15/5/17

Πήρε λεφτά απ’ όλους κι αγόρασε πολιτικό χρόνο…

Η Κυβέρνηση αγόρασε πολιτικό χρόνο για να χτίσει τις συμμαχίες της με το οικονομικό κατεστημένο της χώρας και να δημιουργήσει πολιτικό αφήγημα που θα περιορίσει την ήττα της στις επόμενες εκλογές.
  • Οι δανειστές πήραν ότι ακριβώς ζητούσαν: μια συμφωνία που δένει την χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος στην εξουσία.
  • Οι πολίτες, με το βαρύ πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, κέρδισαν μερικούς μήνες ηρεμίας και σταθερότητας, ελπίζοντας πως ο αναμενόμενος θρίαμβος του ελληνικού τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, θα περιορίσει τις αναπόφευκτες νέες επιβαρύνσεις του ερχόμενου Φθινοπώρου.
  • Η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα Μνημόνια, παρά τα πρώτα δειλά βήματα στις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, με σκοπό να υποκατασταθεί ένα μικρό μέρος του «θεσμικού δανεισμού» από ομόλογα που θα αγοράσουν ιδιώτες επενδυτές, με το αζημίωτο φυσικά.
Είναι απίστευτες οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται καθημερινά από την ανάγνωση του «Συμπληρωμένου Μνημονίου» και εκθέτουν την ανεπάρκεια της διαπραγματευτικής ομάδας. Η «συμφωνία» στην οποία κατέληξε –με καθυστέρηση ενός έτους – η κυβέρνηση ουσιαστικά προδιαγράφει τον εκλογικό κύκλο.
Από τον επόμενο Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρει την ημερομηνία για να αποδράσει από την υποχρέωση υλοποίησης νέων μέτρων λιτότητας, με εκλογές.
Σε απόλυτο συντονισμό, παρά τις φαινομενικές εσωτερικές διαφωνίες τους, οι δανειστές έχουν δέσει χειροπόδαρα την ελληνική κυβέρνηση σ’ ένα σκληρό ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δράσεων που αποτελεί προ-άγγελο του επόμενου Μνημονίου και σίγουρα δεν διασφαλίζει ούτε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ούτε πολύ περισσότερο την απαλλαγή από την δημοσιονομική εποπτεία.

Για τη συνέχεια  toxrima

2 σχόλια:

  1. Πρέπει όλοι να διαβάσουμε αυτό το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή. Στο άρθρο 163 περιγράφονται οι όροι του Μεσοπρόθεσμου 2018-2021..στις σελίδες του νομοσχεδίου 688-711, υπάρχουν αναλυτικά τα προσχέδια του προϋπολογισμού ανα υπουργείο από το 2018-2021..Και τελικά ποιός ο ρόλος του κοινοβουλίου; Των βουλευτών; Υπάρχει ουσιαστικά καποιος λόγος να γίνουν ξανά εκλογές; Όταν τα προσχέδια του προϋπολογισμού είναι έτοιμα και πρέπει να εφαρμοστούν απαρέγγλιτα ως το 2021. Μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες του Κοινοβουλευτισμού είναι η συζήτηση και η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού που ξεκινά την 1 κυριακη του Οκτωβρίου και κορυφώνεται στα μεσα Δεκεμβρίου. Επίσης νομιμοποιείται με μια ισχνή πλειοψηφία 151 να δεσμεύσει όχι απλά τις επόμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη Χώρα; Μπορεί να ακουστεί βαρύ, αλλά αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός, ουσιαστικά και όχι τυπικά καταλύει τον κοινοβουλευτισμό και την κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας.Η εισηγητική έκθεση που κατατιθεται κάθε έτος με το προσχέδιο του Κρατικού Προύπολογισμού, υπάρχει στην Αιτιολογική Έκθεση του Πολυνομοσχεδίου.Όλα έτοιμα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικο χρονο μπορεις να αγορασεις, ομως τη θεση σου στην ιστορια οτι και να κανεις δεν μπορεις να την βελτιωσεις, αγοραζοντας την.
    Ετσι λοιπον ιστορικα Εφιαλτης θα ειναι παντα ο προδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.