7/5/17

Goldman Sachs: Το Σίτι θα «παγώσει» μετά το Brexit

Η τράπεζα ετοιμάζεται για μετεγκατάσταση σε Φραγκφούρτη και Δουβλίνο
Η διαδικασία του Brexit θα «παγώσει» το Σίτι του Λονδίνου, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφεϊν. Ο επικεφαλής της «τράπεζας που κυβερνά τον κόσμο», κατά τον βετεράνο οικονομικό συντάκτη και συγγραφέα Μαρκ Ρος, αποκάλυψε ότι η κορυφαία επενδυτική τράπεζα στον κόσμο έχει εκπονήσει «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για τη μετεγκατάσταση από τη βρετανική πρωτεύουσα των περίπου 6.500 εργαζομένων που απασχολεί εκεί.Ο Μπλάνκφεϊν αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι η αμερικανική τράπεζα είχε επαφές με τραπεζικά κέντρα της ηπειρωτικής Ευρώπης και ότι έχει διερευνήσει τις περιπτώσεις διεύρυνσης των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεών της εκεί - στα τραπεζικά αυτά κέντρα συμπεριέλαβε τη Φραγκφούρτη και το Δουβλίνο.

Ο Μπλάνκφεϊν ευχήθηκε να μη χρειαστεί να εφαρμόσει η Goldman Sachs το σχέδιο αυτό. Και εξέφρασε την επιθυμία εκείνου και των επιτελών της αμερικανικής τράπεζας να συνεχίσει απρόσκοπτα τις λειτουργίες της στο Λονδίνο.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζομένους απασχολεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος στη Βρετανία, ο οποίος καταβάλλει στην κυβέρνηση φόρους άνω των 70 δισ. στερλινών (83 δισ. ευρώ) ετησίως. Πρόκειται για το 11,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων της βρετανικής κυβέρνησης.

5 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    “Μειώνεται” λένε η ανάπτυξη (ενώ αυξάνει). Θα πέσει λιμός λοιμός και καταποντισμός στην Αγγλία, θα βουλιάξει η χώρα κτλ. Βροντοφωνάζει το «δημοκρατικό» Euronews
    Στην πραγματικότητα εκείνη που σίγουρα βουλιάζει είναι η ΕΕ.
    Με τον μέγα άνδρα της Τουσκ (πού τον βρήκε και τον διόρισε η Μέρκελ) και με τον συνεχώς σε τρικλιζόμενη ευθυμία, “μέγα άνδρα” της, τον πολυφίλητο Γιούνκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλη μπούρδα θα ακούσουμε για να γελάσουμε;
    Οταν το 80% της παγκόσμιας κινησης κεφαλαίων γίνεται μέσω του σίτι, αυτοί λένε ότι θα πάνε στην Φρανκφούρτη που, οσονούπω μαζί και το παρακρατικό εγκληματικό συνδικάτο με τα αρχικά ΕΕ, καταρρέει!!!
    Πάει πολύς καιρός που μας έλεγαν για τον κομήτη που θα πέσει πάνω στα βρετανικά νησιά εάν οι κάτοικοί τους ψήφιζαν υπέρ του BREXIT...
    Θα βγει αληθινό το προαιώνιο όνειρο της γερμανίας να κυριεύσει όλο τον κόσμο;
    ΟΧΙ διότι ευτυχώς, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι ευρωπαικοί λαοί ανθίστανται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυτταξτε μουρες για μούντζωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η έκφραση του προσώπου αντικατοπρίζει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Με απλά λόγια την κατάσταση της ψυχής του.Καμαρώστε το σκοτεινό πρόσωπο του αξιωματούχου της τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.