26/5/17

Ισραηλινοί κομάντο «πλημμυρίζουν» το Τρόοδος

Περί τους 400 Ισραηλινούς κομάντος θα βρεθούν στο Τρόοδος το επταήμερο 7 με 14 Ιουνίου, για τη μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ των δυο χωρών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ, μαχητικά, καθώς και αεροσκάφη. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.
SigmaLive

11 σχόλια:

  1. Και κάπως έτσι γίνεται η Κύπρος μέρος του Ισραήλ κάτι το οποίο ήταν και είναι στρατηγικός στόχος του Ισραήλ όπως ήταν και η προσάρτηση των Δωδεκανήσων για να ξέρετε δε σημαίνει ότι θα γίνει αύριο αλλά είναι ένα σχέδιο σε κάποιο συρτάρι εφόσον αποφασίσουμε ότι τα Δωδεκάνησα μας βαραίνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε ήταν στόχος τού Ισραήλ η προσάρτηση των Δωδεκανήσων; Όσο για την Κύπρο, κάνει άριστα που συνεργάζεται με το Ισραήλ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Βεβαίως, καθείς δικαιούται έχει τις απόψεις του.

      Διαγραφή
    2. "Πότε ήταν στόχος τού Ισραήλ η προσάρτηση των Δωδεκανήσων;"

      Ακόμη περιμένω απάντηση. Αν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που γράφεις, τότε καλύτερα μην τα γράφεις.

      Διαγραφή
  2. Όταν κάτι σε βαραίνει ή θεωρείς ότι σου πέφτει μακριά πάντοτε κάποιος βρίσκεται να σε εξυπηρετήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι πολύ πετυχεμμένο το σχόλιο σας. Αφού για την Ελλάδα η Κύπρος είναι μακρυά τότε η Κύπρος θα τα βρει με τοους κοντινότερους γείτονες που θα μπορούσε να συνεννοηθεί.

      Διαγραφή
    2. >ή θεωρείς ότι σου πέφτει μακριά<

      Μεγάλη συζήτηση είχε γίνει γι αυτή την αρλούμπα προ ημερών, είχα κάνει κάποια σχόλια και είχα δικαιωθεί. Δεν υπάρχει μηχανή αναζήτησης και δεν μπορώ να τα βρω.
      Η στείρα και άκριτη επανάληψη φράσεων, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δείχνει αδικαιολόγητη άγνοια των καταστάσεων. Σε δικαιολογώ διότι ήσουν αγέννητος τότε, όπως και οι περισσότεροι, που εξακολουθούν αυτό το ανόητο παραμύθι.

      Διαγραφή
  3. Κάπου είχε ακουστεί ότι η Condoleezza Rice (εκείνη η κύνοψ ΥΠΕΞ των ΗΠΑ) έγραφε στη Διδακτορική της Διατριβή ότι τα Δωδεκάνησα έπρεπε να προσκοληθούν σα δώρο στο νεοσύστατο Κράτος του Ισραήλ κι όχι στην Ελλάδα μετά το Β' Π.Π. Ακόμη δεν έχω βρει το χωρίο όμως και δε μπορώ να το παρουσιάσω.
    Ωστόσο πολύ προβληματισμό προκαλεί η παρουσία Ισραηλινών κομμάντο σε Κυπριακό έδαφος, παρά τα όποια θετικά μηνύματα μπορεί να στέλνει στους "απέναντι".
    Πέρα από το "νταβατζίδικο" της υπόθεσης (αφού δε μπορεί ή δε θέλει η Ελλάς, σας προστατεύουμε εμείς οι Ισραηλινοί), υπάρχουν και πρακτικοί κίνδυνοι on site καταγραφής ευαίσθητων σημείων.
    Είναι θανάσιμο λάθος να πέσουν μέσω Ισραήλ σε τούρκικα χέρια πράγματα που δε θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αφού δε μπορεί ή δε θέλει η Ελλάς, σας προστατεύουμε εμείς οι Ισραηλινοί..

      Δηλαδή η ΕΛΔΥΚ είναι αποκύημα της φαντασίας? Μήπως η άσκηση λέει, οτι οι πλατφόρμες άντλησης θα είναι έδαφος Ισραήλ και να θυμίσουν σε κάποιους οτι ο Δαβιδ(=μικρό σε επιφάνεια κράτος) θα κατασπαράξει τον όποιο Γολιάθ(=κοντινό & μεγάλο σε επιφάνεια κράτος) διότι έχει και τα εργαλεία και τους τεχνίτες?

      Διαγραφή
    2. "Κάπου είχε ακουστεί..." Φοβερό επιχείρημα!

      "Ωστόσο πολύ προβληματισμό...", "Πέρα από το "νταβατζίδικο" της υπόθεσης..." Απίστευτες ανοησίες! Στρατιωτική άσκηση είναι, για όνομα τής Παναγίας, στρατιωτική άσκηση! Τι καχυποψία και εβραιοφοβία είναι αυτή; Έλεος πια με τις αρλούμπες και σε νόμιζα και σένα σοβαρό.

      Διαγραφή
    3. "Ακόμη δεν έχω βρει το χωρίο όμως και δε μπορώ να το παρουσιάσω."
      Αν και το έψαξα λίγο.
      Από τηλεόρασης το είχε πει Αρχηγός Κόμματος εισηγμένου στη Βουλή. Το άκουσα/είδα ιδίοις όμασιν.
      Η αξιοπιστία του ελέγχεται, δεν ήταν ο Μιχαλολιάκος, αλλά ο Καρατζαφέρης.
      Πρόλα αυτά το επιχείρημα περί αναξιοπιστίας των νεόκοπων φίλων μας είναι αυτό που πρέπει να σε προβληματίσει κι όχι η σοβαρότητα μου.

      Διαγραφή
  4. Μα προς τι θορυβείστε ορισμένοι; Εισβολή έκαναν τα Ισραηλά; Άσκηση είναι και είναι προσκεκλημένοι. Τα παρά φύσιν εισβολά πέφτουν κατά Πενταδάκτυλο Κερύνια Μόρφου και άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.