15/5/17

Προσοχή, οι Έλληνες να μην παραδοθούμε στο ρου των εξελίξεων

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 όταν άρχισε η επίθεση των τζιχαντιστών του ΙΚ εναντίον της πόλης Κομπάνι, πρωτεύουσας ομώνυμου καντονιού στα σύνορα με την Τουρκία, κοντά στην πόλη Αντέπ. Ήταν μια επίθεση-παραγγελιά του Ερντογάν στους συμμάχους του τζιχαντιστές, τότε που η οικογενειακή του επιχείρηση αγόραζε… μπιρ παρά το πετρέλαιό τους, μπροστά στα μάτια των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ερντογάν έκανε την παραγγελιά, γιατί αν έπεφτε στα χέρια των τζιχαντιστών το Κομπάνι, που ήταν η πρωτεύουσα του κεντρικού κουρδικού καντονιού, τότε το όνειρο τον Κούρδων να σχηματίσουν τον λεγόμενο Κουρδικό Διάδρομο, ενώνοντας τα άλλα δυο καντόνια, του Τζεζίρε και του Αφρίν, και στη συνέχεια να βγουν στην Μεσόγειο, θα παρέμενε για πάντα όνειρο.
Ήταν 7 Οκτωβρίου όταν ο Ερντογάν, σε ομιλία του στο διπλανό Αντέπ, έλεγε επί λέξει «Από στιγμή σε στιγμή το Κομπάνι πέφτει» στα χέρια των τζιχαντιστών, χωρίς καν να νιώσει την ανάγκη να κρύψει τη χαρά του.
Τις ίδιες μέρες, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωνε ότι «το Κομπάνι δεν είναι στρατηγικής σημασίας», λέγοντας στην ουσία ότι δεν έχει σημασία η κατάληψή του από τους τζιχαντιστές. Τις ίδιες μέρες, μια χούφτα Κούρδοι μαχητές αμύνονταν σαν τα λιοντάρια, αποκλεισμένοι από παντού και χωρίς να έχουν βοήθεια από κανέναν, υπερασπιζόμενοι το Κομπάνι. Λίγοι εναντίον πολλών. Μόνοι εναντίον όλων.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

9 σχόλια:

  1. Dear Savvas. You have a vision here. There is a lot to learn here as well as looking back to our history as a Nation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως , το ηθικο μου ειναι πολυ χαμηλα ! Βλεποντας ολα αυτα που συμβαινουν καθε μερα, μια με την ανεπαρκεια των κυβερνωντων και απ την αλλη, ο Ελληνικος λαος να εχει πεσει σε ληθαργο , μου δινεται η εντυπωση οτι το παιχνιδι ειναι χαμενο .... και κλαιει η ψυχη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοει με το να γινουμε πιο...λειτουργικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι σαφες οτι ο κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ πρεπει να εξηγησει το πιο λειτουργικοι ... Τ αρθρο του ειναι πολυ σοβαρο αλλα πρεπει να μας εξηγησει περισσοτερο πιο ειναι το σχεδιο και για τη δικη μας περιοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα το 'λειτουργικό' είναι σαφές νομίζω... Φανταστείτε να έχεις κάνει ένα σχεδιασμό αυτού του τύπου για να ελέγξεις το συγκεκριμένο 'διάδρομο' να έχεις ξεκινήσει πολέμους να έχεις διαλύσει χώρες με αίμα και να έρθεις στην Ελλάδα και Κύπρο... Στη 'πόρτα' δηλαδή και να σου λένε ότι θα πάρουν δάνειο από Ρωσία, Κίνα, ότι θα φύγουν από το ευρώ και θα κάνουν ότι θέλουν.... Αστάθεια επιρροής δηλαδή... Γίνεται δε γίνεται ... Άρα πρέπει να γίνουμε πιο 'λειτουργικοί'.
    Προσωπικά, μάλλον πρέπει να δούμε τα ωφελεί της χώρας και να κινηθούμε με μόνο 'ινφογνώμονα' αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Την Κυπριακή Δημοκρατία, το Καστελόριζο, την Κρήτη, το Αιγαίο και τα μάτια μας...". Αν καταλαβαίνω μας προετοιμάζετε για πόλεμο; Αν είναι έτσι, τότε πρέπει εσείς και κάποιοι άλλοι να βγούν και να μιλήσουν καθαρά για να σηκωθεί το φρόνημα του λαού και να φοβηθούν οι εχθροί, βόρειοι και ανατολικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Σαββα, πολυ περιεκτικο αρθρο που αποτυπωνει τον πολυετη σχεδιασμο των ΗΠΑ για την Μεση Ανατολη και την ομοσπονδοποιηση της Τουρκιας.Ομως προκυπτουν ευλογες αποριες συναρτωμενες με το μελλον της χωρας μας....για πολλα χρονια ξεραμε οτι η γειτονα χωρα ειναι το προκεχωρημενο φυλακιο της Δυσης στην Ανατολικη Μεσογειο και ο ελεγκτης των Στενων, δηλαδη του νοτιου στρατηγικου/εμπορικου δρομου της Ρωσιας. Οι ΝΑΤΟικοι αραγε ειναι τοσο σιγουροι οτι η ομοσπονδοποιηση της γειτονας χωρας δεν θα αποσταθεροποιησει επιπλεον και αποδυναμωσει την νοτιανατολικη πτερυγα του στο μελλον; Αν ναι, πως αραγε θα αντικαταστησουν το κενο εναντι της Ρωσικης Ομοσπονδιας;Μηπως εν τελει οδηγουμαστε σε μια υβριδικη κατασταση στην ανατολικη ακτη του Αιγαιου που ειναι ανεξελεγκτη απο την Δυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Turkey is to big to fail

    Οι Κούρδοι παίζουν τον ρόλο του χρησίμου ηλίθίου για τις ΗΠΑ ,όπως οι Ταλιμπαν και ο Μπιν Λαντεν στο Αφγανισταν.
    Οι Ταλιμπαν χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Ρώσων από τα γεράκια των ΗΠΑ και όταν οι Ρώσοι έφυγαν ,τότε ξεκίνησε και ο αφανισμός των ταλιμπαν απ τα τέως αφεντικά τους.
    Μόλις διαλυθεί ο Ισις, τότε με καποια αφορμή κατασκευασμένη πχ οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν χημικά ,θα μπουν ξανά στην λίστα των τρομοκρατών και οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία θα τους αφανίσουν οριστικά.
    Ο σουλτάνος θα δώσει τα πάντα στους Αμερικάνους και σιγά να μην τα πάρουν. Και φυσικά δωρο για εσωτερική τουρκική κατανάλωση θα του δώσουν και την κεφαλή του Γκιουλεν στο πιάτο.
    Αν δεν προσέξουμε και κάνουμε νταηλίκια με σύμμαχο την Αρκούδα τότε θα πάρουν μπόνους και το Καστελόριζο.
    Οι γελοίοι δε της ιστορίας είναι οι Ρωσοι. Ξανακάνουν το ίδιο λάθος και συνεχίζουν τις αλαξοκοτιες(σικ) με τους Τούρκους .Είχαν την ευκαιρια να τους πατήσουν στο κεφάλι όταν έριξαν το ρώσικο αεροπλάνο, Έπρεπε οι Ρωσοι να στηρίξουν ολοκληρωτικά τους Κουρδους σε έναν πόλεμο με την Τουρκια. Θα την διαμέλιζαν προς όφελος όλων .Ακόμη και των Αμερικανών.
    Τι τα θέλετε. Όταν μιλάμε για το ξανθό γένος θα θυμόμαστε το ανέκδοτο για τις ξανθιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις εκτιμήσεις σου για τους φίλους μας τους Ρώσους, αν και δεν θα ήθελα, συμφωνώ απολύτως. Οι τελευταίοι με τη συμπεριφορά τους είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για το αυξανόμενο τουρκικό θράσος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.