11/5/17

ΗΠΑ σε Ερντογάν: Αν ακυρώσεις το ταξίδι σου στην Ουάσιγκτον, μικρό το κακό!

Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της υπογραφής του Υπ' Αριθμόν 1209 Προεδρικού Διατάγματος, από πλευράς του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, με το οποίο δίνεται εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέχουν στος Κούρδους της Συρίας εντός 30 ημερών βαριά όπλα, ανάμεσα στα οποία αντιαρματικοί πύραυλοι, βαριά πολυβόλα, όλμοι και τεθωρακισμένα οχήματα, και ενώ δεν έχουν τέλος οι απειλητικές δηλώσεις και δημοσιεύματα, από τουρκικής πλευράς, έρχεται δεύτερο απαγιωτικό χτύπημα από την Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Council on Foreign Relations), Ρίτσαρντ Χάας (Richard Haass), απαντώντας στην ουσία σε διαρροές της τουρκικής πλευράς ότι ο Πρέοδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ως αντίδραση στην απόφαση Τραμπ, ενδέχεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, έγραψε:
Με άλλα λόγια, είπαν στον Ερντογάν "Αν δεν έλθεις, μικρό το κακό για τις ΗΠΑ".
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

3 σχόλια:

  1. Καλό είναι να διευκρινίσουμε εδώ ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων δεν είναι επίσημο όργανο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά μη κερδοσκοπικός οργανισμός/ δεξαμενή σκέψης, με ισχυρότατη παρουσία στην Αμερικανική και στην διεθνή πολιτική και οικονομική ζωή. Είναι ο εκδότης του γνωστότατου περιοδικού Foreign Affairs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως δεν ειναι ενα απλο οργανο της κυβερνησης των ΗΠΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ τουλαχιστον αναφορικως με την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους...οποιος παρακολουθει και ξερει να 'διαβαζει' καταλαβαινει..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.