15/5/17

Τουρκικά πολεμικά στα χωρικά ύδατα του Αγαθονησίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου παραβίασαν πριν λίγη ώρα δύο πυραυλάκατοι του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι δύο πυραυλάκατοι, συμμετείχαν στην τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος ’17» (“DenizKurdu”) και παρέμειναν στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα για περίπου 20 λεπτά.
Τα τουρκικά πολεμικά παρακολουθούσε παράκτιο περιπολικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ λίγο αργότερα έσπευσαν να το συνοδεύσουν μια πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως γνωστοποιείται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

5 σχόλια:

  1. Twenty minutes, knowing there was an ongoing Turkish exercise and the recent comments about Agathonisi, is way too much time in our waters. What message our Gov is trying to give the Turks by showing that much tolerance?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με το militaire οι τουρκικές πυραυλάκατοι έφτασαν στα 0,1 ναυτικά μίλια (περίπου 180 μέτρα) από τις νησίδες Γλάρος και Νερά που βρίσκονται στο Αγαθονήσι. Αν αυτό δεν είναι πολεμική πρόκληση, τι μπορεί να λεχθεί ως τέτοια; Επίσης θα ήθελα ένα σχόλιο από τον κ. Καλεντερίδη για την απλή αναλογική που θέλει να φέρει σε συζήτηση ο Τσίπρας, μετά μάλιστα από την συνάντηση του με τον Ερντογάν. Όλα τυχαία γίνονται ή κάποιοι ιδεοληπτικοί βρήκαν τον τρόπο για να προσκολληθούν για πάντα (νομίζουν) στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τα βυθίσουμε , όπως θα ήθελα ο κόσμος να είναι δίκαιος και όλα τα παιδιά να ειναι χορτάτα και χαρούμενα .Όλα αυτά τα λέω χωρίς να είμαι όμως σε θέση να σταθμίσω και να υπολογίσω με ακρίβεια τις επιπτώσεις, προφανώς αυτοί που μπορούν , έκριναν και έπραξαν αυτό που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και δεν βρέθηκε ούτε ένας εθνοφύλακας να ρίξει δύο γεμιστήρες εναντίον τους;
    Τι θα του έκαναν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ και δεκαετίες φωνάζουμε. Ένα είναι το πυρηνικό μας όπλο. Στρατηγική ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.