25/5/17

Στο πόδι οι υπηρεσίες ασφαλείας και στην Ελλάδα

Ισχυρή κινητοποίηση και στις ελληνικές υπηρεσίες έχει προκαλέσει η επίθεση στο Μάντσεστερ και ο «κόκκινος συναγερμός» που κήρυξε η Τερέζα Μέι.  Σε ελληνικό έδαφος, εδώ και μερικά 24ωρα γίνεται προσπάθεια να αναθερμανθεί ο μηχανισμός συλλογής και καταγραφής πληροφοριών αλλά και ανάληψης μυστικών επιχειρησιακών πρωτοβουλιών σε εισόδους της χώρας, δομές φιλοξενίας προσφύγων, στέκια μεταναστών αλλά και σε όλους τους χώρους, επίσημους και ανεπίσημους, που χρησιμοποιούνται ως τζαμιά ή χώροι λατρείας. Και όλα αυτά υπό το φως πληροφοριών ξένων υπηρεσιών που φέρουν τουλάχιστον 600 φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν εξορμήσει προς την Ευρώπη από τέσσερις περιοχές των Βαλκανίων, με πολλούς εκ των οποίων να έχουν περάσει από την Ελλάδα και τους δρόμους των προσφύγων.
Δομές φιλοξενίας και ...πληροφοριών
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της A.V. οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν δώσει εντολές για άμεση αναθέρμανση του μηχανισμού που έχουν στήσει και απλώσει εδώ και περίπου δύο μήνες στις σημαντικότερες δομές φιλοξενίας των προσφύγων στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα. Ο μηχανισμός αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελείται από περίπου 200 ανθρώπους διαφόρων υπηρεσιών, (Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), που αναπτύσσονται κατά κύριο λόγο στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κινήσεις υπόπτων που χρησιμοποιούν τους δρόμους των προσφύγων για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του ακραίου Ισλάμ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατά κύριο λόγο δίγλωσσοι, εκπαιδευμένοι πολλαπλώς από τις υπηρεσίες τους και, μεταξύ των σκοπών τους, είναι η καταγραφή πληροφοριών κατά περίπτωση, η επεξεργασία τους και η πρόταση για λήψη επιπλέον δράσεων ή άλλων πρωτοβουλιών αναφορικά με τον τυχόν εντοπισμό υπόπτων.
Για τη συνέχεια Athens Voice

2 σχόλια:

  1. Οσο υπαρχει η ερωτευμενη με τους εισβολεις κυβερνηση (όχι μονον από ιδεοληψίες) ,κανεις δεν προκειται να κανει τιποτα,εκτος της περιπτωσης προβοκάτσιας η ανταγωνισμου μεταξυ ΜΚΟ αφου ο παρας είναι τεράστιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.