9/5/17

Σφοδρή επίθεση ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Μικαέλλα Λοΐζου
ΣΕ ΣΦΟΔΡΗ επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με το Κυπριακό, με έντονη προεκλογική χροιά, προέβη χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση. Ο κ. Κυπριανού κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη πως «θέτει τις επόμενες εκλογές και το προσωπικό του ενδιαφέρον πάνω από το συμφέρον των επόμενων γενιών, κάτι που στο τέλος θα αποβεί καταστροφικό για την Κύπρο και για τον κυπριακό λαό στο σύνολό του».
Το χειρότερο, είπε, είναι πως αυτό συμβαίνει την ώρα που υπάρχει έστω μικρή πρόοδος στις συνομιλίες. «Η δική μας η προσπάθεια θα έπρεπε τώρα να ήταν να μεγιστοποιήσουμε αυτή την πρόοδο που υπάρχει και να οδηγήσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης.
Εάν θεωρούμε ότι θα σταματήσει σήμερα η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί, θα επαναρχίσει η διαδικασία από το σημείο που σταμάτησε, νομίζω ότι είμαστε πολιτικά αφελείς. Επί του εδάφους θα υπάρξουν εξελίξεις αρνητικότατες, οι οποίες θα δυσχεράνουν πολύ περισσότερο το έργο του όποιου επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Μετάλλαξη
Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε, περαιτέρω, πως για έναν ολόκληρο χρόνο ο Νίκος Αναστασιάδης ακολουθούσε τις συμβουλές των κομμάτων που επιμένουν σε αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό. «Υποχρεωθήκαμε να πάμε σε ένα κοινό ανακοινωθέν με απώλειες, δεν καταφέραμε για έναν ολόκληρο χρόνο να διεξαγάγουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, το 'Barbaros' σεργιάνιζε ελεύθερα στις νότιες ακτές της Κύπρου χωρίς να αντιδρά κανένας και πήραμε τη χειρότερη έκθεση που πήραμε ποτέ από ΓΓ του ΟΗΕ από το 2004.
Εδώ θα οδηγήσει, λοιπόν, η συνταγή η οποία προτείνουν τα άλλα πολιτικά κόμματα και καλώ τον κυπριακό λαό να συναισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να απευθύνει ένα ισχυρό μήνυμα και στον κ. Αναστασιάδη και στα άλλα πολιτικά κόμματα. Από σήμερα. Να αντιδράσει σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, γιατί θα είναι αργά μέχρι τις προεδρικές εκλογές», είπε.

Ανέφερε, ακόμη, πως παλαιότερα ο Πρόεδρος επέμενε ότι οι οποιεσδήποτε διαφωνίες με τον αντιπρόσωπο του ΓΓ θα έπρεπε να επιλύονται πίσω από κλειστές πόρτες και να μην προσλαμβάνουν δημόσιες διαστάσεις, οι οποίες πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις με τον ΟΗΕ. «Τα ξέχασε τώρα που πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές, μεταλλασσόμενος πλήρως. Ελπίζω και εύχομαι αυτήν τη μετάλλαξη να μην την πληρώσει ακριβά η Κύπρος», υπογράμμισε.

Απορίας άξιον
«Είναι με έκπληξη και θλίψη που ακούσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θυσιάζει τη λύση του Κυπριακού και τις επόμενες γενιές, τάχα, για προεκλογικές σκοπιμότητες, την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς, με τις απανωτές τουρκικές navtex, τις απροκάλυπτες απειλές για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις απαράδεκτες επιδιώξεις της στο τραπέζι των συνομιλιών, έχουν φτάσει στο ζενίθ», ανέφερε, στην απαντητική δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος υπέδειξε προς τον κ. Κυπριανού πως δεν ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης που αποχώρησε για δύο μήνες από τις συνομιλίες για ασήμαντη αφορμή.

«Και είναι πραγματικά απορίας άξιον αυτή την ώρα, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με περισσή πολιτική βούληση και καλή θέληση, ώστε να υπάρξει πρόοδος, αντί να ενισχύεται για να πετύχει κάμψη των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων, αλλά και για να αποκρούσει τις τουρκικές απειλές, να κατηγορείται από ελληνοκυπριακά κόμματα ότι ευθύνεται για τη μη πρόοδο και σχεδιάζει προεκλογικές εκστρατείες», σημείωσε περαιτέρω. Κάλεσε, δε, όσους διατείνονται πως πραγματικά επιθυμούν τη διαχρονικά επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού να διαφυλάξουν την ενότητα στην πράξη και να ενισχύσουν τον Πρόεδρο στην προσπάθεια που καταβάλλει.
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Είναι να απορεί κανείς πως το ΑΚΕΛ παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό στη Κύπρο.Δεν αντιλαμβάνονται οι οπαδοί του, τον επικίνδυνο και δόλιο ρόλο του.Μία πενταετία κυβέρνησε την Κύπρο και τη χρεοκόπισε.Στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, προέβη σε απαράδεκτες υποχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.