9/5/17

Καβάλα: Σφαγή ζώων με τη μέθοδο Κόσερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η μέθοδος της τελετουργικής σφαγής περιλαμβάνει τη θανάτωση των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση - Οι ενστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν κατατεθεί εγγράφως!

Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί.
Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν κρεοπωλεία που πωλούν αποκλειστικά Κόσερ προϊόντα αλλά και καταστήματα που διαθέτουν τρόφιμα με έγκυρη πιστοποίηση «Κόσερ». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ!
Για τη συνέχεια kavalapost

1 σχόλιο:

  1. Και που είσαι ακόμη.Είμαστε μόνο στην αρχή...
    Σύντομα την τήρηση της διαδικασίας Kosher στα σφαγεία θα εποπτεύει ο Καμμένος.
    Μπορεί και να το επιβάλλει και στο συσσίτιο των φαντάρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.