6/6/17

Νέα έκδοση - "Μυστικές Υπηρεσίες - Διόραση Ενός Αόρατου Κόσμου"

 
Οι μυστικές υπηρεσίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κράτους και είναι αδιανόητο να υπάρξει κρατικός οργανισμός, χωρίς να διαθέτει τη δική του μυστική υπηρεσία.
Στις σοβαρότερες χώρες του κόσμου, που έχουν ισχύ, δυναμική και διάθεση να επιβιώσουν, οι μυστικές υπηρεσίες εκφράζουν τη βαθιά συνείδηση του έθνους και του κράτους και απολαμβάνουν τιμής και αναγνώρισης από τους πολίτες τους.
Στην Ελλάδα της παρακμής, της παραπληροφόρησης, του πολιτικού παραλογισμού και της μιζέριας, οι μυστικές υπηρεσίες στην καλύτερη περίπτωση γελοιοποιούνται και στη χειρότερη παρουσιάζονται ως εχθρός του λαού και των πολιτών.
Γι' αυτό και οι σχετικές εκδόσεις, που εξηγούν και ερμηνεύουν το θεωρητικό οργανωτικό και επιχειρησιακό υπόβαθρο των μυστικών υπηρεσιών, είναι ελάχιστες.
Το βιβλίο του Γιώργου Φιλιππή, ενός άξιου και έντιμου αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τον οποίο είχα την τιμή να συνυπηρετήσω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είναι μια απόπειρα διόρασης του αόρατου κόσμου των μυστικών υπηρεσιών, όπως λέει και ο τίτλος του, χωρίς να υπεισέρχεται σε ειδικά θέματα οργάνωσης των ελληνικών υπηρεσιών, για ευνόητους λόγους.
Να το διαβάσουμε και να το μελετήσουμε, γιατί τις μυστικές υπηρεσίες εκτός από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αγγλία, το Ισραήλ και το Ιράν, τις χρειάζεται και η Ελλάδα, για να ξεφύγει και να αναστρέψει την παρακμιακή της πορεία, αφήνοντας πίσω προκαταλήψεις και συκοφαντίες άκαπνων και ανίδρωτων αμφισβητιών των πάντων.
Σάββας Καλεντερίδης

Γεώργιος Αντ. Φιλιππής
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1959.
Το 1978 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων, από την οποία αποφοίτησε το 1982, με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού και την ειδικότητα του ιπταμένου, και τοποθετήθηκε στην 115 πτέρυγα μάχης.
Το 1984 εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών με επίδοση λίαν καλώς. Εκπαιδεύθηκε στα καθήκοντα του αξιωματικού πληροφοριών και με αυτά υπηρέτησε σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού χώρου του και στην Ε.Υ.Π..
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, φοίτησε σε σχολεία των ενόπλων δυνάμεων και ανέλαβε παράλληλα καθήκοντα σε εθνικό και σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Αποστρατεύθηκε το 2003 με το βαθμό του Σμηνάρχου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Η βρετανική και στη συνέχεια η ανώτατη συμμαχική διοίκηση έδινε συχνά αληθείς πληροφορίες στους Γερμανούς για να διατηρεί την αξιοπιστία των ελεγχόμενων πρακτόρων. Έτσι αυτοί, έχοντας αποδειχθεί αξιόπιστοι και πολύτιμοι, έπεισαν τους Γερμανούς να δεχθούν χωρίς επιφυλάξεις την παραπλανητική στρατηγική του σχεδίου “Fortitude”. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι:
- Πόσο σημαντικές, αληθείς πληροφορίες έδιναν οι σύμμαχοι στους Γερμανούς;
- Ήταν οι σύμμαχοι πρόθυμοι να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές για να έχει επιτυχία ένα παραπλανητικό σχέδιο;
- Υπήρξαν πολεμικές επιχειρήσεις σχεδιασμένες να αποτύχουν, ώστε να επιτύχουν άλλες σημαντικότερες;
Η απάντηση είναι καταφατική. Η νυκτερινή αεροπορική επιδρομή στη Νυρεμβέργη, θεωρήθηκε από πολλούς επιχείρηση θυσίας που έγινε στα πλαίσια των σχεδίων παραπλάνησης. Ένας σημαντικός διπλός πράκτορας έδωσε την πληροφορία της επιδρομής αυτής στους Γερμανούς, που την περίμεναν έχοντας πάρει τις κατάλληλες θέσεις μάχης. Αν αυτός ο πράκτορας με την πληροφορία του έγινε ο συντελεστής της μεγαλύ-τερης νυκτερινής ήττας των συμμάχων, όπως την χαρακτήρισε ο Göring, τότε ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των πληροφοριών που θα έδινε ο ίδιος αργότερα;
Τίτλος:
ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Διόραση
ενός αόρατου κόσμου 
Συγγραφέας:
Γεώργιος Αντ. Φιλιππής 
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14, 105 57 Αθήνα
Τ 2103316036, Φ 2103250421

Σελ.: 314
Κωδ.: 86979Π25

Τιμή: 16 €

10 σχόλια:

 1. Μαζί με την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, πέρασε στο λαϊκό σώμα και η εχθρότητά της προς τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδος. Εχθρότητα, η οποία προκλήθηκε από την αναχαίτιση από αυτές τις υπηρεσίες των προσπαθειών των κομμουνιστών για ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος και εγκαθίδρυσης δικτατορίας του προλεταριάτου και δορυφοριοποίησης της χώρας στον "αστερισμό της Σοβιετίας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και μόνο το γεγονός ότι ο Sun Zu αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο κομμάτι πληροφορίες λέει πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα είναι πλέον γνωστό, ότι στον Β΄Π.Π. οι Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες έδσαν την νίκη στον Ερυθρό στρατό.

   Μόνο στην Μάχη του Κούρσκ πόσο σημαντική υπήρξε η άμεση πληροφορηση της ΣΤΑΒΚΑ, ωστε να είναι δυνατά τα αντίμετρα των σοβιετικών στης Γερμανική επίθεση.

   Ευμένησ Καρδιανός

   Διαγραφή
 3. Αυτη τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει πιο σάπιο πράγμα από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες πλέον ελέγχονται απο εξωθεσμικούς παράγοντες και δεν αντανακλούν καθόλου οποιοδήποτε έθνος/κράτος, παρα μόνον επιδερμικά.

  Η αποδέσμευση τους από την εκάστοτε κυβέρνηση π.χ. CΙΑ/ΝSΑ, ΜΙΤ, MOSSAD και η σύνδεση τους και συνεργασία τους με το παγκόσμιο "μαύρο" χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πλέον δεδομένη.

  Το πόσες φορές οι ίδιες εργάζονται εναντίον της όποιας κυβέρνησης ή υπέρ βιομηχανικής κατασκοπίας/σαμποτάζ για κάποια "εθνική" πολυεθνική θα το μάθουμε στατιστικά μετά από 30 χρόνια Wikileaks.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιοι σχηματίζουν την αντίληψή τους για τον κόσμο ή μέσα από ταινίες ή από κομματικά μανιφέστο.

   Διαγραφή
 4. Μήπως βιάζεστε να κρίνετε, κύριε? Ή μήπως τώρα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ροζ ελέφας?

  Αρνείστε, δηλαδή, ότι CIA και Πεντάγωνο βρέθηκαν με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα στη Συρία? και ότι η CIA είναι το μακρύ χέρι της Wall Street?

  Αρνείστε ότι ο ιός Stuxnet διαδόθηκε παγκόσμια μετά από ανυπακοή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών κυβερνοπολέμου σε διακρατικές συμφωνίες?

  Αρνείστε ότι η MI6 (σύμφωνα με πρόσφατη αρθρογραφία μάλιστα εδώ στον Ινφογνώμονα) βοήθησε τα μάλα τον ουαχαμπιτισμό και τους Σαούντ, και μόλις προσγειώθηκε το μπούμερανγκ της Λιβύης στο Μάντσεστερ, αφού προηγουμένως έκανε κάτι γκελ στον Τάμεση, στην Charlie Hebdo, Batacian κλπ?

  Αρνείστε το φακέλωμα της Στάζι, της KGB και της NSA?

  Το ρόλο κλειδί της MIT, πρώτα σαν αντίπαλος και ύστερα σαν δεξί χέρι του Ερντογάν?

  Ήταν εθνικό συμφέρον να παγιδευτεί ο Οτσαλάν? Τι να πεί και ο κ. Καλεντερίδης, που από πατριώτης με εγγύησεις βρέθηκε ξεκρέμαστος από παντού να πολεμά ακόμα για τη ζωή του? Θα του το χρέωναν κι από πάνω! Φανταστείτε να μην ήταν ο Καλεντερίδης και να ήταν κάποιος πιο "μαλακών" ηθών! Ποιός μας προστατεύει από τους προστάτες? Και ποιός φυλάει τους Φύλακες? ΚΑΝΕΙΣ.

  Όλοι αυτοί ενεργούσαν προς το συμφέρον των λαών τους ή μήπως είχαν την δική τους αντζέντα, η οποία ταυτίζεται με αυτή των πατρώνων τους και όχι με το γενικότερο συμφέρον?

  Η ΜΙΤ έκανε πλούσιο τον τούρκικο λαό μήπως? Ή μήπως, αντιθέτως, φτώχυνε τον τούρκικο λαό και πλούτισε τον Ερντογάν? Μήπως η CIA μοιραζόταν την κολομβιανή κόκα και το LSD με κανα άστεγο αμερικάνο? Ή την προωθούσε στα σαλόνια και στα χίπικα κινήματα που αμαύρωναν τις "εθνικές" προσπάθειες στο Βιετνάμ?

  Δε λέω ότι δεν υπάρχουν πατριώτες υπάλληλοι που φροντίζουν για το συμφέρον του λαού και του κράτους, και μάλιστα υπό τις σημερινές συνθήκες όποιος καταφέρνει ακόμα να κάνει το καθήκον του είναι δέκα φορές πιο αξιοθαύμαστος!

  Ούτε πρόθεσή μου είναι να επικρίνω το βιβλίο που παρουσιάζεται, ούτε να μειώσω το έργο του συγγραφέα. Κριτική κάνω στη σαπίλα. Ναι, ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών είναι εκ φύσεως βρώμικος, αλλά εδώ πλέον βλέπουμε ότι είναι και εθνικά αδίστακτος. Και αυτό δεν συνάδει με τον εξ ορισμού ρόλο τους.

  Λέω επίσης όμως ότι ως επί το πλείστον οι μυστικές υπηρεσίες έχουν καταντήσει από προστάτες του έθνους/κράτους σε προστάτες νταβαντζήδων, και αυτό ουδεμία σχέση έχει με το συμφέρον το εθνικό, τουτέστιν του ΠΟΛΙΤΗ. Υπάρχει πληθώρα αρθρογραφίας, βιβλιογραφίας και ντοκυμαντέρ.

  Μπήκα στον πειρασμό να σας επιτεθώ σαρκαστικά αλλα προτιμώ μια κάποια επιχειρηματολογία εκ μέρους σας. Θα ήταν ωφέλιμο και για τους δύο
  (non-zero sum game)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για όλα αυτά έχετε προσωπική εμπειρία ή η ερμηνεία σας γίνεται με γνώμονα κάποιο εγχειρίδιο συνωμοσιολογίας; Αν και η ρητορική σας θυμίζει περισσότερο κομουνιστικό παραλήρημα κατά των "χαφιέδων" του "παρακράτους". Οι κουκουέδες βέβαια είχαν τους λόγους τους γι' αυτό το μίσος προς τις μυστικές υπηρεσίες, μιας και αυτές τους διέλυαν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αστικής δημοκρατίας και επιβολής δικτατορίας του προλεταριάτου. Η σημερινή έχθρα προς τις μυστικές υπηρεσίες προφανώς είναι αριστερίστικη κληρονομιά και συνομωσιολογία τύπου x-files.

   Διαγραφή
 5. Καθόλου προφανές δεν είναι, αν έχω κάποια πολιτική "αναγκαστική" προτίμηση αυτή είναι σαφώς μετατοπισμένη αρκετά δεξιά. Πολιτικά, είμαι υπέρ της αριστοκρατίας, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη.

  Αντίθετα η ταμπελοποίηση και η λασποσφαίριση που εσείς επιχειρείτε έιναι καθαρή τακτική ψευτοαριστερισμού , που την έζησα και την διέλυσα στον πανεπιστημιακό μου βίο. Θα περίμενα τουλάχιστον μια συγγνώμη λοιπόν, καθώς έχουμε και θανάτους στην οικογένεια, λόγω εμφυλίου. Βιάστήκατε, γι αυτό σας δίνω άλλη μία ευκαιρία.

  Καταλαβαίνω τι φοβάστε, αλλά δυστυχώς οι παρωππίδες σας σας εμποδίζουν να κάνετε γόνιμο διάλογο. Προσέξτε μήπως από το πολύ μίσος κατά του εχθρού σας, γίνετε όμοιος με αυτόν. Αυτό είναι το γνώρισμα φανατικών, οπαδών και κομμάτων.

  Επιχειρήματα χειροπιαστά δε βλέπω οπότε,

  την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Λεωνιδας.
   Εχεις δικιο τουλάχιστον κατά το μεγαλυτερο κομματι των αποψεων σου ιδιως μετα τα προσφατα γεγονοτα των τρομοκρατικων επιθεσεων στην Ευρωπη οπου με αγανακτηση πληροφορουμεθα ότι οι δραστες ηταν γνωστοι στις μυστικες υπηρεσίες.
   Αυτό τουλάχιστον από μονο του σε επαληθευει.

   Διαγραφή
 6. Αν υπάρχουν χειροπιαστά επιχειρήματα υπέρ ή κατά μυστικών υπηρεσιών, αυτό θα σήμαινε ότι αυτές οι υπηρεσίες απέτυχαν στο βασικότερο σημείο τους, το να είναι μυστικές. Δεν επιχείρησα να βάλω κανενός είδους "ταμπέλα", ο "φιλιππικός" σας κατά αυτών των υπηρεσιών με θύμισε τους αριστερούς τους οποίους αντιμαχόμασταν στα νεανικά μας χρόνια, όταν όλα έδειχναν ότι η επέλασή τους ήταν ασταμάτητη, ειδικά στην νεολαία. Ο κόσμος των εν λόγω υπηρεσιών δεν είναι αγγελικά πλασμένος, αλλά υπηρετούν την πατρίδα τους και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι' αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.