή
    2. @ Chris Pavlov.
      Ακριβως.Αν αρχισουμε να σκαλιζουμε τον αποπατο θα πνιγουμε από την μποχα.

      Διαγραφή
  10. Η απαρχή του χρέους ξεκίνησε με την αθρώα πρόσληψη 800.000 Δημοσίων Υπαλλήλων την τριετία 1983-1986. Εκεί ξεκίνησαν ολα τα προβλήματα της χώρας (Δημογραφικό, πανωτόκια, πληθωρισμός, ξεκλήρισμα αγροτιάς κ.α).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία πρόσληψη, κανενός δημοσίου υπαλλήλου δεν φταίει για το χρέος αφού οι μισθοί τους έπεφταν στην οιοκονομία και από εκεί το δημόσιο αντλούσε έσοδα.
      Το χρέος δημιουργήθηκε επειδή οι τραπεζίτες σε αγαστή συνεργασία με τους πιό διεφθαρμένους πολιτικούς στην Ευρώπη (υπάρχει η σχετική έκθεση του αρμόδιου ευρωπαικού ινστιτούτου που την μετρά), έβγαλαν το χρήμα εκτός Ελλάδας.
      Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν για να ψηφίζουν εκβιαζόμενοι τους πολιτικούς (ότι δήθεν υπάρχει δημοκρατία) για να κλέβουν τον πλούτο σε συνεργασία με τραπεζίτες και μερικές εκατοντάδες οικογένειες που λυμαίνονται την χώρα.

      Διαγραφή
    2. Η καταστροφή επήλθε μέσα στο ευρώ όταν για να μπούμε χρησιμοποιήθηκαν πλαστά στοιχεία. Αφήσαμε το δικό μας νόμισμα που η απόκτησή του δεν μας κόστιζε και με το οποίο πληρώναμε ένα μεγάλο μέρος του χρέους που ήταν δραχμικό και υιοθετήσαμε ένα ξένο ακριβό μη υποτιμήσιμο νόμισμα που το χρεωνόμαστε αγοράζοντάς το από την ΕΚΤ και με τόκο.

      Διαγραφή
    3. Κιτσάρα, δεν μας είπες που βρίσκει τόσα χρήματα το ΕΠΑΜ; Εφαρμόζετε το σύστημα Σώρρα κι εσείς;

      Διαγραφή
    4. @ Κιτσάρας

      Να τους κάνουμε τότε όλους ΔΥ με 20000 ευρώ μισθό τον μήνα. Το Δημόσιο θα αντλήσει έτσι αρκετά έσοδα για να ξεπληρώσει το χρέος ε?

      Διαγραφή
    5. Κιτσαρα οι μισθοι των Δ.Υ μπορει να επεφταν στην οικονομία αλλα απο την αλλη δεν παρηγαγαν πλουτο... Δανειζομασταν να πληρωνουμε μισθους Δ.Υ και συνταξεις και αυτα τα λεφτα επεφταν στην αγορα... αλλα καθως η οποια Ελληνικη παραγωγη σιγα σιγα εξαυλωθηκε τα καταναλωτικά αγαθα ήταν εισαγωμενα με αποτελεσμα να μην υπαρχει ισοζυγιο εισαγωγων εξαγωγων. Παρε παραδειγμα πως εκλεισαν εργοστασια όπως Εσκιμο - Πιτσος -Ιζολα πχ που κατασκευαζαν στην Ελλαδα ηλεκτρικες συσκευες και γυρισε όλη η αγορα στα εισαγωμενα. Συρικνωθηκε η Αγροτική παραγωγη, και η οποια περιορισμενη βιομηχανια υπηρχε στην Ελλαδα καταστράφηκε. Αν δεν ειχαμε και τον τουρισμό δεν θα ειχαμε καν εισροή κεφαλαιου απο το εξωτερικό..

      Διαγραφή
    6. Τι σχέση έχει η χρηματοδότηση του ΕΠΑΜ ,που πράγματι είναι ένα θέμα με τα λεγόμενα του κ.Κιτσάρα τα οποία είναι ορθά

      Διαγραφή
    7. Ο Κιτσάρας αναφέρθηκε στην πατριωτική την λέει κίνηση του ΕΠΑΜ κ ήθελα να μάθω πόσο πατριωτική είναι και οχι ξενοκινητη

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν ας συνεχίσουμε την κολοκυθιά:
    Πότε πώς και πόσα τα σκαλιά τού χρέους.
    Πότε και πώς και ποιοί πρόλαβαν ή δεν πρόλαβαν να αναχαιτίσουν την αύξηση και την επιδείνωση ή αδράνησαν (εσκεμμένα; από ανεπάρκεια;)τής κατάστασης.
    Και ο κρατικός μηχανισμός ας παραμένει ως είχε, χωρίς εξυγείανση, ας μένει έτσι έρμαιο των ομάδων που διαμόρφωσαν και αναπαράγουν κομματικά κέντρα, αυτό το ξεχαρβαλωμένο ρεζιλίκι που διαφεντεύουν οι κομματοσυνδικαλιστάδες και πού δεν τολμάει να το θίξει ούτε καν να το αγγίξει, μήτε αξιολογητής, μήτε εισαγγελέας.
    Είτε το αυγό το έκανε η κόττα πρώτα, είτε πρώτη η κόττα έκανε το αυγό, το αναπόφευκτο είναι σαφές: Αν δεν σπάσεις τα αυγά ομελέττα δεν γίνεται.
    Και μέχρις στιγμής όχι απλά δεν σπάζει κανείς τα αυγά, αλλά τα θωρακίζουν ακόμα περισσότερο.
    Μέχρι να κλουβιάνουν ολοκληρωτικά και να μάς πνίξει η δηλητηριώδης μπόχα,
    ενώ ακόμα θα ψάχνουμε για τον αίτιο τού χρέους και τής κακοδαιμνίας μας, μέχρι και τον Τρικούπη και τον Δηληγιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προτείνω να μελετήσετε το παρακάτω διάγραμμα καλά.

    https://rwer.files.wordpress.com/2013/03/current-account-greece.png

    Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αν και παραδέχομαι πως χίλιες λέξεις δεν φτάνουν για να διηγηθούν όλη την ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ θέλω να σταθώ στο παρακάτω..
    "και να προγραματίζεται συντόμως και η μεγάλη ληστεία των ενεργειακών πηγών της χώρας"
    Καλό είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχουμε στρατηγική για το μέλλον!
    Εύχομαι Καλή τύχη στον Ελληνισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ***"και να προγραματίζεται συντόμως και η μεγάλη ληστεία των ενεργειακών πηγών της χώρας"

    Καλό είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχουμε στρατηγική για το μέλλον εύχομαι καλή τύχη στον ελληνισμό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το 1981 ο μέσος όρος γεννήσεων στην Ελλάδα ήταν 3 παιδιά ανά οικογένεια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.Για να ανατρψει αυτή τη δυναμική ο Ανδρέας Παπανδρέου, έφερε όλους τους χωρικούς στην πόλη, διοριζοντας τους στο Δημόσιο και προωθώντας απο την άλλη τον Φεμινισμό..Ο παραγωγικός ιστός της χώρας καταστράφηκε και το χρέος άρχισε να καλπάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο στον κ.Λαζαρίδη και σε σας κύριε Καλεντερίδη για την ανάρτηση.
    Η υπόθεση πλέον απαιτεί ψυχίατρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @naias Αν παιςει yputube στείλε λινκ. Για τα εξοπλιστικά δεν θεωρώ οτι ειναι αιτία, θα ψαξω να βρώ καποια παραδείγματα του καθηγητή Ν. Κυριαζή και θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το χρέος "δεν σχεδιάζεται κάπως", έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός σε συνθήκες υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Βέβαια το νεοφιλελεύθερο αφήγημα με τους "κακούς συνταξιούχους" συσκοτίζει ακόμα περισσότερο την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @naias τα παραδείγματα του Κυριαζή το πενταετές εξοπλιστικό προβλέπει δαπάνη 4 τρις δρχ ή ο,8 το έτος Οι ΔΕΚΟ για το 1996 είχαν λειτουργικές ζημίες 586 δις και έλαβαν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,35 τρις δηλαδή 70% περισσότερο από τις ετήσιες εξοπλιστικές δαπάνες του πενταετούς προγράμματος.
    τον Οκτώβριο του 1997 οι υπουργοί Εθνικής οικονομίας και Γεωργίας προέβησαν σε ρυθμίσεις χρεών αγροτικών συνεταιρισμών ύψους 200 δις. Η ρύθμιση αυτή ισοδυναμεί με 30 F-16 και η επιχορήγηση των ΔΕΚΟ με 193 F-16.
    Τα παραπάνω παρατίθενται στο ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΪΑ Ν. Κυριαζή και Λ. Σωμάκου Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ Ιούνιος 1999.
    Επίσης http://www.elzoni.gr/html/ent/059/ent.36059.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.