20/5/17

Συνεχίζεται η φυγή Τούρκων αξιωματικών στην Ευρώπη

Η αιμορραγία προσωπικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 δεν έχει τέλος. Τελευταία δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων ανεβάζουν συνεχώς τον αριθμό των ανωτάτων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες.
Πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί η είδηση πως οκτώ Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι, καθώς επίσης και περισσότεροι από 260 χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες για συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος, διαφεύγουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με Τούρκους αξιωματούχους, το στρατιωτικό προσωπικό που διαφεύγει πιστεύεται πως βρίσκεται σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρνηθεί να παράσχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό, τους βαθμούς και τις λοιπές λεπτομέρειες των στρατιωτικών στην Άγκυρα, παρά την επιμονή της.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Ζάεφερ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση δεν ασκεί πολιτική επιρροή στις αξιολογήσεις των αιτημάτων ασύλου.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο ένας εκ των φυγάδων είναι ο στρατηγός Μεχμέτ Γιαλινάλπ, ο οποίος απολύθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ενώ υπηρετούσε ως επικεφαλής της αεροπορικής διοίκησης στρατηγικής του ΝΑΤΟ. Ένας άλλος εκτιμάται πως είναι ο ταξίαρχος Νουμάν Γενιγιλντίζ, ο οποίος απολύθηκε ενώ υπηρετούσε στην Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Αυτά τα γεγονότα, όπως είναι φυσικό αυξάνουν την καχυποψία μεταξύ της Άγκυρας και των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, με αποτέλεσμα την ένταση της νευρικότητας και την όξυνση των ήδη διαταραγμένων σχέσεων. Όμως, συγχρόνως η χορήγηση ασύλου στους Τούρκους στρατιωτικούς σημαίνει πως έχει εμπεδωθεί στην Ευρώπη η πραγματικότητα της ωμής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία. Και εξ αυτού πρέπει να επωφεληθεί η ελληνική πλευρά σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

ΠΜ

Πηγή: http://www.hurriyetdailynews.com/8-turkish-generals-admirals-believed-to-be-fugitives-abroad.aspx?pageID=238&nID=113288&NewsCatID=509

2 σχόλια:

  1. "Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρνηθεί να παράσχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό, τους βαθμούς και τις λοιπές λεπτομέρειες των στρατιωτικών στην Άγκυρα, παρά την επιμονή της."

    Όμως, συγχρόνως η χορήγηση ασύλου στους Τούρκους στρατιωτικούς σημαίνει πως οι ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τους πραξικοπηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ali al-Yunani
      σταμάτα να ενεργείς ως ενεργούμενο του Ερντογάν και της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας.
      Η Ευρώπη δεν στηρίζει τους πραξικοπηματίες.
      Η Ευρώπη παραμένει το κάστρο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γι' αυτό καταφεύγουν σ' αυτήν και οι μουσουλμάνοι που διώκονται από ολοκληρωτκά καθεστώτα.
      Η Ευρώπη δείχνει ανοχή σε άτομα σαν κι εσένα, που ξεδιάντροπα λειτουργείς σαν ενεργούμενο μιας χώρας που απειλεί την Ελλάδα και έχει διαπράξει γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων.
      Ένα θύμα είσαι κι εσύ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.