11/5/17

Πάω να περάσω από μια Επιτροπή για ένα έργο.


Μπαίνω στο δημόσιο κτίριο και (φυσικά) στις Πληροφορίες δεν υπάρχει κανείς.
Βλέπω μόνο μια ανακοίνωση κολλημένη από το Συνδικάτο που λέει:
"Συνάδελφοι, Την τάδε του μηνός έχουμε Γενική Συνέλευση στις 8:00 το πρωί. Μην λείψει κανείς. Θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις ώστε να απαιτήσουμε την λύση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας όπως, οι θερινές παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας, ο κλιματισμός των κτιρίων ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες κλπ. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη"
Έβγαλα αφρούς που ζω σε αυτή τη χώρα.
Οι συνδικαλισταράδες, αποφάσισαν μια εργάσιμη μέρα να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, να σταματήσουν το έργο τους και να πάνε να συζητήσουν για κατασκηνώσεις και για το αν ο πισινός τους ιδρώνει επειδή δεν λειτουργεί το a/c.

Τέλος πάντων.

Βλέπω έναν τύπο σε ένα γραφείο και ρωτάω που είναι η επιτροπή. Δεν σηκώνει τα μάτι του από την οθόνη και μου λέει "απέναντι δεξιά". Κοιτάζω με ποιο υπηρεσιακό ζήτημα ασχολιόταν και δεν είχε χρόνο ούτε να με κοιτάξει και φυσικά ο τύπος είχε ανοικτό το Facebook και έγραφε μηνυματάκια.
Τώρα γιατί το κράτος δεν μπλοκάρει αυτές τις σελίδες στο δημόσιο, ΔΕΝ ξέρω ?! :)
Πάω στην επιτροπή και περιμένω.
Ξαφνικά ακούω μια φωνή από έμπορο της λαχαναγοράς να φωνάζει:
'Έλα ο επόμενος. Πάμε παιδιάαα, να τελειώσουμε να πάμε και σπίτια μας. Αίντεεε."
Μπαίνω μέσα.
Βλέπω την κλασσική εμφάνιση επιτροπής.
Ο καλός: Σωστά ντυμένος, ήρεμος και χαμογελαστός.
Ο κακός: Μπουρτζόβλαχος, χυμένος στην καρέκλα, με μια κοιλάρα μέχρι απέναντι, και το πουκάμισο απέξω με ανοιγμένα κουμπιά
Ο άσχημος: Σαν λέτσος, από συγκέντρωση του Ανταρσία. (πιθανώς και να είχε έρθει από εκεί)
Ο κακός μου λέει:
"Μεγάλε είσαι έτοιμος? Γιατί αν δεν είσαι μην μας τρως την ώρα μας. Θα μας τα πεις εσύ ή να έρθει κανένας άλλος που ξέρει? (μικροδείχνω κιόλας). Άιντε τέλος πάντων κάτσε και βλέπουμε"
Συγκρατώ το θυμό μου και δεν φέρνω τούμπα τα τραπέζια εκεί μέσα γιατί δεν μου χρωστάει τίποτα να χαλάσει ένα ολόκληρο έργο επειδή έχω να κάνω με ζώα.
Αρχίζω να το παρουσιάζω.
Με διακόπτει συνεχώς ο κακός με υποτιμητικά σχόλια.
Στο τέλος με διώχνουν με κάποιες τροποποιήσεις που ήθελαν να κάνω. Σωστές οι τροποποιήσεις πρέπει να παραδεχτώ.
"Έλα πάλι την άλλη εβδομάδα, αλλά να τα έχεις όλα, μην μας τρως την ώρα χωρίς λόγο"
Πάλι δεν απαντάω στον χαραμοφάη που ζει εις βάρος μου από τους δικούς μου φόρους.
Φεύγω και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να πάω την επόμενη εβδομάδα και όχι σε 20 λεπτά, αφού οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν ήταν κάτι αστείες τυπικότητες.
Τι να γίνει στην Ελλάδα ζούμε.
Άνθρωποι, Ζώα, όλοι μαζί.
_________________
5.700€ το χρόνο στοιχίζει στο ελληνικό κράτος ο κάθε μαθητής σε δημόσιο σχολείο και άλλες 3.000€ στους γονείς του για φροντιστήρια. Με τόσα λεφτά θα μπορούσες να πηγαίνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο και να είχε αφάνταστα καλύτερη εκπαίδευση, αλλά τότε θα έπρεπε να απολυθούν χιλιάδες ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό όμως δεν γίνεται διότι δεν θες ιδιωτική παιδεία κι έτσι πληρώνουμε φόρους για να έχουμε το πιο άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα του πλανήτη και να μορφώνεται το παιδί σου στα δημόσια "καφενεία/σχολεία"

1 σχόλιο:

  1. Φίλε μου ολοι εχουμε ζησει παρόμοιες καταστάσεις σε πολλες υπηρεσίες(εφορίες,πολεοδομίες κλπ) οι οποίες ειναι επανδρωμένες με κομματόσκυλα (πλην ελαχιστων εξαιρέσεων)των γνωστών αποχρώσεων που τοποθετήθηκαν χωρίς καποια αξιολογηση και δυστυχώς γι αυτό το έρμο το κράτος ειναι χωρίς φιλότιμο και ταλαιρωπούν ολους μας.
    Το χειρότερο βεβαίως ειναι οτι έχουν αποκλειστικό στόχο το φακελακι και το γρηγορόσημο ακόμη και σήμερα μετα απο την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού ιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.