3/5/17

Το πρώτο από μια σειρά επεισοδίων με σκοπό την αλλαγή ηγεσίας στο CHP

Ο πρώην Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) Ντενίζ Μπαϋκάλ έριξε προειδοποιητικές βολές με αποδέκτη τον νυν Πρόεδρο του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Συγκεκριμένα, ο Μπαϋκάλ δήλωσε την 1η Μαίου στο CNN Türk: "Εάν ο ηγέτης του κόμματος ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, φυσιολογικά θα είναι αυτός ο υποψήφιος. Αλλά εάν πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, τότε πρέπει να συγκαλέσει ένα έκτακτο συνέδριο για να πει στα μέλη του κόμματος να εκλέξουν αυτά τον προεδρικό υποψήφιο."

Αξιολογώντας το πρόσφατο δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του είπε ότι το CHP πρέπει να επικεντρωθεί στις προεδρικές εκλογές του 2019.
Πρόσθεσε επίσης ότι "το κόμμα πρέπει κάπως να προκαλέσει τον εαυτό του. Πρέπει να εναγκαλιστεί το 49% (ενν. το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα) και να το εμπλουτίσει".
Σημειώνεται, ότι το τακτικό συνέδριο του CHP με αντικείμενο την εκλογή του Προέδρου του κόμματος είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις εργασίες του στα τέλη του 2017 και εκτός από τον Ντενίζ Μπαϋκάλ ουδείς άλλος αξιωματούχος του κόμματος έχει πει ότι θα απαιτηθεί έκτακτο συνέδριο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος εξάλλου έχει δηλώσει ότι θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στον ορισθέντα χρόνο.
Σχόλιο: Ο πρώην πρόεδρος του κεμαλικού κόμματος και εμπειρότατος πολιτικός Ντενίζ Μπαϋκάλ με την δήλωσή του αυτή θέτει σε λειτουργία κατ΄ ουσίαν τον μηχανισμό εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο CHP, ούτως ώστε να εγείρει ζήτημα κατά του νυν προέδρου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προέβη και στη δυσεξήγητη δήλωση, πως ακόμη και αν ηττηθεί ο Ερντογάν στο δημοψήφισμα δεν θα του ζητήσει να παραιτηθεί. Αυτή η δήλωση είναι η πρώτη από μια σειρά δηλώσεων και ενεργειών που κατά τα φαινόμενα θα ακολουθήσουν με σκοπό την αλλαγή ηγεσίας στην αξιωματικής αντιπολίτευση και αντικειμενικό σκοπό την με αξιώσεις διεκδίκηση της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019. Αν διενεργηθούν...
Παναγιώτης Μπαλακτάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.