8/5/17

Μένει να δούμε πόσο… γάτος είναι ο Τραμπ - Εν όψει συνάντησής του με τον Ερντογάν

του Σάββα Καλεντερίδη
Μπορεί το Παλαιστινιακό να σημάδεψε επί μισό και πλέον αιώνα την ειρήνη όχι μόνο της Μέσης Ανατολής αλλά και ολόκληρου του κόσμου, αναμφίβολα όμως η κρίση στη Συρία είναι αυτή που αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κορυφαίο αποσταθεροποιητικό στοιχείο για την παγκόσμια ειρήνη, αφού σ’ αυτήν την ιστορική χώρα πολεμούν, άσχετο εναντίον ποίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως και του Ιράν και του Ισραήλ.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η κρίση στη Συρία και τα κύματα προσφύγων επηρεάζουν ακόμα και την πολιτική φυσιογνωμία της Γηραιάς Ηπείρου.
Η πολιτική των ΗΠΑ επί Ομπάμα στην κρίση της Συρίας, ήταν γνωστή. Πόλεμος εναντίον του ΙΚ και της Αλ Νούσρα, στενή σχέση και συνεργασία με τους Κούρδους του PYD/YPG, σχετικές αποστάσεις από τις άλλες ένοπλες ομάδες που δρουν με το «καπέλο» του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σχετική ανοχή στον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με τη Ρωσία.
Όταν ανέλαβε ο Τραμπ τα ηνία της εξουσίας, έδωσε ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών στους επιτελείς του να εξετάσουν και να επανασχεδιάσουν το επιχειρησιακό δόγμα των ΗΠΑ στη Συρία. Κατά τα φαινόμενα το νέο δόγμα δεν είχε ουσιαστικές αλλαγές – ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με την ενίσχυση των Κούρδων και τη συνεργασία μαζί τους στον πόλεμο εναντίον του ΙΚ, και την επιχείρηση απελευθέρωσης της οιονεί πρωτεύουσάς του, της Ράκας.
Όλα πήγαιναν στην πιο πάνω κατεύθυνση, μέχρι που ήλθαν οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Απριλίου, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ, που χρεώθηκαν στον Άσαντ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Σάββα θέλω να σε ρωτήσω και να γράψεις ένα σχετικό άρθρο ει δυνατόν Σε περίπτωση πολέμου σίγουρα η Τουρκία θα εισβάλει απο Εβρο (ίσως παραπλανητικά)σε κάποια νησιά μας και ίσως μέσω Αλβανιας ,συνεπικουρούμενη απο αλβανούς στρατιώτες ντυμένους με τουρκικές στολές ή ανάποδα Τι θα γίνει με την Ελληνική επιστράτευση;Ρώτησα αλβανους και άλλους αλλοδαπούς και κανείς δεν τους έχει υποδείξει σε πια περιοχή -γήπεδο πρέπει αμέσως να παρουσιαστούν Τι θα γίνει με τους "ρωσόποντιους" που στασίασαν κατα καιρου΄ς (πχ ασκηση Παρμενιων πηγη:Ελευθεροτυπία) με τους αλβανούς στρατιώτες ελληνικής υπηκότητας ,με τους μαφιόζους απο Γεωργία κλπ που μπορεί να δράσουν επι πληρωμή σαν 5η φάλλαγγα και άλλα πολλά(πχ τους μουσουλμάνους στρατιώτες με τουρκική συνείδηση, τους μουσουλμάνους βουλγάρους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με τουρκική συνείδηση κλπ) θα θελαμε την γνωμη σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαββα εχεις κατι να μας πληροφορησεις για την αναγνωριση της Ιερουσαλημ ως πρωτευουσας του Ισραηλ εκ μερους της Ρωσσιας?Ειναι εγκυρη η πληροφορια οτι αποκταει την ανεξαρτησια της η κεντρικη τραπεζα της ρωσσιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.